İspanya La Liga Messi'nin varisi Ansu Fati Premier Lig yolcusu!

Messi'nin varisi Ansu Fati Premier Lig yolcusu!

23.05.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Messi'nin Barcelona'dan ayrılmasının ardından boşta kalan 10 numaralı formayı alan ve Barcelona'nın yeni Messi'si olarak gösterilen Ansu Fati Premier Lig'e gidiyor.

Messinin varisi Ansu Fati Premier Lig yolcusu

İspanyol devi Barcelona'nın 10 numaralı oyuncusu Ansu Fati Premier Lig'e gidiyor. Messi'nin Barcelona'dan ayrılıp PSG'ye transfer olmasından sonra 10 numaralı formayı giyen İspanyol oyuncu, teknik direktör Xavi'nin göreve gelmesinin ardından rotasyonda geriye düşmüş, ilk 11'de fazla şans bulamamış ve sakatlık sorunları nedeniyle takıma istenilen katkıyı verememişti. Kulüpte performansından memnun olmadı ve takımda düşünülmeyen oyuncuyu göndermek istiyor.

Haberin Devamı

SORUNLU SEZON
La Liga'nın son şampiyonu Barcelona 3 yıl aranın ardından şampiyon olmuş olsa da eski hakem komitesi başkanı Jose Maria Enriquez Negreira’ya 1.6 milyon Euro verdiği iddiası, kendisine verilen bütçeyi aşmasına rağmen Gavi'yi A Takım oyuncusu olarak açıklaması ancak oyuncunun hala altyapı oyuncusu statüsünde oynatıldığının çıkması ve Ansu Fati'nin takım içerisinde yaşadığı sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştı.

MESSI'NIN VARİSİ OLARAK GÖRÜLMÜŞTÜ
Barcelona'nın efsanesi Lionel Messi'nin mali sorunlar nedeni ile kulüpten ayrılıp Paris ekibi PSG'ye transfer olmasının ardından boşta kalan 10 numaralı formayı Ansu Fati almıştı. Gösterdiği performans ile gelecek için çok büyük umutlarla bakılan ve Messi'nin varisi olarak görülen Ansu Fati, beklentileri karşılayamadı.

Haberin Devamı

BABASINDAN YÖNETİME UYARI MESAJI
Bu sezon teknik direktör Xavi tarafından ilk 11'de fazla şans bulamayan Ansu Fati'nin babası bu duruma çok sinirlenmiş ve Barcelona yönetimine karşı uyarı niteliğinde bir açıklama yapmıştı. Babası Bori Fati yaptığı açıklamada, "Sevilla'ya gitmek hakkında çok şey düşünüyorum. Şu anda Madrid'den gelen bir teklife değer veremem çünkü Ansu bunu kabul etmez. Ansu'yu istemediğim bir yere gönderemem ama Madrid hakkında asla kötü konuşmayacağım çünkü ikisi çok büyük takımlar ve dünyanın siz ne getireceğini asla bilemezsiniz." açıklamasını yapmıştı.

RUBEN NEVES BARCELONA YOLUNDA
Wolverhampton'ın orta saha oyuncusu Ruben Neves, gelecek sezon için İngiliz ekibine takımda kalmak istemediğini bildirdi. Barcelona'nın da kendisi ile uzun bir süredir ilgilendiği oyuncu için Katalan ekibi ile 4 yıllık anlaşma sağladığı söylenen oyuncu için takımların anlaşmasını beklediği söylendi. Barcelona'nın oyuncunun bonservisini ödemek istememesinden dolayı Wolverhampton'la takas yoluna gitmek istediği gelen bilgiler arasında.
Ruben Neves, Wolverhampton'la bu sezon çıktığı 34 maçta 6 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

ANSU İÇİN 30 MİLYON EURO

Barcelona bu sezon performansından memnun olmadığı ve takımdan göndermek istediği Ansu Fati için 30 milyon euro ödenmesi halinde Wolverhampton'la transfer işinin bitirilebileceği yazıldı. Genç oyuncunun transferi kabul etmemesi durumunda en güçlü aday Sergino Dest olacak.

Haberin Devamı

Messi'yi tekrardan takıma geri getirmek isteyen Barcelona'nın mali açıdan büyük bir gelire sahip olması için Fati'nin satışına onay vereceği söylendi.

Ansu Fati bu sezon çıktığı 33 La Liga maçında 4 gol 4 asistlik katkı sağladı.