Dünyadan Futbol Messi'nin yeni takımı belli oldu! Tarihi anlaşma

Messi'nin yeni takımı belli oldu! Tarihi anlaşma

07.06.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

PSG'den ayrılarak kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Arjantinli süperstar Messi'nin yeni takımı belli oldu. Messi tarihi bir anlaşmaya imza atıyor.

Messinin yeni takımı belli oldu Tarihi anlaşma

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Messi, transfer kararını verdi. Geçtiğimiz günlerde PSG'nin yollarını ayırdığını açıkladığı Arjantinli süperstar, tarihi bir anlaşmayla yeni takımına imza atıyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

PSG AYRILIĞI RESMEN AÇIKLADI

PSG Kulübünden "Teşekkürler Leo" mesajıyla yapılan paylaşımda, "Başkentte geçen iki sezonun ardından Messi ile PSG arasındaki yolculuk, 2022-23 sezonunun bitimiyle sona erecek. Kulüp, bir Fransa Süper Kupa ve iki Ligue 1 şampiyonluğu elde eden 7 Altın Top sahibi Messi'ye içtenlikle teşekkür eder." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda görüşüne yer verilen Messi ise "Kulübe, Paris şehrine ve sakinlerine bu iki yıl için teşekkür ederim. Onlara gelecek için en iyisini diliyorum." yorumunu yaptı.

Sözleşmesi yenilenmeyen Messi, bu akşam Clermont ile oynanacak Ligue 1'deki son hafta karşılaşmasının ardından takımdan ayrılacak. Uzun süre kariyerine başladığı İspanya ekibi Barcelona'da forma giyen 35 yaşındaki Messi, 2021'de PSG'ye transfer oldu. PSG'de 74 maça çıkan yıldız futbolcu, 32 gol ve 35 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden PSG'de Messi'nin yanı sıra İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos'un da Clermont maçından sonra takımdan ayrılacağı açıklanmıştı.

Messinin yeni takımı belli oldu Tarihi anlaşma

BARCELONA'YA DÖNMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR

Lionel Messi'ye yeniden Barcelona forması giydirmek isteyen Barcelona yönetimi bu transfer için tüm şartlarını zorluyor. La Liga’nın katı finansal fair play kuralları nedeniyle bu yaz herhangi bir transfer hamlesi yapmadan önce yaklaşık 200 milyon euro tasarruf yapması gereken Barcelona, bu gereksinimi karşılayabilmek için yoğun bir çaba gösteriyor.

Son dönemde yaşanan mali problemlere çözüm üretebilmek için çok sayıda ekonomi beynini bir araya getiren Barcelona yönetimi üç yıllık süre boyunca maliyetleri azalmanın formülünü buldu.

La Liga yönetimi Barcelona yönetiminin bulduğu bu çözüm planını prensipte kabul ederken, bu durum her ne kadar olumlu bir adım gibi görünse de şu anda transferin önündeki tüm engellerin kalktığı anlamına gelmiyor.

AL HILAL DE MESSI TRANSFERİNİ ZORLUYOR

Paris Saint-Germain kariyerini noktalayan Lionel Messi, yeni bir maceraya atılmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan ve ABD'den astronomik teklifler alan Messi'nin Al Hilal'i tam olarak reddetmediği ve hem eski kulübü Barcelona hem de Suudi Arabistan temsilcisiyle anlaşmaya çalıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

Messinin yeni takımı belli oldu Tarihi anlaşma

İNANILMAZ TEKLİF

GOAL'ün haberine göre, Lionel Messi'nin temsilcileri, Pazartesi günü Suudi Arabistan ekibinin temsilcileriyle bir araya gelerek, Arjantinli yıldızın Al Hilal'e transferinin 2024'e ertelenmesini talep etti.

Ancak, Suudi Arabistan ekibi, gelecek yılki tekliflerinin 500 milyon Euro'luk mevcut tekliften farklı olacağını belirtti. Messi'nin bu kararının, babası Jorge'nin Barcelona'da Başkan Joan Laporta ile yaptığı görüşmeden birkaç saat sonra alındığı bildirildi.

Messi'nin Katalan ekibine geri dönme isteğiyle birlikte Barcelona'ya transfer olma ihtimali gün geçtikçe artıyor.

MESSI'NİN YENİ ADRESİ ABD! INTER MIAMI TRANSFERİ NOKTALIYOR

Barcelona ve Al Hilal iddiaları sonrası Messi, ABD'ye transfer olmaya çok yakın. İngiltere'den The Athletic, "Messi'nin eli kulağında kararı hakkında Avrupa, Güney Amerika ve Asya'dan gelen haberler bu hafta oldukça arttı. Ancak son günlerde ivme Inter Miami'ye kaymış gibi görünüyor." bilgisini okuyucularına aktardı.

Haberin Devamı

The Athletic'te yer alan haberin detayında Messi'nin MLS'e transferine Adidas da sponsor olacak ve Messi bu sponsorluktan çok ciddi bir gelir elde edecek. Eşinin ABD'de yaşamak istemesi sebebiyle Inter Miami fikrine sıcak bakan Messi'nin kısa süre içinde MLS ekibiyle sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Messinin yeni takımı belli oldu Tarihi anlaşma

TARİHİ ANLAŞMA

MLS'ni iki ortağı Apple ve Adidas'ın Messi transferine sponsor olmayı kabul ettikleri belirtildi. MLS'in yayın haklarına sahip olan Apple TV+'daki MLS Season Pass'e yeni aboneler kazandırılması durumunda Messi'nin buradan bir pay verileceği iddia edildi.

The Athletic'te yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Her iki taraf da (Adidas ve Apple) Messi'nin Major League Soccer'a potansiyel katılımını bir nimet olarak görüyor; Apple ve MLS, bu baharda 10 yıllık, 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Salı günü Apple, Messi'nin Dünya Kupası'ndaki beş maçını anlatan dört bölümlük bir belgesel dizisinin Apple TV+'ta yayınlanacağını açıkladı. 

Haberin Devamı

Adidas, 1996'da ligin başlangıcından bu yana MLS ile ortaklık yapıyor. İki taraf, bu yılın başlarında ortaklıklarını yenileyerek altı yıllık, 2030'a kadar sürecek 830 milyon dolarlık bir uzatma imzaladılar. Alman üretici, 29 MLS takımının tümüne forma tedarik ediyor ve ayrıca ligin resmi maç topu ve ligin resmi ayakkabı sponsorudur.

MLS'nin en büyük kurumsal sponsorları arasında yer alan Adidas, Messi'yi Amerika Birleşik Devletleri'ne çekmek için kendi potansiyel düzenlemesini hazırladı. Kaynaklar, Messi'ye spor giyim devi ile bir kar paylaşım anlaşması teklif edildiğini ve bu anlaşmanın, oyuncunun MLS'ye katılımından kaynaklanan Adidas'ın karındaki herhangi bir artıştan pay almasını da içereceğini söyledi."

İSPANYOL BASINI DA TRANSFERİ DUYUYRDU

Messi'nin MLS ekiplerinden Inter Miami'ye olası transferi İspanyol basınında da geniş yankı buldu. İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Mundo Deportivo'nun internet sitesinde yer alan habere göre Inter Miami, geçmişte birçok kez dile getirdiği Messi transferini bitirmeye çok yakın.

Mundo Deportvio'da Angel Perez imzalı haberde Inter Miami'nin son birkaç saat içinde Messi'nin transferini bitirmek için oldukça mesafe aldı. Haberde Al Hilal ve Barcelona'nın teklifte bulunmasına rağmen Messi için en olağan yeni burak Inter Miami olarak görülüyor.

Mundo Deportivo'daki haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Al-Hilal, oyuncudan olumlu bir yanıt bekliyor. Messi ise Barcelona'nın resmi teklifini bekliyor fakat Miami ve Al-Hilal'in baskısıyla nihai kararını daha fazla uzatmak istemiyor. Barcelona'da Messi transferi için büyük bir karamsarlık var."

Messinin yeni takımı belli oldu Tarihi anlaşma