Fenerbahçe Son dakika: İşte Ozan Tufan'ın kadro dışı kalma sebebi! Mesut Özil'den ilk açıklama

Son dakika: İşte Ozan Tufan'ın kadro dışı kalma sebebi! Mesut Özil'den ilk açıklama

25.03.2022 - 13:41 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerde takım kaptanları Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı bırakıldı. Özil’in Konyaspor maçının devre arasında oyundan alındığı için İsmail Kartal’la tartıştığı vurgulandı. Ozan Tufan'ın da kadro dışı kalma sebebi ortaya çıktı. Mesut Özil'den ilk açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

Süper Lig'de son haftaların formda takımlarından Fenerbahçe'de deprem etkisi yaratan bir gelişme yaşandı. Sarı lacivertlilerdeki takım kaptanları Mesut Özil ve Ozan Tufan, kadro dışı bırakıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol A Takımı oyuncularımız Mesut Özil ve Ozan Tufan, alınan karar gereği kadro dışı bırakılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Haberin Devamı

TARTIŞMA ÇIKTI
3 günlük iznin ardından 3 Nisan’da deplasmanda oynanacak Kayserispor maçı hazırlıklarına dün başlayan sarı-lacivertlilerde gündemi kadro dışı kararları belirledi. Özellikle Mesut Özil ismi dikkat çekti. Mesut Özil’in ligdeki son Konyaspor maçının devre arasında oyundan erken alındığı için İsmail Kartal’la tartıştığı öğrenildi.

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

KONYASPOR MAÇI DÖNÜM NOKTASI
Kartal’ın da Mesut Özil’in fiziksel durumundan memnun olmadığı, tecrübeli yıldızı özellikle ligde kalan haftalar için fiziksel anlamda yeterli bulmadığı kaydedildi. Tecrübeli çalıştırıcının ayrıca Özil’in bir kaptan olarak takıma yeterince liderlik edemediğini düşündüğü ifade edildi.

Devre arasında Watford’dan geri dönen Ozan Tufan’ın ise fiziksel olarak beklentileri karşılamadığı ve İsmail Kartal’ın oyuncunun performansından memnun olmadığı kaydedildi. Ozan’ın özellikle son Alanyaspor deplasmanında sağ bekteki performansı da eleştirilmiş, Konyaspor maçında da 90+3’te oyuna sokulmuştu.

Haberin Devamı

KARTAL KARARI VERDİ
Öte yandan yakın arkadaş olan bu iki oyuncunun az süre almaları nedeniyle mutsuz oldukları, bu durumun da Samandıra’da takıma olumsuz sirayet ettiği düşünüldü. Tüm bu sebeplerden dolayı iki kadro dışı kararının bizzat teknik direktör İsmail Kartal tarafından alındığı belirtildi.

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

İLK KEZ KONUŞTU
Konuyla ilgili ilk kez konuşan Mesut Özil şu ifadeleri kullandı. Play Spor'un özel edindiği bilgiye göre Mesut Özil; 'Takımın izin günlerinde Almanya'ya gittim. Dönüşte antrenman saati için aradım. 'Senin gelmene gerek yok' yanıtını aldım. Kadro dışı kararından haberim yoktu.' dedi.

MESUT ÖZİL'DEN PAYLAŞIM
Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Mesut Özil paylaşım yaptı. Yıldız futbolcu; "Aslolan Fenerbahçe’dir" ifadelerini kullandı.

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

OZAN'IN KADRO DIŞI SEBEBİ: MOTİVASYONU BOZMAK
Milliyet Fenerbahçe muhabiri Senad Ok'un haberine göre; Ozan Tufan'ın kadro dışı kalma sebebi olarak son dönemde takımın yaklamış olduğu moral motivasyonu bozucu davranışlar gösterildi. Sarı-lacivertli kulüp bu tutumla ilgili olarak yıldız futbolcudan savunma istedi.

Haberin Devamı

TAKIMDAN AYRI ÇALIŞACAKLAR
İki oyuncunun çalışmalarına takımdan ayrı olarak Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde devam etmesi bekleniyor. Öte yandan Ozan Tufan, sarı-lacivertli forma ile çıktığı 182 maçta 21 gol atarken, 24 de asist yaptı.

OZAN'IN EŞİNDEN PAYLAŞIM
Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Ozan Tufan'ın eşi Rojin Tufan'ın yaptığı paylaşım ile dikkat çekti.

 

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

11 GOLE KATKI
Mesut Özil bu sezon takımda en fazla skor katkısı veren isimlerden oldu. Özil, lig ve Avrupa’da 26 resmi maça çıkarken 9 gol 2 asistle 11 gole direkt katkı yaptı. Ünlü yıldız özellikle Galatasaray’a karşı deplasmanda attığı golle alkış toplamıştı.

Son dakika: İşte Ozan Tufanın kadro dışı kalma sebebi Mesut Özilden ilk açıklama

'ARSENAL'DEKİ GİBİ'
Mesut Özil’in kadro dışı kalması dış basında da yankı buldu. Bilhassa İngiltere’de Arsenal’deki son günlerine benzetmeler yapıldı. Mirror, “Mikel Arteta’dan sonra F.Bahçe’de de benzer bir karar alındı. Mesut Özil takımdan uzaklaştırıldı” denildi. The Athletic, “Özil kadro dışı kaldı, geçen sezon büyük umutlarla gitmişti” dedi. Daily Mail, “Arsenal’de olduğu gibi Fenerbahçe’de de aynı karar alındı, Özil kadrodan ayrı olacak” ifadeleri kullanıldı. Fransa’da L’Equipe, “Arsenal’deki gibi yeniden takımdan çıkarıldı” bilgisini verdi. İspanyol AS ise, “Eski Real Madrid’li oyuncu Arsenal’den sonra Fenerbahçe’de de kadro dışı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı