Beşiktaş Milli yıldız için transfer savaşı! Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

Milli yıldız için transfer savaşı! Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

31.08.2022 - 18:40 | Son Güncellenme:

Avrupa'da transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig devleri çalışmalarına yeniden hız verdi. Galatasaray'ın uzun süredir peşinde olduğu milli futbolcu için Beşiktaş'ın da devreye girdiği öne sürüldü. Transfer için belirleyici özelliğin bonservis bedeli olacağı belirtildi.

Milli yıldız için transfer savaşı Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş'ta transfer çalışmalarının hızlandığı dönemde yeni bir iddia gündeme geldi. Siyah-beyazlıların milli futbolcuyu kadrosuna katmak için harekete geçtiği, tecrübeli oyuncuya Galatasaray'ın da talip olduğu kaydedildi. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

GENÇLER AVRUPA'YA GİTTİ

Beşiktaş'ta transfer dönemi oldukça hareketli geçti. Siyah-beyazlılarda kadroda düşünülmeyen ve sözleşmeleri sona eren oyuncularla yollar ayrıldı. Süper Lig devinde geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Rıdvan Yılmaz, Rangers'ın yolunu tuttu. 21 yaşındaki sol bek için 4 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Beşiktaş'ın bu transferden bonus maddelerinin yanı sıra sonraki satıştan da pay alacağı belirtildi. Öte yandan Rıdvan Yılmaz, Rangers'a 5 yıllık imza attı.

Beşiktaş'ta dikkat çeken Emirhan İlkhan'a da Torino kanca taktı. 18 yaşındaki merkez orta sahanın sözleşmesinde yer alan 4 milyon 500 bin euroluk serbest kalma bedeli Serie A ekibi tarafından ödendi. Beşiktaş iki oyuncunun satışından toplam 8 milyon 500 bin euro bonservis geliri elde etti.

Haberin Devamı

Milli yıldız için transfer savaşı Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

HÜCUM HATTINA YENİ İSİMLER

Valerien Ismael'in raporu doğrultusunda hareket eden Beşiktaş'ta hücum hattına yeni isimler dahil edildi. Siyah-beyazlılar, Burnley'den Wout Weghorst'u sezon sonuna kadar kiraladı. Kasımpaşa'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Jackson Muleka için Standard Liege'le 3 milyon 350 bin euro karşılığında anlaşma sağlandı. Siyah-beyazlılarda öte yandan Everton'dan ayrılan Cenk Tosun da takıma dahil edildi.

ORTA SAHA VE SAVUNMA KURGUSUNA YILDIZLAR

Beşiktaş'ta kurmaylar transfer çalışmalarında orta saha ve savunma kurgusuna yıldız futbolcuları dahil etti. West Ham United'ın başarılı sol beki Arthur Masuaku sezon sonuna kadar kiralandı. Everton formasıyla dikkat çeken Dele Alli de geçici olarak Beşiktaş'a imza attı. İngiliz orta sahanın sözleşmesinde satın alma maddesinin bulunduğu belirtildi. Wolverhampton'dan ayrılan Romain Saiss, siyah-beyazlılarla anlaşma sağladı. Benfica'dan Gedson Fernandes'le orta saha kurgusu güçlendirildi. Öte yandan geleceğe yatırım hamlesi olarak Kerem Atakan Kesgin ve Emrecan Uzunhan'la anlaşma sağlandı.

Milli yıldız için transfer savaşı Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

İKİ TAKVİYE ARAYIŞI

Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş'ta bu transferler sonrasında kadroda iki bölge için çalışmalar başladı. Siyah-beyazlıların stoper ve kanat oyuncusu kadroya katmak için girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi. Savunmasını yerli bir isimle güçlendirmek isteyen Beşiktaş'ın Koray Günter'le anlaşma sağlayamaması sonrası yeni bir ismi gündemine aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

KAAN AYHAN HAMLESİ

TRT Spor'un haberine göre; Beşiktaş kurmayları, Kaan Ayhan için harekete geçti. Siyah-beyazlıların kısa süre içerisinde 27 yaşındaki savunmacı için nabız yoklamasında bulunacağı belirtildi. Kaan Ayhan'ın Türkiye'de forma giymeye sıcak baktığı aktarıldı.

Milli yıldız için transfer savaşı Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

BONSERVİS BELİRLEYİCİ OLACAK

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Kaan Ayhan için Sassuolo'nun isteyeceği bonservis bedelinin transferi belirleyeceği belirtildi. Beşiktaş sezon başında da harekete geçmiş ancak Sassuolo'nun 8 milyon euroluk bonservis beklentisi sonrası bu transfer gerçekleşmemişti. Serie A ekibinin Kaan Ayhan'ı kiralamaya sıcak bakmadığı ve 8 milyon euro civarında bir bonservis beklentisiyle Beşiktaş'a geri dönmeleri halinde bu transferin gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

GALATASARAY DA PEŞİNDE

Abdülkerim Bardakcı ve Victor Nelsson ikilisine alternatif oluşturmak ve kadrosuna yerli bir savunmacı dahil etmek isteyen Galatasaray'ın da Kaan Ayhan'ın peşinde olduğu vurgulandı. Serie A ekibiyle sarı-kırmızılılar arasındaki pazarlıklarla orta yol bulunamadığı belirtildi.

Milli yıldız için transfer savaşı Galatasaray istiyordu, Beşiktaş peşine düştü

Kaan Ayhan için Galatasaray'ın 3 milyon euro ve bonus şeklinde bir teklif yapmaya hazırlandığı kaydedildi. Sarı-kırmızılıların 27 yaşındaki futbolcuyu bonservisiyle birlikte kadrosuna katmak için oldukça istekli olduğu belirtildi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın transfer etmek istediği Kaan Ayhan'ın Sassuolo ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.