Diğer Milliler rekorlara imza attı! Madalyaları topladık

Milliler rekorlara imza attı! Madalyaları topladık

15.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcularımız başarılı sonuçlarını sürdürdü. Aerobik ve ritmik cimnastik, halter, yüzme, eskrim ve masa tenisinde rakipleri geride bıraktık, madalyaları topladık. Ayrıca kürsü ile beraber rekorlara da imza attık.

Milliler rekorlara imza attı Madalyaları topladık

Her gün ayrı bir branşta yıldızlaştığımız ve madalyaları topladığımız 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda dün de sporcularımız kürsüye adeta ambargo koydu.

Organizasyonda aerobik cimnastikte Ayşe Begüm Onbaşı altın alırken, trio finalinde Ahmet Meriç Turmamış, Can Sarı ve Mehmet Utku Çırak’tan oluşan takımımız zirveye çıktı. Mehmet Utku Çırak kürsünün 2. basamağını alırken, karışık çiftlerde Can Derviş-Nil Deniz Bal gümüş, Nihatcan Gül-Nazlı Özgör bronz kazandı. Yeliz Güneş, Melisa Sert, Işıl Alaş, Duru Duygu Usta ve Nehir Serap Özdemir’den oluşan ritmik cimnastik takımımız kürsüyü tamamladı. Aerobik Cimnastik Milli Takımımız da kazandığı altınla ülkemizi gururlandırdı.

Haberin Devamı

Rekorlar geldi

Halterde 76 kiloda Dilara Uçan, oyunlar rekoru kırdığı koparmada altın, silkmede gümüş, toplamda 2. rekorunu kırarak zirveye çıktı. 71 kiloda Aysel Özkan, koparmada gümüş, silkmede rekorla altın, toplamda gümüş kazandı. 81 kiloda Dilara Narin de 2 oyunlar rekoru kırarak 2 altın, 1 gümüş aldı.

Yüzmede erkekler 200 metre serbestte Baturalp Ünlü 1:49.62 ile rekora imza atarak altın, Batuhan Filiz bronz aldı. 200 metre kurbağalamada Berkay Ömer Öğretir’den 2:11.92 ile rekorla altın gelirken, Demirkan Demir 2. basamağa çıktı. 200 metre bireysel karışıkta Sanberk Yiğit Oktar gümüş, Berke Saka bronz kazandı. 100 metre kelebekte Ümit Can Güreş gümüşü kaptı. 1500 metre serbestte Mert Kılavuz 15:31.12 ile mutlu sona ulaştı, Yiğit Aslan ikinci oldu.

Haberin Devamı

Schukla zirvede

Kadınlar 50 metre kelebekte Aleyna Özkan bronz alırken, 100 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova 1:01.47 ile rekor kırdı ve Sudem Denizli ile ilk ikiye ambargo koydu. Ecem Dönmez, Deniz Ertan, Merve Tuncel ve Beril Böcekler’den oluşan 4x200 serbest takımımız 8:20.60’lık derecesiyle rakiplerini geride bıraktı.

Öte yandan eskrimde Iryna Schukla kılıç tek kadınlar finalinde zirveye çıkarken, Martino Minuto flöre tek erkekler finalinde gümüşün sahibi oldu. Masa tenisinde de madalyaları aldık. Neslihan Kavas, Merve Cansu Demir, Nesim Turan ile Ali Öztürk altını, Abdullah Öztürk ve Hamza Çalışkan gümüşü, Ümran Ertiş bronzu kaptı.

Yazarlar