Mesut Aydın Kale

Mesut Aydın Kale

mesut.kale@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hangi takıma, “Maça nasıl başlamak istemezsin?” diye sorsanız, “Bu şekilde” der.

Fenerbahçe, Giresunspor karşısında deyim yerindeyse maça 1-0 yenik başladı. Salı akşamı Türkiye Kupası’nda 90+4’te yenilen golün talihsizliği, bugünkü maçın 2. dakikasında da sarı-lacivertlilerin yakasını bırakmadı. Giresunspor müthiş bir organizasyonla Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

Altay hızır gibi yetişti

Mesut Özil, İrfan Can, Ozan Tufan, Gustavo ve Crespo gibi eksiklerin olduğu Giresun deplasmanında İsmail Hoca, Zajc – Sosa- Mert Hakan üçlüsünü kullandı. Bu sezon Fenerbahçe orta saha hattını ne zaman Sosa ve Zajc üzerinden kursa en büyük sıkıntıyı bu alanda yaşadı. Bu sezon adeta yokları oynayan Sosa’nın yanında, bugün bir nebze iyi olsa da Zajc katılınca Giresunspor’un organize atakları ilk yarıda üst üste geldi.

20. dakikadan sonra oyunun hakimiyetini ele geçiren Fenerbahçe, orta sahada tek başına savaşarak yıldızlaşan Mert Hakan’ın asistiyle 30. dakikada Valencia’nın ayağından eşitliği sağladı. Fenerbahçe’de sakatlıktan 104 gün sonra geri dönen Altay Bayındır da ilk yarıda Giresunspor’un kaleyi bulan 5 şutundan 4’ünü engelleyerek sarı-lacivertlileri oyunda tuttu.

Haberin Devamı

Nazım vasatı gördü

Son haftalarda dikkatimi çeken performanslardan bir diğeri de Nazım. Milli takım seviyesine kadar çıkmış bir oyuncunun bu kadar vasat bir oyun sergilemesi inanılır gibi değil. Burak Kapacak, kendi kendine demiyor mudur acaba, “Ben bu Nazım’dan formayı nasıl alamam?” diye...

İkinci yarı değişikliklerle başladı

İkinci yarıya İsmail Kartal iki değişiklikle başladı. İlk yarıda ismini 1-2 kez duyduğumuz Rossi, yerini Pelkas’a bırakırken, Zajc’ın yerine Serdar Dursun girdi. İsmail Kartal’ın oyuna soktuğu isimleri doğru bulurken, bence çıkan oyuncu Zajc’ın yerine kötü oynayan Sosa olmalıydı.

Pelkas geçen sezonu hatırlattı

20. dakikadan sonra üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, ikinci yarıya da etkili başladı. Bu sezon her oynadığı maç sonrasında sorguya çektiğimiz Yunan futbolcu Pelkas, geçen sezonu hatırlatan müthiş bir golle takımını öne geçirdi. Fenerbahçe için artık işler daha kolay hale gelmişti ki, Serdar Dursun ceza sahası içinde yaşadığı bir pozisyonda, elmacık kemiğine aldığı darbe sonrasında yerini Berisha’ya bıraktı.

Haberin Devamı

Berisha farkı açamadı

2-1’den sonra skorun da verdiği avantajla daha rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe, belki 3’ü 4’ü bulacaktı ki, Berisha’ya takıldı. Evet doğru okudunuz. Giresunspor kalecisi Okan’a değil, Fenerbahçe’nin golcüsü Berisha’ya... UEFA Avrupa Ligi’nde Royal Antwerp’e müthiş gol atan Berisha gitmiş, yerine bambaşka biri gelmiş. Fenerbahçe’deki uzun süredir gelen bitiricilik sorunu hafta içi kupadan elenmesine sebep oldu. Belki de bugün 3 puanı kazanmasına engel olacaktı.

Maç 82. dakikada Giresunsporlu Perez’in kırmızı kart görmesiyle tamamen koptu ve 3 puan Fenerbahçe’nin hanesine yazıldı. Maçın son dakikalarında Ferdi’nin gereksiz yere gördüğü sarı kartla haftaya cezalı konuma düşmesi, İsmail hocayı sol bekte büyük sıkıntıya sokmuş olmalı...

Hedef lig üçüncülüğü

Türkiye Kupası’ndan elenen, ligde şampiyonluk umudu kalmayan ve Avrupa’da bir üst turun bile çok zor göründüğü Fenerbahçe’de bu akşam deplasmanda kazanılan 3 puan ligdeki sıralama için bir önemli bir adım oldu. İrfan Can, Ozan Tufan ve Crespo’nun dönmesiyle Fenerbahçe daha da güçlenecektir.