Dünyadan Futbol Messi'den Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

Messi'den Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

17.11.2023 - 12:03 | Son Güncellenme:

2026 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin ile Uruguay karşı karşıya geldi. Uruguay'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmaya Ugarte, Olivera ve Rodrigo De Paul arasındaki tartışma damga vurdu. Saha içindeki tartışmayı engellemeye çalışan Messi, maçın ardından Uruguaylı oyunculara sert tepki gösterdi.

Messiden Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 5. haftasında Arjantin, konuk ettiği Uruguay'a 2-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Elemelerin 5. haftasında, 5 karşılaşma oynandı. Son dünya şampiyonu Arjantin, Buenos Aires kentindeki La Bombonera Stdı'nda Uruguay'ı ağırladı.

Uruguay, 41. dakikada Ronald Araujo ve 87. dakikada Darwin Nunez'in ağları sarsmasıyla maçı 2-0 kazandı ve rakibinin 14 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Arjantin-Uruguay karşılaşmasına Manuel Ugarte, Mathias Olivera ve Rodrigo De Paul arasındaki tartışma damga vurdu. Saha içindeki kavgayı ayırmaya çalışan Linoel Messi, maçın ardından Uruguaylı futbolculara sert teğki gösterdi.

Messiden Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

OLIVERA - DE PAUL KAVGASI! MESSİ DE DEYANAMADI...

İki takımın karşılaşmalarında görmeye alışık olduğumuz gerginlik henüz ilk dakikalarda kendini hissettirdi. Mücadelenin 19. dakikasında ise film koptu.

Haberin Devamı

Bir pozisyonun ardından Uruguay'ın savunma oyuncusu Olivera ile De Paul birbirine girdi. Kavgaya Messi ve Mac Allister da karışınca olay büyüdü. Her iki takımlarının dahil olduğu tartışma sosyal medyanın en çok konuştuğu konu haline geldi.

De Paul'e destek için Olivera'nın üzerine yürüyen Messi, dirseğiyle rakibine müdahalede bulunurken kırmızı kartın eşiğinden döndü.

Kavga esnasında De Paul'un, alaycı şekilde Olivera'ya karşı güldüğü görüntü çok konuşulurken takım arkadaşına destek çıkmaya gelen Messi'nin agresif görüntüsü dikkat çekti.

Messiden Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

UGARTE'DEN DE PAUL'E MESSİ GÖNDERMESİ

Maçta bir başka gerginlik de Ugarte ile yine De Paul arasında yaşandı. Ugarte'nin De Paul'e yaptığı hareket çok konuşuldu.

MESSI'DEN SERT TEPKİ: SAYGI DUYMAYI ÖĞRENMELERİ GEREKİYOR

Uruguay'ın Arjantin'i 2-0 yendiği karşılaşmaya damga vuran kavganın ardından Lionel Messi çok sert açıklamalarda bulundu. Uruguay maçlarının her zaman zor geçtiğini belirten Messi, yaşanan tartışma için "Genç futbolcuların tecrübeli futbolculara karşı saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Messi'nin açıklamaları şu şekilde:

"Bu tür maçlarda, elemelerde bu normaldir, Uruguay ile maçlar her zaman böyledir. İyi bir kadroya sahip olan bu gençlerin kendilerinden yaşça büyük olan futbolculara saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor çünkü bu maçlar her zaman yoğun, sert ama her zaman saygı dolu olmuştur. Biraz öğrenmeleri gerekiyor."

Haberin Devamı

Messiden Uruguay maçı sonrası tepki: Saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor

MESSI'NİN SÖZLERİNİN HEDEFİ MANUEL UGARTE

Arjantin basını Lionel Messi'nin maç sonu açıklamalarının hedefindeki ismin Uruguaylı Manuel Ugarte olduğunu yazdı. Manuel Ugarte bu yaz transfer döneminde Sporting Lizbon'dan PSG'ye 60 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olmuştu.