İngiltere Premier Lig Mert Aydın yazdı: 'Utanç verici embesillik'

Mert Aydın yazdı: 'Utanç verici embesillik'

13.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daha birkaç gün öncesine kadar dünyanın en rahat para harcayan kulüplerinden biriydi Chelsea. Ama Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte başlayan süreçte şimdi deplasman otobüsüne benzin alamaz haldeler.

Mert Aydın yazdı: Utanç verici embesillik

Tabii ki Rus oligark Roman Abramovich’in İngiltere’deki mal varlıklarına el konulması ve hesapların dondurulması asıl mesele. Futbolcuların ve personelin maaşı ödeniyor. Lakin bazı futbolcuların şimdiden ayrılmanın yollarını aradığı ve avukatlarını görevlendirdiği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Üstüne üstlük, bir kısım Chelsea taraftarı durumu kabullenemiyor. Geçtiğimiz hafta içinde oynanan Burnley maçı öncesi Ukrayna için yapılan saygı duruşu skandala dönüştü. Bir kısım Chelsea taraftarı, “Roman! Roman!” diye bağırdı. The Times gazetesi spor yazarı Matthew Syed, bu konuda çok ağır bir yazı kaleme aldı: “Chelsea taraftarı, kullanışlı aptallıktan utanç verici embesilliğe geçiş yaptı.”

Ligde şampiyonluk yarışının gerisinde kalsa da Şampiyonlar Ligi’nde unvanını koruma ihtimali var Chelsea’nin. Tuchel, formaları ve onları maça götürecek araçlar olduğu sürece sahada mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Britanya hükümeti nezaretinde gerçekleşecek satış muhtemelen. Sonrası bambaşka bir hikaye.

Haberin Devamı

‘Dörtleme’ bu kez gerçekleşecek mi?

Her sene Manchester City için yapılırdı dörtleme tahminleri. Çünkü yıllardır İngiltere’de sezonun ilk kupası olan Lig Kupası’nı Pep ve öğrencileri kazanıyordu. Ne var ki bu kez kazanan Liverpool oldu. Haydi o zaman bugüne kadar başarılamayan dörtleme için Liverpool’a gaz vermeye!
Liverpool, Klopp yönetiminde ligde City ile çekişiyor. Şampiyonluk şansı devam ediyor. Federasyon Kupası’nda da çeyrek finaldeler. Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde Inter’e yenilmelerine rağmen çeyrek finale yükseldiler. Kısacası dörtleme için yolları açık.

İngiltere’de dörtleme, Kutsal Kase gibi. Arayan, yapmaya çalışan bir yerlerde hüsrana uğruyor.

Geçmişte Liverpool, Manchester United ve Manchester City, kupalar farklı olsa da üçleme yaptılar. Ama dörtleme olmadı. Heyecanla Liverpool’u bekliyoruz şimdi.

Altın Top’ta radikal değişim

France Football dergisinin meşhur Altın Top ödüllerinde radikal bir değişiklik yapıldı. Artık ödüller, takvim yılı performansına göre değil futbol sezonu performansına göre yaz aylarında verilecek. Böylelikle birçok tartışmanın da son bulacağını düşünüyorum.
Yeni uygulamayla birlikte yıl sonunda Katar’da yapılacak Dünya Kupası performansları, 2023 yazında değerlendirmeye alınacak.

İlkay Gündoğan'ın Tottenham Hotspur'a Attığı Gol

Haberin Devamı

Yazarlar