Fenerbahçe Mergim Berisha kararı! Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçe'den ayrıldı

Mergim Berisha kararı! Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçe'den ayrıldı

01.04.2023 - 18:38 | Son Güncellenme:

Sezon başı Fenerbahçe'den Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, yeni takımında gösterdiği performans ile dikkat çekti. Alman temsilcisinin Mergim Berisha kararı belli oldu ve transfer resmen açıklandı.

Mergim Berisha kararı Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçeden ayrıldı

Fenerbahçe'de sezon başı Jorge Jesus'un kadrosunda yer bulamayan Alman futbolcu Mergim Berisha, transfer sezonunda Bundesliga ekibi Augsburg'a kiralandı. Yeni takımında adeta kendini bulanan Berisha, gösterdiği performans ile taraftarın sevgisini kazandı. Kiralık olarak oynayan golcü futbolcu için resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

SEZON BAŞI KİRALANDI

24 yaşındaki Mergim Berisha, 2021 yazında 5 milyon euro bonservisle Salzburg'tan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Alman futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atıp 3 asist yaptı.

Berisha, 300 bin euro kiralama ve 4 milyon euro satın alma opsiyonuyla Augsburg'un yolunu tutmuştu. Başarılı oyuncunun Fenerbahçe ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Mergim Berisha kararı Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçeden ayrıldı

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Bu performansının ardından Berisha'nın beklediği haber Almanya Milli Takımı'ndan geldi. Alt yaş kategorilerinde de formasını giydiği Almanya'nın Peru ve Belçika ile oynanacak hazırlık maçları kadrosunda Berisha yer aldı. Alman futbolcu bu müsabakalarda toplam 25 dakika sahada kaldı.

AUGSBURG'DA KENDİNİ BULDU

Haberin Devamı

Transfer sezonunda Fenerbahçe'den Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, Alman temsilci ise 20 resmi karşılaşmaya çıktı. Tecrübeli oyuncu söz konusu maçlarda 9 kez rakip fileleri sarsarken, takım arkadaşlarına 4 kez de gol pası verdi.

Mergim Berisha kararı Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçeden ayrıldı

BU HAFTA DA BOŞ GEÇMEDİ

Almanya Bundesliga'nın 26. haftasında Augsburg, Wolfsburg ile karşı karşıya geldi. Müsabaka 2-2'lik skorla sona erdi. Fenerbahçe'den kiralık olarak Augsburg'a giden Mergim Berisha, bu maçı da boş geçmedi. Alman temcilcisinde 32. dakikada golü atan isim oldu

BERISHA İÇİN KARAR VERİLDİ

Bundesliga ekiplerinden Augsburg, Fenerbahçe'den kiraladığı Mergim Berisha için satın alma opsiyonunu kullanma kararı aldı.

Kulüp üst yöneticisi Stefan Reuter, Augsburger Allemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, 24 yaşındaki Berisha için henüz satın alma opsiyonunu kullanmadıklarını belirtip, "Ancak bunu vaktinde yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Transfer hakkında konuşan Stefan Reuter, "Olağanüstü bir şey ortaya çıkarsa ve oyuncu bir sonraki adımı atmak isterse, bununla meşgul oluruz" ifadelerini kullandı.

Kiralama anlaşmasına göre, Berisha'nın bonservisini almak için Augsburg'un Fenerbahçe'ye 4 milyon avro ödemesi gerekiyor.

Mergim Berisha kararı Transfer resmen açıklandı, Fenerbahçeden ayrıldı