Diğer Murray, Nadal'ı evinde eledi

Murray, Nadal'ı evinde eledi

07.05.2016 - 17:27 | Son Güncellenme:

Madrid Açık Tenis Turnuvası yarı finalinde Büyük Britanyalı Andy Murray, İspanyol Rafael Nadal'ı 7-5 ve 6-4'lük setlerle yenerek finale yükseldi.

Murray, Nadalı evinde eledi

Tek erkekler dünya sıralamasında 2'ncilikte bulunan Murray, seyircisi önünde şampiyonluk hedefleyen 5. sıradaki Nadal ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Maça kötü başlayan Nadal, 5-2 yenik duruma düştükten sonra seti 5-5'e getirmeyi başarsa da formda olan Büyük Britanyalı rakibine karşı daha fazla direnemedi. Murray, ilk seti 7-5'lik sonuçla kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de 5-2 geriye düşen Nadal, durumu 5-4'e taşısa da sonunu getiremedi. Nadal'ın servisini kırarak seti 6-4, maçı da 2-0 kazanan Murray, geçen yıl şampiyon olduğu Madrid'de bu sene de final oynama hakkı elde etti.

Katıldığı son 2 turnuvayı (Monte Carlo ve Barcelona) kazanarak çıkış yakalayan Nadal ise Madrid'e yarı finalde veda ettikten sonra gözünü gelecek hafta Roma'da başlayacak turnuvaya çevirdi.

Madrid Açık'ta diğer yarı final maçı, dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori arasında oynanacak.