Almanya Bundesliga Mert Aydın yazdı: Robert Lewandowski, Lionel Messi’yi geçti

Mert Aydın yazdı: Robert Lewandowski, Lionel Messi’yi geçti

26.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yılın futbolcusunun kim olduğu sorusu her zaman heyecan verir. France Football dergisinin yıllardır verdiği “Altın Top” ödülünde olduğu gibi...

Mert Aydın yazdı: Robert Lewandowski, Lionel Messi’yi geçti

Geçtiğimiz haftalarda ödülün Lewandowski yerine Messi’ye gitmesi uzun süre tartışıldı. Altın Top kadar şaşaalı olmasa da İngiliz The Guardian gazetesi de bir liste yapıyor. Onların ödülden çok “Yılın En İyi 100 Futbolcusu” anketi var. Bu listenin zirvesinde 2021’de Lewandowski var.
219 jüri üyesi önlerine konulan 300 kişilik listeden 40 kişiyi seçiyor. En az 5 jüriden oy alamayan futbolcu listeye alınmıyor. 219 kişilik jüride gazeteciler ve futbol adamları var. Türkiye’den oy veren gazeteci Uğur Meleke. Futbol adamı olarak ise Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu oy verdi. Javier Zanetti, Luis Felipe Scolari ve eski Beşiktaşlı Zago da jüri üyeleri arasında.
300 kişilik aday listesine yer alıp ilk 100’e giremeyenler arasında Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü ve Zeki Çelik bulunuyor. Euro 2020’deki başarısızlık onların yerini de etkilemiş belli ki... Ama her şeye rağmen Burak Yılmaz, Fransa Ligi’nin kader haftalarındaki performansıyla kendisini 85 numarada bulmuş listede.
Gelelim zirveye... Bayern Münih’in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, 219 jürinin tamamından oy aldı. 115 jüri üyesi onu 1 numara olarak seçti. Altın Top jürisinin 1 numarası Messi ise burada ikinci sırada kaldı.
Liverpool’un Mısırlı golcüsü Mohammed Salah burada daha büyük saygı görmüş besbelli. 3.sırada yer alan Salah, Lewandowski ile birlikte tüm jüri üyelerinden oy alan iki kişiden birisi. Yaşlı kurt Karim Benzema 4’üncü sırada. İtalya ve Chelsea ile duble Avrupa şampiyonu Jorginho, ilk 5’i tamamlıyor.
Geleceğin en iyisi olarak görülen Kylian Mbappe 6’ncı, bir başka umut ışığı Erling Haaland 7’nci. Bu listenin zirvesinde görmeye alıştığımız Cristina Ronaldo’yu 8 numarada görüyoruz.
Kante 9’uncu, De Bruyne 10’uncu...

Haberin Devamı

Yazarlar