Fransa Ligue 1 Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı! '2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor'

Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı! '2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor'

11.06.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla anlaşmayan Yalçın Koşukavak, kariyer planlaması ve Lille'de forma giyen eski öğrencisi Zeki Çelik'in transfer durumu hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam, milli futbolcunun yeni adresini duyurdu.

Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı 2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da görev yaptıktan sonra başka bir takıma imza atmayan Yalçın Koşukavak suskunluğunu bozdu. 49 yaşındaki teknik direktör, milli futbolcunun transfer durumu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Yalçın Koşukavak, Sporx'e konuştu.

Haberin Devamı

"GÖREV YAPACAĞIM TAKIMLA İLGİLİ DAHA TEMKİNLİYİM"

Öncelikle kariyer planıyla ilgili olarak Koşukavak, "Geçen sene açıkçası bir Kayserispor faciası yaşadım. Görev yapacağım takımla ilgili artık çok daha temkinliyim. Sezon bitmeden önce Spor Toto Süper Lig'den 2 takımla görüştüm. Durumları kritikti bu takımların. Kayseri'de biz işin hakkını verdik. Benim elimde olmayan sebeplerden dolayı birinci hafta ayrılığı oldu. Aslında onların sebebini resmi olarak açıklaması gerekiyordu. Lig bittikten sonra TFF 1. Lig takımlarından da istek geldi. Beklentileri olan bir teknik adamım. İstanbulspor'da kendimi ifade edebildiğim bir ortam bulmuştum. Dolayısıyla öyle bir ortam önemli. Çok krizli takımlara gittim. Bursaspor, Altay gibi ekiplerde görev yaptım. Şu anda yapısı düzgün bir kulüple çalışma isteğim var. Hakkımıza hayırlısı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı 2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor

"BEN PUSULA OLDUM, ONLAR DA YOLUNU BULDU"

Öte yandan Koşukavak, teknik adamların futbolculara katkısını çok önemli olduğuna dikkati çekti. Koşukavak, "Cenk Özkaçar ile birlikteydik. O da kendisini geliştirdi. Ali Akman dokunduğumuz bir oyuncumuz. Oyuncular dokunmaya müsaitti, öğrenmeye açıklardı. Onu böyle ifade edeyim. Şu anda üst seviyede oynayan oyunculardan söz ediyoruz. Modern futbolun trendleri konusunda futbolculara yardımcı oldum, olmaya da devam edeceğim. Ben pusula oldum, onlar da yollarını buldular. Doğan Alemdar da onlardan biridir. Kayseri'de onun oynaması için ısrarcı olmuştum. Tercihimi ondan yana kullandım. Allah yollarını açık etsin. Türk futbolunun böyle oyunculara ihtiyaçları var" dedi.

Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı 2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor

"ZEKİ ÇELİK, İTALYA'YA DA DAMGA VURUR"

Yalçın Koşukavak, İstanbulspor'da birlikte çalıştığı ve kariyerine katkı yaptığı Zeki Çelik'in Roma'ya transferi hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Zeki Çelik'le ile 2-3 gün önce konuştum. Lille ile Roma arasında bonservis pazarlığı sürüyor. Gidecek herhalde. Zeki ile birlikte iyi işler yaptık. Roma'da da başarılı olur. Zeki çok karakterli bir oyuncu. Siz ona hangi rolü verirseniz o rolü oynar. Zeki Çelik'i üçlü savunmanın sağında da oynattım. Roma'da o işlere cevap verebilecek bir futbolcu. Şayet giderse İtalya'ya da damga vurur."

Haberin Devamı

Milli futbolcunun yeni adresini açıkladı 2-3 gün önce konuştum, pazarlık sürüyor

6 GOLE KATKI YAPTI

25 yaşındaki sağ bek geçtiğimiz sezon Lille'de 40 müsabakada forma giydi. Zeki Çelik bu süreçte 3 gol ve 3 asist üretti. Roma'yla transfer için görüşen tecrübeli sağ bekin sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Zeki Çelik'in güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gösteriliyor.