Voleybol Melissa Vargas'ın hayatı film gibi! Küba'da 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

Melissa Vargas'ın hayatı film gibi! Küba'da 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

04.09.2023 - 10:04 | Son Güncellenme:

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas, Sırbistan ile oynanan final karşılaşmasına damga vurdu ve en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu. İşte Melissa Vargas'ın filmlere konu olacak hayat hikayesi...

Melissa Vargasın hayatı film gibi Kübada 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Brüksel'de düzenlenen 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas, 41 sayıyla maçın en skorer ismi olurken turnuvanın da en değerli oyuncusu oldu. 

Haberin Devamı

Küba'da başlayan voleybol kariyerinde birçok engelle karşılaşan yıldız oyuncunun hayat hikayesi ise filmlere konu olacak türden... İşte A'dan Z'ye Melissa Vargas...

VARGAS'IN YILI

Sezonu Çin'de açan Vargas şampiyonluk yaşayarak Ocak ayında Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertli takımla Sultanlar Ligi şampiyonluğunu elde eden Vargas, Türk milli takımı ile ilk kez VNL'de sahneye çıktı. Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas MVP seçildi. Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı devirirken Vargas 41 sayı atarak inanılması güç bir başarı elde etti.

Melissa Vargasın hayatı film gibi Kübada 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

SIRPLAR PEŞİNDEN KOŞMUŞTU

Küba asıllı sporcu, bundan üç yıl önce Sırplar tarafından milli takıma kazandırılmak istemişti. Vargas’ın o dönem Fenerbahçe’deki antrenörü Zoran Terzic aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı’nı çalıştırıyordu. Terzic öğrencisini milli takımına da almak istedi. Bunun üzerine oyuncu için Sırbistan pasaportu hazırlanırken, vatandaşlığa alınmasına yönelik çalışmalar da yapıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

NÜFUS CÜZDANINI BİZZAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALDI

2018 yılında tam Sırbistan devreye girmişken ve resmi işler tamamlanmak üzereyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın gayretleriyle ay-yıldızlı formamıza kazandırılan Vargas, Çin’e karşı finalde tarihi bir performans gösterdi. Türk vatandaşlığına geçtiğinde de nüfus cüzdanı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen Vargas, Türkiye’yi adeta vatanı gibi benimsedi.

Melissa Vargasın hayatı film gibi Kübada 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

KÜBA'DA CEZA ALDI AMA FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ

Vargas’ın Küba ile 7 sene önce yaşadığı sorunlarda da hep Türkiye’nin ve kulübü Fenerbahçe’nin desteği vardı. 2016 yılında yaşadığı bir omuz sakatlığının ardından ameliyat oldu. Ancak Küba Voleybol Federasyonu, Vargas ve ailesine tepki gösterdi. Hatta iş hukuki anlaşmazlığa kadar gitti, iki taraf davalık oldu. Gelinen noktada Küba Voleybol Federasyonu, 2018 yılında Vargas’a tam 4 yıl ceza verdi.

Haberin Devamı

O esnada Fenerbahçe’de oynayan ve Türkiye’de son derece başarılı bir performans sergileyen Vargas, ülkemize de adapte olmuştu. 2021 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımımız’da oynamak istediğini resmen bildirdi. 2 senelik prosedür ve vatandaşlık süreçlerinden sonra 2023’le beraber Vargas da ay-yıldızlı formamıza katıldı. Kısa sürede kalitesini ve hünerlerini sergileyen genç voleybolcu, Milletler Ligi’ne damgasını vurdu. ABD’de İtalya, ABD ve Çin’e karşı aldığımız tarihi galibiyetlerde Melissa Vargas ismi hep en ön sırada geldi.

Melissa Vargasın hayatı film gibi Kübada 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti

VARGAS 'MEMLEKETİM MALATYA' DİYOR

Türk vatandaşlığına geçen Melissa Vargas, saha içinde başarısı kadar saha dışındaki sıcakkanlılığıyla da öne çıkıyor. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a çok saygı duyan Vargas, bu sebeple memleketinin de hep Malatya olduğunu söylüyor. Hatta sosyal medyada sıkça yer alan ‘Öncelikle kayısı diyarı Malatya’dan selamlar’ diyerek dikkat çekiyor, yüzleri güldürüyor.

Haberin Devamı

İSVİÇRE'DE 'SIĞINMACI' OLDU

Devlet koşullarını beğenmemesi nedeniyle Küba Federasyonu Melissa Vargas'ı "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" sebebi ya da suçuyla 2017 yılında milli takımdan 4 sene men etti. Ülkesinin tutumu Melissa Vargas'ı voleyboldan uzaklaştırmadı. Başarılı isim İsviçre kulüplerinden biri olan Volero Zürih'e transfer oldu. Vargas, İsviçre'ye "Sığınmacı" statüsüyle gelmişti.

Küba'nın kendisine yönelik tutumu ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin, "Pişman değilim, dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum" diyen Melissa Vargas, daha sonra Fenerbahçe Opet'e transfer oldu.

Fenerbahçe'ye geldiği ilk andan beri taraftarın göz bebeği olan yetenekli isim, Sırbistan Milli Takım antrenörü Zoran Terzic'in de radarına takıldı. Yoğun bir çaba sonucu Vargas, Sırbistan vatandaşı oldu fakat FIVB, Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi.

Melissa Vargasın hayatı film gibi Kübada 4 sene men cezası aldı, Fenerbahçe keşfetti