Galatasaray Milot Rashica için resmi açıklama! Transferde Galatasaray'a rakip çıktı

Milot Rashica için resmi açıklama! Transferde Galatasaray'a rakip çıktı

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in lideri Galatasaray'ın sezon başında Norwich City'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Milot Rashica konusunda flaş bir açıklama geldi. Kosovalı oyuncunun geleceğine yönelik açıklama sonrası Galatasaray'a transferde bir rakip çıktığı öğrenildi.

Milot Rashica için resmi açıklama Transferde Galatasaraya rakip çıktı

Spor Toto Süper Lig'de liderliğini devam ettiren Galatasaray'da gelecek sezon adına transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılılarda kadroda kiralık olarak bulunan Milot Rashica'nın bonservisinin alınması planlanırken flaş bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Norwich City'den gelen resmi açıklama sarı-kırmızılıların transferde iştahını kabarttı. Öte yandan Kosovalı futbolcuya bir takımın daha talip olduğu öğrenildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Milot Rashica için resmi açıklama Transferde Galatasaraya rakip çıktı

BEDELSİZ KİRALANDI, DİKKAT ÇEKTİ

Okan Buruk yönetiminindeki Galatasaray, sezon başında Norwich City'den Milot Rashica'yı kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Sarı-kırmızılılar, 26 yaşındaki oyuncu için herhangi bir kiralama bedeli ödemedi. Galatasaray ile Norwich City arasındaki anlaşmada satın alma opsiyonu maddesinin de yer almadığı belirtildi.

Sarı-kırmızılılarda kiralık olarak forma giyen Milot Rashica, bu sezon Galatasaray'da 29 maçta forma şansı buldu. 26 yaşındaki oyuncu bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandırma başarısı gösterdi. Kosovalı futbolcu aynı zamanda 6 asist üretti.

Haberin Devamı

Milot Rashica için resmi açıklama Transferde Galatasaraya rakip çıktı

WAGNER'DEN YEŞİL IŞIK

Galatasaray'ın bonservisini almak istediği Milot Rashica konusunda geçtiğimiz hafta sıcak bir gelişme yaşanmıştı. 26 yaşındaki oyuncu için Norwich City Teknik Direktörü David Wagner flaş bir açıklamada bulunmuştu. David Wagner, Milot Rashica'nın geleceği hakkında gelen soruya şu cevabı vermişti:

"Satmak veya yeniden yatırım yapmak için satmak istiyorsanız büyük bir fark var. Doğru oyuncu için doğru teklif gelirse satmaya açığız. Çünkü yatırım yapmayı seviyoruz. Bu yüzden günün sonunda, benim için, bu az ya da çok bir kazan kazan durumu... Bu grubun yeni yüzlere ihtiyacı olduğuna inandığımı açıkça belirtmiş olsam bile."

"AYRILACAĞINI TAHMİN EDİYORUM"

Norwich City'de David Wagner'in ardından Sportif Direktör Stuart Webber de Milot Rashica'nın ayrılığına yeşil ışık yaktı. Stuart Webber açıklamasında, "Takımda satılabilecek isimler var. Rashica'nın ayrılacağını tahmin ediyorum. Onun için ilgisi olan çok takım var. Galatasaray'da çok başarılı bir kiralık dönemi geçirdi" diye konuştu.

Milot Rashica için resmi açıklama Transferde Galatasaraya rakip çıktı

Milot Rashica'nın Türkiye'deki temsilcisi Aykut Erçetin de kısa bir süre önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Milot Rashica ilk 11'in vazgeçilmez ismi oldu. Okan Hoca (Buruk), Milot Rashica'nın hem hücuma hem de defansa sağladığı katkıdan çok memnun. Milot Rashica tamamiyle şampiyonluğa odaklınıyor. Hedefi Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak. Milot Rashica, Galatasaray'da ve Türkiye'de olmaktan çok mutlu. Milot Rashica'nın gönlü Galatasaray'da kalmaktan yana."

Haberin Devamı

RASHICA'YA BİR TALİP DAHA ÇIKTI

İngiliz basınında yer alan habere göre; Norwich City'den ayrılması beklenen Milot Rashica'ya bir talip daha çıktı. Championship ekibi Burnley'in Kosovalı oyuncuyu kadrosuna dahil etmek istediği kaydedildi.

Milot Rashica için resmi açıklama Transferde Galatasaraya rakip çıktı

DEĞERİ 7.5 MİLYON EURO

Norwich City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Milot Rashica'nın güncel piyasa değeri 7 milyon 500 bin euro. KF Vushtrria altyapısında futbola başlayan Kosovalı oyuncu daha sonra Vitesse, Werder Bremen ve Norwich City'de oynadı. Kosova Milli Takımı'nda 46 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu 8 gol atma başarısı gösterdi.