Milli Takım Montella'dan Sacha Boey sorusuna yanıt! 'Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız'

Montella'dan Sacha Boey sorusuna yanıt! 'Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız'

20.11.2023 - 21:31 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galler'i mağlup ederek tarihe geçmek istediklerini belirten Montella, Sacha Boey'in Türkiye için oynayıp oynamayacağı konusunda da açıklık getirdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Galler'i mağlup edip tarihte ilk kez gruptan lider çıkmak istediklerini ifade eden Montella, "En iyi şekilde hazırlığımıızı yapmaya geldik. Lider geldik ve lider dönmek istiyoruz. Bunun farkındayız. Rakibimiz evinde güçlü oynayan bir takım. Biz buna hazırlıklı geldik. Lider olmak istiyoruz. Tarihimize bakarsanız lider tamamladığımız bir grup aşaması olmamıştı. Bunu başarmak istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

"FARKLI BİR STRATEJİ OLABİLİR"

Galler karşısında farklı bir strateji uygulayabileceklerini belirten Montella, "Biz kadroyu açıklarken 29 futbolcu çağırdık. Bazıları sakatlıktan dolayı bazıları ise farklı durumlardan dolayı dönmek zorunda kaldılar. Herkes 11'de oynayacak durumda. Biz maçtan maça rakibin durumuna göre bakıyoruz. Yarın farklı bir maç olacak. Farklı bir stateji olabilir." ifadelerini kullandı.

Montelladan Sacha Boey sorusuna yanıt Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız

TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETME NEDENİNİ AÇIKLADI

Türkiye Milli Takımı'nı neden seçtiği sorusuna yanıt veren Montella, "İki sene Türkiye'de çalışma fırsatım oldu. Buradaki futbolcuları tanımaya başlamıştım. Buradaki duruşlarını ve performanslarını yakından görme fırsatım oldu. Bu kadar genç bir gruba rağmen bütük başarıları yakalayacaklarını düşündüğüm için Türkiye'yi seçtim." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"KENAN YILDIZ'IN PERFORMANSI SEVİNDİRİCİ"

Almanya ile oynanan hazırlık maçında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kenan Yıldız hakkında konuşan İtalyan teknik adam "Kenan Yıldız gerçekten büyük potansiyele sahip. Şu andan itibaren farklı bir kariyere alışması gerekiyor. Bundan sonra farklılık gösterecek. Kariyerini iyi yönetmesi gerekiyor.İlk çağırdığım günden beri beni heyecanlandıran bir futbolcu. Böyle bir performans sergilemesi bizim için de sevindirici." dedi.

Montelladan Sacha Boey sorusuna yanıt Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız

"ALTAY VE RIDVAN DAHA FAZLA SÜRE ALACAK"

Altay Bayındır ve Rıdvan Yılmaz gibi oyuncuları kulüplerinde daha az forma şansı bulmasının tercihlerini etkilemediğini söyleyen Montella, "Genellikle seçim yaptığımda şimdiki ve gelecekteki süreci düşünüyorum. Rıdvan ve Altay gibi oyuncular kendi takımlarında yeteri kadar süre alamıyorlar ama oynayacaklarını düşünüyorum. Yaş ortalaması olarak genç olabiliriz ama doğru bir karışımla daha iyi olabiliriz. Bizim takımda da yaşça örnek alınacak futbolcular var. Başarıya ulaşan takımların yaş ortalamaları 24,25 ve 26'dan başlıyor." ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN SAYESİNDE BUGÜNLERİ YAŞIYORUZ"

A Milli Takım'da kısa sürede önemli başarılara imza attığı hatırlatıran Montella, "Bunu nasıl başardınız?" şeklinde gelen soruya ise "Maçların süresinin 100 dakika olduğunu unutmamalıyız. Hesap yapacağınız süreler maçın son 5 dakikalarıdır. Bizim yarın yapmak istediğimiz şey maçı kazanmak. Rakip farketmeden kazanmak istiyoruz. Çok çalıştık ve futbolcularımızın kalitelerini onların sayesinde ortaya çıkarabildik. Sürekli dinlediler ve uygulamak istediler. Onların sayesinde bugünleri yaşıyoruz. Bunun sırrı nedir bilmiyorum. Biz ne istiyorsak sahada uygulayan bir ekibimiz var." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Montelladan Sacha Boey sorusuna yanıt Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız

SACHA BOEY SORUSUNA YANIT

Galatasaray'da gösterdiği başarılı performansla tüm dikkatleri üzerine çeken ve Fransa Milli Takımı'ndan beklediği daveti alamayan Sacha Boey hakkında gelen soruya cevap veren İtalyan teknik adam "Sacha Boey'in spekülasyonlarını duymuştum ama Gedson Fernandes'i ilk kez duyuyorum. Yanılmıyorsam bir futbolcunun Türk statüsüne geçmesi için 5 sene oynaması gerekiyor. Kalbi Türkiye ile atan her futbolcuyu kucaklayacarak karşılayacağız. Ben de yabancıyım ama kalbim Türkiye ile atıyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Montelladan Sacha Boey sorusuna yanıt Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız

"DEL PIERO VE ALLEGRI İLE KONUŞMADIM"

"Kenan Yıldız'ın Almanya maçında gösterdiği performansın ardından kariyerinin farklı bir boyuta gireceğini söyleyen Montella; Del Piero ve Allegri ile Kenan Yıldız hakkında konuşmadığını söyledi. Montella, "Çok fazla iltifatın olduğu ortamda çok fazla gelişme durumunuz olmaz. Kenan Yıldız şu andan itibaren farklı bir kariyere sahip olacak. O başarıyı yönetilecek mi? Bunun yönettiği zaman kariyeri şekillenecek. Her gün çok zeki olduğunu görüyorum. Çok zeki olduğu için uzun vadede çok iyi bir futbolcu olacak. Allegri ve Del Piero ile konuşmadım." dedi.

"BAŞARILI OLDUYSAK FEDERASYON SAYESİNDE OLDUK"

Türkiye Futbol Federasyonu ile uyumlu çalıştıklarını ifade eden Montella, "İlk geldiğimiz organize olmuş ve iyi işleyen bir federasyon buldum. Bana çok yardımcı oldular. Eğer biz başarılı olduysak onların sayesinde olduk." dedi.

Montelladan Sacha Boey sorusuna yanıt Kalbi Türkiye ile atan herkesi kucaklayacağız