Galatasaray Mehmet Özdilek'ten Mauro Icardi vurgusu! 'Çok değerli ve kıymetli'

Mehmet Özdilek'ten Mauro Icardi vurgusu! 'Çok değerli ve kıymetli'

22.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Pendikspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Özdilek'in Mauro Icardi'yle ilgili sözleri dikkat çekti.

Mehmet Özdilekten Mauro Icardi vurgusu Çok değerli ve kıymetli

Süper Lig'in 33'üncü haftasında Galatasaray, Pendikspor engelini 4-1'lik skorla geçti. Sarı-kırmızılıların zaferini spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek'in Mauro Icardi ile ilgili kullandığı ifadeler ses getirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın oyunu kontrolünde tutarak kazandığını belirten Mehmet Özdilek, "Çok zorlanmadan kazandı Galatasaray. Zaman zaman tempoyu yükseltti. Zaman zaman daha çok topa sahip olarak rölanti oynamaya çalıştı. Başladığı andan bitiş anına kadar oyun kontrolü hep Galatasaray'da oldu. Pendik'te bireysel anlamda çok yetenekli oyuncular var ama iyi takım olamamışlar. Çok çabuk dağılıyorlar" dedi.

Barış Alper'in performansına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Galatasaray'da oyunun genelinde Ziyech çok hareketli değildi. Barış yine dinamizmini sahaya yansıtan oyunculardan biri oldu. Icardi'nin golle buluşması çok değerli ve kıymetli. Onun gol atması seyirciyi de havaya soktu" diye konuştu.

Orta saha performansının Galatasaray'a kattıklarına vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "Galatasaray'ı Galatasaray yapan en büyük değerlerden bir tanesi orta saha oyuncularının performansı. Sezon başı itibariyle Torreira'nın çalışkanlığı ve dinamizmi, Mertens'in tecrübesi ve takım içinde sıkışan oyunda liderliği, Kerem Demirbay'ın sezona iyi başlayamamasına rağmen daha sonra takımın vazgeçilmez oyuncusu olması değerli özellikler" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın taraftarı önünde oynaması gerektiği gibi performans sergilediğini belirten Mehmet Özdilek, "Ligin boyunun kısaldığı süreçte Galatasaray seyircisiyle birlikte çok ekstrem oynamasa da oynaması gerektiği gibi oynadı ve farklı skorla da günü galibiyetle bitirdi" ifadleerini kullandı.

Galatasaray'ın kazanma alışkanlığına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Kazanma alışkanlığı önemli bir alışkanlıktır. Onu yıkmak kolay değildir. Hep galip geliyor. Dolayısıyla onu kırmak kolay değil rakipler için. Rakipler için bu atmosferde Galatasaray'a cevap vermek kolay değil. İç saha performansı çok güçlü. Oyun içine müdahale eden bir taraftar var" dedi.

Son olarak Abdülkerim Bardakcı'nın performansını öven Mehmet Özdilek, "Abdülkerim Bardakcı'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Yedi gole ulaştı. Bu ligde bu sayılara ulaşmak çok değerli ve çok kıymetli" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ICARDI ÇIKTI VE GOLÜNÜ ATTI"

Galatasaray'ın performansını genel olarak yorumlayan İlker Yağcıoğlu, "İlk 30-35 dakikada bu sene seyrettiğim en kötü Galatasaray. İkinci viteste oynuyor, çok fazla hücum etmeye hevesi yok. Bu kadar kötü oynarken Icardi çıktı ve golünü attı. Sonrasında duran topla da maçı bitirdi. İkinci yarı daha iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Daha baskılı, daha çok rakip sahada oynadı ve rakip ceza sahasına daha çok girdi. Farklı bir skorla da maçı tamamlamayı başardı. Galatasaray iyi de oynasa kötü de oynasa biri çıkıyor ve Galatasaray adına sonucu değiştiriyor" dedi.

Galatasaray'ın 2-0'dan sonra maç kaybetmesinin zor olduğuna dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray kolay gol de yemiyor. O da çok büyük avantaj. 2-0'a gelince maç Galatasaray maçı bitirir. Dönmesi zor. Galatasaray'da fark yaratan şey orta saha üçlüsü. Torreira, Kerem ve Mertens 15 kez rakip ceza sahası içinde topla buluşmuş. Bu sayı orta saha için çok iyi sayı. Sürekli rakip ceza sahası içine o koşuları yapıyorlar" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin performansına parantez açan İlker Yağcıoğlu, "Ziyech bugün idare etti, Barış Alper her zamanki gibi iyi bir oyun ortaya koydu. İyi bir sezon geçiriyor. Icardi biraz toparlanmış. Galatasaray güle oynaya maçı kazandı desem yeridir. Hiç zorlanmadan oynadığı bir karşılaşma oldu" diye konuştu.

Abdülkerim Bardakcı'ya övgüde bulunan İlker Yağcıoğlu, "Abdülkerim 7 gole ulaştı. Bu sayı az bir gol değil. Savunma oyuncuları için daha fazla kıymetli. Galatasaray gol yemiyor, hiç geri düşmüyor. Geri düşmediği zaman nasıl olsa atarım diye düşünüyor. İyi ve yetenekli oyuncuları var, bir şekilde o golü atarız düşüncesi oluşmuş kafalarında" ifadelerini kullandı.

Yazarlar