NBA Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets'ta

Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets'ta

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta geçen sezon gösterdiği performansla yıldızı parlayan milli basketbolcu emeklerinin ilk karşılığını dün gece yaşadı. Şengün, Oklahoma City Thunder tarafından 16. sırada seçilirken, genç yıldızın haklarını Houston Rockets aldı.

Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rocketsta

Milli basketbolcu Alperen Şengün, NBA 2021 draftında Oklahoma City Thunder tarafından 16. sırada seçilirken, oyuncunun haklarını Houston Rockets aldı.

Bu yılki NBA seçmeleri, Brooklyn’deki Barclays Center’da gerçekleştirildi. Geçen sezon Beşiktaş Icrypex’te ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Alperen Şengün, ilk turda draft edildi. Oklahoma City Thunder’ın draft hakkını alan Houston Rockets, 16. sıradan Şengün’ü tercih etti. Genç basketbolcu, seçildikten sonra ceketinin içerisindeki Türk bayrağını göstererek büyük bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Ayrıca Alperen Şengün’ün NBA’e gitmesiyle Beşiktaş’a 775 bin dolar ödenecek. Bu ücretin bir kısmı, Bandırma’dan oyuncuların hakları alınırken Beşiktaş’la hareket eden İstBasket şirketine gidecek.

Öte yandan draftta ilk oyuncu seçme hakkına sahip Detroit Pistons, tercihini Amerikan Üniversitelerarası Basketbol Ligi’nde Oklahoma State Cowboys forması giyen 19 yaşındaki Cade Cunningham’dan yana kullandı. 2,03 metre boyundaki Cunningham, üniversite kariyerini 20,1 sayı ve 6,2 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı.

İkinci tercihi yapan Houston, 19 yaşındaki Jalen Green’i seçerken, üçüncü sıradan seçilen isim ise Cleveland Cavaliers’ın tercih ettiği 20 yaşındaki Evan Mobley oldu.

Cedi ve Furkan’dan destek mesajları

Haberin Devamı

NBA’deki gururlarımız Cedi Osman ile Furkan Korkmaz, Alperen Şengün’ün başarısına kayıtsız kalmadı. Cedi, milli takım arkadaşı için “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine o kadar yürekten inanıyorum ki. NBA’e hoş geldin Alperen. Yolun açık, hayallerin gerçek olsun” notunu paylaştı. Furkan ise twitter paylaşımında “NBA’e hoşgeldin Alperen, umarım her şey gönlünce olur. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine dair en ufak bir şüphem yok” dedi.

‘Avrupa basketbolunu kanıtlamak istiyorum’

Houston Rockets tarafından 16. sıradan seçilen Alperen Şengün büyük bir sevinç yaşarken, yeni takımının belli olmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Genç yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Takımımın neye ihtiyacı varsa, elimden geleni yapacağım. Avrupa basketbolunu Houston’da kanıtlamak istiyorum. Takımdaki diğer uluslararası oyuncular bunu yapıyor. Dinamik bir oyuncu olarak yeni takımıma iyi uyum sağlayacağımı düşünüyorum.”