İngiltere Premier Lig Mert Aydın yazdı: Ne de olsa 'Premier'

Mert Aydın yazdı: Ne de olsa 'Premier'

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Premier Lig, 1992-93 sezonunda başlamıştı. Bunun sadece bir isim değişikliği olduğunu zannedenler vardı. Halbuki yıllar içinde PL, Avrupa’nın en çok izlenen ve en iyi pazarlanan ligi haline geldi. Hepsinden öte İngiliz kulüpleri, Avrupa’yı kasıp kavuruyor.

Mert Aydın yazdı: Ne de olsa Premier

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin grup maçları noktalandı, Avrupa’nın en iyi 16 takımı belli oldu. Ve PL’den kupaya katılan Chelsea, Manchester City, Manchester United ve Liverpool bir üst tura yükselmeyi başardı. Başka hiçbir ülke bunu başaramadı. Üstelik 4 takımın 3’ü lider olurken, sadece geçen sezonu ŞL şampiyonu Chelsea, Zenit’ten son dakikalarda yediği golle ikinci sıraya indi.Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin grup maçları noktalandı, Avrupa’nın en iyi 16 takımı belli oldu. Ve PL’den kupaya katılan Chelsea, Manchester City, Manchester United ve Liverpool bir üst tura yükselmeyi başardı. Başka hiçbir ülke bunu başaramadı. Üstelik 4 takımın 3’ü lider olurken, sadece geçen sezonu ŞL şampiyonu Chelsea, Zenit’ten son dakikalarda yediği golle ikinci sıraya indi.Geçen sezon 4 takımdan 3’ü bunu başarmış ve Chelsea ile City finalde karşılaşmıştı. 2019-20 sezonunda 4, 2018-19 sezonunda 4, 2017-18 sezonunda 5, 2016-17 sezonunda 3 takım son 16’daydı. Ama oynanan futbola bakıldığında Bayern Münih dışında bu sezon İngiliz takımlarını zorlayacak bir rakip bulmak zor görünüyor.Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in ortaya attığı Avrupa Süper Lig projesinin İngiliz kamuoyunca pek de iyi karşılanmamasının altında Premier Lig’in başarısı yatıyor. Böyle bir markanın üzerinde başka bir projede İngiliz kulüplerinin yer almasına iyi gözle bakılmıyor.

Haberin Devamı

Fikstür mü dediniz!

Premier Lig trafiğinin en yoğun olduğu dönemdeyiz, art arda oynanacak maçlarla bir anlamda takımların kurdukları kadroların dayanıklılığı da ölçülüyor.
Bu hafta sonu maçlarının ardından 14-16 Aralık hafta içi karşılaşmaları oynanacak. 18-19 Aralık olağan hafta sonu programıyla mesai devam edecek.
Noel tatilinin ardından 26-27 Aralık maçları geliyor. 28-30 Aralık hafta içi programı, kulüpler için sıkıntı verici... 1-3 Ocak yeni yıl fikstürüyle lig iki haftalık araya giriyor. Ara deyince de tatil zannetmeyin. Kupa maçlarıyla süslü günler başlıyor.
Birçoklarına göre bu dönemde şampiyonluk ya da kümede kalma yarışında silkelenenler oluyor. Bakalım bu durum gerçekleşecek mi?

Hamilton’un varlığı...

Haberin Devamı

Britanya’da gözler bu hafta sonu yapılacak Formula 1 Abu Dabi GP’sinde... Lewis Hamilton ile Max Verstappen arasındaki rekabet son yarışta galibini bulacak. Ülkede Formula 1 yayıncısı Sky... Açık kanalda ise Channel 4, yarışlardan sonra geniş özet veriyor. Bu yılki F1’in geldiği nokta ve İngiliz Hamilton’ın varlığı ilgiyi artırdı. Channel 4 ve Sky masaya oturdu ve bugün yapılacak yarışın açık kanaldan da yayınlanması konusunda el sıkıştı. Yani İngilizler bugün evlerinde oturup açık kanaldan Hamilton-Verstappen çekişmesini izleyebilecek.