Adana Demirspor Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

21.10.2022 - 09:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başarılı teknik direktörü Vincenzo Montella, Sion'a transfer olan Balotelli ile aralarında yaşanan gerginlik hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

Süper Lig'e adeta damgasını vuran ve şu anda maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Adana Demirspor'un başarılı teknik direktörü Vincenzo Montella, takımdan ayrılan Balotelli ile Ümraniyespor maçı sonrası aralarında yaşanan gerginlikle hakkında İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon 26 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e terfi eden Adana Demirspor, futboluyla otoritelerin takdirini kazanmıştı. Yaz transfer dönemindeki transferleri büyük ses getiren Adana temsilcisi, Süper Lig'de 10. hafta sonunda liderlik koltuğunun sahibi konumunda ancak ligin 4. haftasında teknik direktör Montella ile yıldız futbolcu BNalotelli arasında unutulmaz bir olay yaşanmıştı.

MONTELLA İLE TARTIŞTI

Yıldız golcünün, Süper Lig 'in 4. haftasında Adana Demirspor'un Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella ile tartışma yaşaması gündem olmuştu. Maçın son düdüğünün çalmasının ardından sahaya giren ve bir hayli kızgın olduğu gözlenen İtalyan teknik adam, tecrübeli futbolcunun üzerine yürüyerek tartışma yaşamış, araya giren futbolcular ve Montella'nın yardımcıları olayı büyümeden önlemişti.

Haberin Devamı

Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

TAKIMDAN AYRILDI

Yaşanan olay sonrasında Balotelli, 2 milyon 620 bin Euro bonservis bedeliyle İsviçre ekibi Sion'a transfer olmuştu. 32 yaşındaki İtalyan oyuncu ligde çıktığı 5 maçta 3 gol kaydetti.

'AYRILMAK İSTEDİ'

Sky Sport Italia'ya konuşan Montella, Balotelli'nin Sion'a transfer olmadan önce aralarında yaşanan tartışmanın nedenlerini açıkladı. İtalyan golcünün ayrılmak istediğini sürekli olarak belirttiğini açıklayan Montella, "Dürüst bir ilişki kurduk. Ayrılmak istedi ve bunu iki ay boyunca herkese sürekli olarak açıklamıştı." dedi.

Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

'EN AÇIKLANAMAYAN YETENEK'

Balotelli'nin antrenörlük yaptığı "kesinlikle" en açıklanamayan yetenek olduğunu söyleyen Montella, yaşanan olay öncesinde Balotelli'nin sahada yer almak istediğini şu sözlerle belirtti: "Bir gün ne pahasına olursa olsun oynamak istedi ve ben de ona, bana göre 11'de yer almak için formda olmadığını söyledim. Bununla birlikte, kadroda yer alırsa odaklanacağına söz verdi, ancak memnun olmadım ve açıkça bunu ona söyledim."

'HALA TEMAS HALİNDEYİZ'

Yaşanan olay sonrasında ilişkilerinde bir sorun olmadığını da belirten İtalyan teknik adam, "Hala temas halindeyiz. İsviçre'de gol attığını biliyorum, aramızdaki ilişkimiz değişmedi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Montella, Balotelli ile tartışmasının perde arkasını anlattı: En açıklanamayan yetenek

TEK SEZONDA FARK YARATTI

Adana Demirspor, geçtiğimiz yaz flaş bir transfer hamlesiyle Mario Balotelli'yi kadrosuna katmayı başarmıştı. Son olarak İtalya Serie B'de Monza forması giyen Balotelli, Türkiye'de sergilediği performansla yeniden dikkatleri çekti.

Adana Demirspor ile 2021-22 sezonunda toplam 33 maça çıkan Mario Balotelli; 19 gol, 4 asistlik skor katkısı sağladı.

MİLLİ TAKIMA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Mario Balotelli'nin Adana Demirspor'da sergilediği performans İtalya Millî Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de dikkatini çekmişti. Tecrübeli teknik adam, Mario Balotelli'yi yaklaşık 3.5 yılın ardından millî takımın 35 kişilik geniş listesine dahil etmişti. Fakat Balotelli, sonrasında oynanan resmî maçların kadrosunda kendine yer bulamamıştı.