Futbol Messi transfer olacak ama bu ücreti kim verebilecek?

Messi transfer olacak ama bu ücreti kim verebilecek?

09.01.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

Messi'nin transfer olabileceği yönündeki haberler artarken, hangi takımın bütçesinin Messi'yi satın almaya yeteceği merak konusu oldu. Lionel Messi'nin, kariyerinin başından beri ilk kez Barcelona'dan ayrılabileceği konuşuluyor.

Messi transfer olacak ama bu ücreti kim verebilecek

Messi'yi halihazırdaki kurallara bağlı kalarak transfer etmek çok zor. Avrupa'da, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarını çiğnemeden, Messi'nin astronomik bonservis bedelini ödeyebilecek sadece 2 kulüp bulunuyor. Lionel Messi'nin, teknik direktörü Luis Enrique ile yaşadığı sorunlar, Barcelona'dan ayrılabileceği söylentilerini beraberinde getirdi.

İngiliz basınına göre Chelsea ve Mahchester City, yıldız oyuncuyu kadrosuna katmanın hayallerini kuruyor... Ancak UEFA'nın Finansal Fair Play kuralları, transferi hem Messi hem de kulüpler için neredeyse imkansız hale getiriyor.

Zira Barcelona ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Messi'yi, Barcelona'dan koparmanın bedeli 200 milyon euro'nun üzerinde. Avrupa'da, hem Finansal Fair Play kurallarına bağlı kalıp hem de kadrosunu bozmadan bu parayı gözden çıkarabilecek sadece 2 kulüp var.

O kulüpler de yıllık geliri 550 milyon euro'nun üzerindeki Real Madrid ve önceki yıl 470 milyon euro'dan fazla gelir elde eden Manchester United...

Üstelik bu 2 dev kulübün bile Messi'ye ödenecek para da göz önüne alındığında, maliyeti karşılamakta zorlanma olasılıkları var. Bu diğer zengin kulüplerin de Messi'yi transfer edemeyecekleri anlamına gelmiyor. Ancak Chelsea, Manchester City, Paris Saint Germain gibi daha düşük yıllık gelirleri bulunan kulüplerin, Finansal Fair-Play kurallarını çiğnemeden Messi'yi kadrolarına katmaları için, ellerindeki birçok yıldızı satmaları gerekiyor.

Özetle ayrılık kararı alırsa Messi'nin seçenekleri de çok kısıtlı görünüyor. Bu nedenle son günlerdeki gerilime karşın, yıldız oyuncunun kariyerine Barcelona'da devam edeceğine inanılıyor.

Bu tutarı şu anda ödeyebilecek takımlar arasında Manchester City ve Paris Saint-Germain gösterilirken, Chelsea’nin ise böyle bir yükün altına giremeyeceği konuşuluyor.

İŞTE MESSI'NİN MALİYETİ
Bonservisi 250 milyon Euro
5 yıllık ücreti 200 milyon Euro
Vergi 150 milyon Euro
TOPLAM: 600 milyon Euro

Haberin Devamı

Messi transfer olacak ama bu ücreti kim verebilecek


Messi'nin kariyerinde ilginç istatislik
Barcelona’nın Arjantinli süperstarı Lionel Messi’nin istatistiklerini paylaşan Twitter adresi ‘MESSISTATS’ Messi’nin gol attığı dakikaların karnesini çıkarttı.

‘MESSISTATS’ adlı Twitter adresi İspanya’da tüm zamanların gol kralı olan Messi’nin kariyeri boyunca hangi dakikalarda kaç gol attığına dair bir karne hazırladı.
Arjantinli süperstarın gol atamadığı sadece 5 dakika var. 422 resmi gole imza atan Messi’nin gol atamama dakikaları ‘1, 2, 14, 46 ve 69’ olurken ‘90+’da attığı 26 gol ise karnenin en dikkat çekici istatistiği oldu