Murat Fevzi Tanırlı

Murat Fevzi Tanırlı

murat.tanirli@iddaaburda.com

Tüm Yazıları

8.HAFTA

En keyifli haftalardan birinin yaşandığı La Liga’da 10 maçta 34 gol atılırken, golcüler birbirinden klas gollerle sahne aldı.

Thiago Messi


“Fenomen”, “Başka dünyadan gelmiş”, “Eşşiz”, “Altın Top için başka söze gerek yok”, “Topu verip biz bile sahada izliyoruz”...

Bunlar Tita Vilanova, Fabregas, Angel Di Maria ve Iniesta’nın Lionel Messi sözleri… Deportivo deplasmanında, futbol dünyasının anlatmaktan, yazmaktan, izlemekten yorulduğu Messi’nin resitali vardı. Müthiş heyecanın yaşandığı ve tam 9 golün olduğu maça damga vuran oyuncu, müthiş 3 golü, çalımları ve şık paslarıyla yine gündemdeydi. Bir dip not da 3 asist ile oynayan Fabregas’a açmak lazım.

Haberin Devamı

Maç sonrası ise Messi’nin soluğu aldığı yer, gollerini armağan ettiği ve 5 Ekim 2012’de dünyaya gelen bebeği Thiago Messi idi.

***
10 gün Arda’sızlığı nasıl bekleyeceğiz bilemem ama İspanya’da Messi’den sonra ismi en çok telaffuz edilen oyuncunun Falcao olduğunu belirtmekte fayda var. Sociedad gibi evinde çok iyi oynayan ve kaybetmeyen bir takıma karşı son saniyelerde attığı muhteşem frikik golü bir tarafa, maçın 42. dakikasında kendi boş kalelerine giden topu kafayla çıkarması da bir o kadar değerliydi. 15.saniyeden itibaren net pozisyonlar bulan ev sahibi Sociedad açısından maçın kırılma anı ise 82.dk’da Arsenal’den aldıkları golcü Carlos Vela’nın çok net pozisyonu kullanamaması oldu. Ev sahibi takıma San Sebastian’da oynarken ayrı bir hava geldiği aşikâr.

***
Haftanın en ilgi çekici maçlarından biri Valencia’da oynandı. Keyifli ve gollü maçta da hakem Alberto Mallenco’nun kritik hatalı kararlarının rolü vardı. Bir hakemden en çok beklenen şey, bir maçtaki bire bir eş pozisyonlarda standart karar vermesidir. Ev sahibi lehine elle oynama gerekçesiyle verdiği penaltının neredeyse tıpa tıp aynısı Bilbao’ya skor 1-1 iken verilmedi. Her geçen hafta futbolunda ilerleme kaydeden Bilbao’da Aduriz’in şık 2 golü göze çarparken, ne yazık ki Herrera’nın, takımı böyle zor bir deplasmanda 2-1 galipken tek kelimeyle ihanet ederek tekme atıp atılması belki de maçı kaybettiren an oldu. Ev sahibine galibiyet getiren goller Tino Costa ve Nelson Valdez’den gelirken, Herrera’nın maç sonu özrünün bir kıymeti kalmıyordu.

Haberin Devamı


***
La Liga’da hafta, Pellegrini’nin yarattığı ve her 2 kulvarda da çok başarılı ilerleyen Malaga’nın müthiş atmosferdeki maçıyla başladı. Seyirci coşkusu ve tribünlerin görüntüsü çok güzeldi. Malagalı oyuncular skor üretmeleri geciktikçe anlamsız penaltı arayışlarına girdiler. Şanslıydılar çünkü bu gereksiz beklentilerini “kartsız” tamamladılar; şanssızdılar çünkü nihayetinde yakaladıkları penaltıyı sahanın en iyisi Isco Suarez kaçırdı. İsteyen,iyi oynayan ve kanatlardan Valladolid’i bunaltan Malaga, rakibin golcü oyuncusu Manucho’nun da 2.sarı kartla gereksiz şekilde atıldığı maçta 87’de Rodriquez ile golü buldu ve hak ettiği 3 puanı aldı.

***

Son 2 haftaya oyunu ve golleriyle Espanyol adına damga vuran isim ise Verdu oldu. Geçen hafta ofsayt olmayan golü iptal edilmiş, takımına ilk 3 puanı kazandırmak üzereyken başaramamıştı. Ancak bu hafta kendi evlerinde Vallecano’ya karşı sezonun ilk 3 puanına imza atarken, 2 golün altında Verdu ismi yazıyordu. Ceza alanlarında ilginç karambollerin fazlasıyla yaşandığı maçta 90.dakikada gelen Stuani’nin golü ev sahibi takımı 3-2 öne geçiriyordu.

Haberin Devamı

***

Zaragoza’yı geçen hafta hakem hataları sonucu deplasmanda yenen Getafe, çok uygun fırsatlar yakaladığı maçta Levante kalecisi Munua’yıaşamadı. Miguel Michel’in 87.dk.’daki nefis golü ise baştan sona neredeyse tek kale oynayan Getafe’ye evinde sürpriz bir yenilgi tattırıyordu. Tribünlerin ise inanılmaz derecede boş oluşuna anlam vermek ev sahibi takım adına gerçekten zor.
***

Her takıma bir Postiga lazım! Özellikle kritik maçlarda attığı gollerle ortaya çıkan oyuncu Zaragoza’ya kazandırmaya devam ediyor. Hakem Jose Antonio Vitienes’in çok kötü yönetim gösterdiği maçta diğer kötü ise Granada defansıydı. Kalelerinde sadece 2 gol görmeleri ise şansları idi. 7 sarı 1 kırmızı kartın çıktıgı maçta ev sahibi Granada adına tek olumlu nokta sezon başından bu yana bekledikleri verimi alamadıkları Fas’lı golcü Youssef El-Arabi’nin güzel golüydü.

***

Öyle nefis bir goldü ki hatalı ofsayt kararı ile verilmeyen Ruben Castro’nun mükemmel vuruşu! Golsüz ve keyifsiz maçın en güzel anıydı misafir takımın oyun üstünlüğüyle geçen Osasuna-Betis maçı. Ev sahibi takım bu oyunuyla her geçen gün küme düşmeye daha çok yaklaşıyor.

***

Son 2 haftayı Barcelona ve Celta’ya kaybederek kapatan sezonun en iyi futbolunu oynayan takımların başında gelen Sevilla, nihayet tekrar 3 puana güzel futbol ve şık gollerle ulaştı. Negredo’nun 2 gol attığı maçta Cicinho ise hem ortaları hem de maçın sonucunu tayin eden golüyle haftanın kapanışına damgasını vurdu… Unutur muyum hiç! Hakkını teslim etmeden bu maçı kapatabilir miyim sizce? Kendisi her hafta 1’er 1’er atarak “buradayım” dediği sürece Mallorca’nın golcüsü Tomer Hemed’e selam ve tebrik göndermekten başka ne yapabiliriz ki!
***
Ve Cristiano Ronaldo. Altı pastan 2 net kafa vuruşunu auta atarken, penaltı golüyle yetindi bu hafta. Higuain’in de diğer golü attığı maçta Real, Bernabeu’da Celta’yı 2 golle rahat yendi. Casillas ilk haftalardaki formsuzluğu atmış gözüktü.

***
Birbirinden güzel vuruşlarla ağların havalandığı ve toplam 34 golün atıldığı keyifli bir haftayı geride bıraktık. Hafta içinde ise gözler Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarında olacak. Keyifli futbol dakikalarına devam etmek dileğiyle.

HAFTANIN KARMASI

(3-5-2)

Thibaut Courtois (A.Madrid)
--
Raphael Varane (Real Madrid)
Minero (Zaragoza)
Cicinho (Sevilla)
--
Joaquín (Malaga)
Tino Costa (Valencia)
Cesc Fabregas (Barcelona)
Verdu (Espanyol)
Isco Suarez(Malaga)
---
Messi (Barcelona)
Falcao (A.Madrid)
***

HAFTANIN TAKIMI

Espanyol

Sezonun galibiyetsiz tek takımı, haftalardır bol gollü ama bir o kadar da şanssız maçlar oynuyordu. İlk yarısını önde kapattığı maçları yenik kapatır, bir türlü 3 puana ulaşamıyordu. Bu hafta gösterdikleri performans, kazanma arzusu, maçın başında yenik duruma düşmelerine rağmen son saniyeye kadar bırakmamaları ve nihayetinde gelen son dakika golü. Merhaba 3 puan!

HAFTANIN YILDIZI

Messi (Barcelona)

Sadece hat-trick yapması değil, izlemekten keyfine varılamayan driplingleri, çalımları, akıl dolu yaratıcı pasları ile bir kez daha haftaya damga vurdu. Bebeği Thiago’suyla birlikte nice futbol resitallerine diyelim.

HAFTANIN GOLÜ

Falcao (A.Madrid)
En zor seçimin olduğu bir haftayı geride bıraktık. Negredo’nun golü, Messi ve Pizzi’nin frikik golleri, Levante’li Miguel Michel 87’deki harika golü. Bunların içinde takımına 3 puan kazandıran önemde olması ve şıklığıyla Falcao’nun frikiği ilk sıraya yükseldi.

HAFTANIN NOTU

HAKEMLER, KIRMIZI KARTLAR,OFSAYTLAR VE PENALTILAR

Bu başlık geçen haftadan tanıdık gelecek sizlere. La Liga klasiği olmaya başladı. Yine 6 kırmızı kartın çıktığı maçlarda hakemler bu kez de vermedikleri penaltı kararlarında ve kaldırılan hatalı ofsayt bayraklarında önemli hatalar yaparak nefis gollere ister istemez engel oldular.