Diğer Mert Aydın yazdı: Rus sporcular için yeni yol

Mert Aydın yazdı: Rus sporcular için yeni yol

06.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, spor dünyasında da çatırdamalara yol açtı. Yasaklar, boykotlar derken Rus sporcular, Pekin’de düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları’na katılamadı. Yıllardır devlet destekli doping iddialarına rağmen birçok branşta bayrak ve milli marştan mahrum yarışan Ruslar, spor dışı bir nedenle ihraç yaşadı.

Mert Aydın yazdı: Rus sporcular için yeni yol

Açıkçası işgali protesto etmek ve yaptırım uygulamakla Rus sporunu imha etmek aynı şey olmamalı. Geçmişte örnekler var tabii ki... Ülkesinde ırk ayrımcılığı politikası izleyen Güney Afrika’ya yıllarca ambargo konulmuştu. Ama mesela Yugoslavya’daki iç savaş sırasında yaşananlar nedeniyle Sırp sporcular, Olimpiyat bayrağı altında yarışmıştı.
Kısacası işgal devam ettiği sürece belki de Fransız tabiyetine geçen bisikletçi Pavel Sivakov’un yolundan gidecek birçok Rus sporcu...

Haberin Devamı

Chelsea’de çok şeyler değişecek

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini ardından İngiliz futbolu da sarsıldı. 20 yıla yakındır Chelsea Kulübü’nün sahibi olan Roman Abramovich gidiyor. Zaten birkaç yıldır Britanya hükümetiyle çekişme içinde olan Rus işadamı, olayların gideceği yönü hemen fark ederek satış kararını açıkladı.
Abramovich geldiği günden itibaren yaptığı yatırımlarla kulübü, farklı bir noktaya getirdi. 2 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 5 Premier Lig şampiyonluğu, 5 FA Cup zaferi, 3 Lig Kupası, 2 Charity Shield, onun döneminde müzeye girdi.
Bundan sonrası için Abramovich 4 milyar pound istiyor. Chelsea için teklif verenler arasında Türk işadamı Muhsin Bayrak da bulunuyor. Ama kulübü kim alırsa alsın kısa vadede olmasa da farklı uygulamalar ve farklı bir anlayış göreceğimiz kesin. Bu da 20 yılda başarılara alışan Chelsea taraftarı için bir sınav olacak.

Haberin Devamı

Mendy ve Kepa

Liverpool ile Chelsea arasında oynanan Lig Kupası finali, temposu ve kalitesiyle 120 dakika nefes kesti. Maçın 0-0 bitmesi bir futbol mucizesiydi sanki. Öyle pozisyonlar yaşandı ki gol sesi çıkmaması inanılacak gibi değildi. Kaleciler Kelleher ve Mendy de harika oynadılar. Ama kupanın kaderini belki de belirleyen Chelsea Menajeri Tuchel’in 119. dakikadaki kaleci değişikliği oldu.
Kurtardığı penaltılarla bilinen Kepa’yı oyuna aldı Tuchel.
İspanyol kaleciyle ilgili önceden bu karar alınmıştı belli ki. Çünkü maçın yıldızlarından olan Mendy çıkarken bir şaşkınlık yaşamadı.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Kepa, kalesine atılan 11 penaltıyı da çıkaramadığı gibi kaçırdığı penaltıyla kupanın gitmesine neden oldu. Aslında Kelleher de penaltı kurtaramadı.
Kepa’nın penaltısı üstten dışarı gitti. Üstüne İrlandalı genç kaleci, kendi penaltısını gole çevirmeyi başardı. Sonuçta Jurgen Klopp, Liverpool’un başında ilk Lig Kupası’nı kazandı.

Messi’nin Nantes maçında Neymar’a müthiş asisti