Galatasaray Mehmet Özdilek'ten Wilfried Zaha'ya salvolar! 'Hiç yardımı yok'

Mehmet Özdilek'ten Wilfried Zaha'ya salvolar! 'Hiç yardımı yok'

12.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Hatayspor deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldığı maçın ardından Mehmet Özdilek konuştu.

Mehmet Özdilekten Wilfried Zahaya salvolar Hiç yardımı yok

Süper Lig'in 12'nci haftasında Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Hatayspor deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı. Sarı-kırmızılıların mağlubiyetinin ardından Mehmet Özdilek değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Hatayspor'un atletik oyuncularının Galatasaray'ı zorladığını belirten Mehmet Özdilek, "Şampiyonlar Ligi dönüşleri hep zor olmuştur. Hatay tarafından da bakmak lazım zor bir deplasman. Son 3 haftadır kaybetmesine rağmen lige çok iyi başlayan ve 10. haftaya kadar namağlup gelen, iyi oyun anlayışı olan bir yapısı var. Üç atletik oyuncusu var, Galatasaray'ı ciddi zora soktular" dedi.

Sarı-kırmızılıların yorgunluğunun hissedildiğini dile getiren Mehmet Özdilek, "Avrupa'da müthiş bir efor sarf etmişsiniz. Maç başlayınca görünen resim oyuncuların tamamında bir yorgunluk hissini çok net alıyorsunuz. Bunun yanında bireysel performanslar da çok etkili olmayınca işlerin bugün zora gireceği görünüyordu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Galatasaray'ın oyun şablonunu yorumlayan Mehmet Özdilek, "Galatasaray'ın en büyük özelliği topa sahip olduğunda çok sabırlı oynayan bir takım. Topu olumlu kullanmaya çalışan takım. Ama belli süreçten sonra oyun şablonunda ciddi bir hasar oldu. İlk golü yiyince hep uzun top oynayıp sekecek topları nasıl tamamlarız düşüncesine yöneldiler" diye konuştu.

Galatasaray'ın kanat oyuncularının performansına vurgu yapan eski futbolcu, "Galatasaray'da sağ ve sol kanatta oynayan oyuncular topla çok iyi. Ancak topu kaybettikten sonra geri dönüşlerde hiç yardım yok. Zaha'dan beklenti hep daha iyi olacak diyoruz ama belli bir çizginin üstüne çıkamadı. Gol atmasına rağmen" dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun ideal pozisyonuna geri dönmesi gerektiğini belirten Mehmet Özdilek, "Kerem ideal pozisyonunun dışında oynuyor. Belki 1-2-3 maç görmezden gelebilirsin ama maç sayısı arttıkça beklenti hem Kerem adına hem de Galatasaray adına çok daha farklı yerlere gidiyor. Kerem'i arkası dönük oynatmak olmaz. Kerem'e de yazık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu'nun performansını yorumlamaya devam eden Mehmet Özdilek şu sözleri kullandı:

"Kerem'in oynadığı pozisyonda oynayan bir oyuncudan ne beklersin? Ara pas beklersin, şut beklersin, takımı oynatmayı beklersin. Kerem Aktürkoğlu bu özelliklere sahip oyuncu değil. Süratli, çabuk ve alan bulduğunda da hızlı ilerleyen bir adam. Kanatta daha etkili oluyor."

Sacha Boey ve Kazımcan Karataş'ın etkisiz kaldığını belirten Mehmet Özdilek, "Bugün Sacha Boey ve Kazımcan tarafı etkili olmadı. Hücuma çıkışlarda varlar ama bitirişlerde olamadıklarında kaybedilen her top dönüp Hatayspor adına müthiş bir avantaj oldu" dedi.

Lucas Torreira'nın yorgunluğunun hissedildiğini dile getiren Mehmet Özdilek, "Galatasaray'ın dinamosu Torreira. O bile fiziksel olarak eksiklik yaşadı. Karşınızda dirençli bir takım olduğu zaman topa sahip olurken kenarları etkili kullanmak çok önemli. Galatasaray bunu yapamadı. Galatasaray sadece bir maç kaybetti. Lig devam ediyor. Geçen hafta Fenerbahçe, bu hafta Galatasaray. Yine kaybedeceklerdir. Kolay değil 3 kulvarda birden oynamak. Milli maç arası Galatasaray adına çok avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Okan hocanın oturup düşünmesini sağlayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar