Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kimin aklına gelirdi, Ankaragücü-Çaykur Rizespor arasında bir maç daha yapılacağı... Hem de Ankara'da, Eryaman Stadı'nda... Üstelik, seyircili...

Başkan Faruk Koca'nın o yumruğu sonrasında, sarı-lacivertliler, 5 maçlık seyircisiz oynama cezası aldı (Tahkim'de ne olacağı henüz meçhul) ama, bu yapılacak maçta kanlı-canlı taraftar olacak.

Hem de ne zaman? 16 Ocak 2024'te... Yani 26 gün sonra...

Kaderin garip cilvesi, Ankaragücü ile Çaykur Rizespor'u bu kez, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya getirecek. Bu kura çekildiğinde kim bilebilirdi ki ligde böyle bir olay yaşanacak, Başkent ekibinin Başkanı Faruk Koca, Rize müsabakasında hakem yumruklayacak?

Haberin Devamı

Bir de verilen seyircisiz uygulama cezası bunda geçerli olmayacak iyi mi? Neden? Disiplin Talimatı yüzünden... Ne diyor kural?:

Seyircisiz oynama ve saha kapatma cezalarının infazında profesyonel lig ile Türkiye Kupası müsabakaları ayrı kategori sayılır ve cezalar kendi kategorilerinde infaz edilir.

Buyrun işte; Ankaragücü taraftarı henüz takımlarının cezası bitmeden tribünde olacak. Tahkim Kurulu seyircisiz oynama cezasını 3'e indirirse, o zaman başka... Ceza zaten bitmiş olacak.

Bir ilginç nokta daha; Ankaragücü eğer seyircisiz cezası 5 maçta kalırsa hangi maçlarda çekecek? Hatay, Trabzonspor, Kasımpaşa, Karagümrük ve Sivas karşılaşmalarında...

Merak etmeyin sayın rakipler... Size (sınırlı sayıda) serbest... Burada ne diyor talimat?: Seyircisiz oynanan müsabakalarda, misafir takımın cezalı olmaması şartıyla stadyum oturma kapasitesinin en fazla % 5'i oranında misafir takım taraftarı stadyuma girebilir. Bu durumda, elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında sadece misafir takım kartlarına (ceza alındıktan sonra alınan kartlar hariç) bilet satışı yapılır.

Sahi aklıma takıldı; bu yüzde 5'lik kontenjanda, konuk takımın bilet fiyatları ne kadar olacak? Malum kendi seyircisine satılan biletle kıyaslanacak bir örnek de yok. Mesela, Trabzonspor karşılaşmasında, bir bilet bedeli 10 bin TL denirse, kaç taraftar gelebilecek?

Haberin Devamı

 

Kartını değil sizi takmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun akreditasyon talimatı, herkes için geçerli... Polis, asker gibi resmi kıyafetli güvenlik güçleri hariç...

Ne diyor talimat?: Akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmak ve akredite alanlarda bulundukları süreler boyunca boyunlarından çıkarmamak, zorundadırlar.

Kimler istisna?: Kulüp Başkanları ve Teknik Sorumlular, akredite alanlarda bulundukları süreler boyunca akreditasyon kartlarını yanlarında taşımak ve müsabaka görevlilerinin talebi halinde ibraz etmek zorundadırlar.

Fakat, Eyüpspor Antrenörü(!) Arda Turan, bu sezon tam 6 kez bununla ilgili olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Önce ihtar, ardından iki kez 19 bin 500, sonrasında da 29 bin 250 lira... Son iki karşılaşmada ise 39 biner lira ceza aldı.

Bravo PFDK'ya... Daha doğrusu TFF'nin hukuk başmüşavirliğine... Sabırla önlerine gelen dosyayı PFDK'ya sevk ediyor. Halbuki karşısındaki, akreditasyon kartını değil, TFF'yi takmıyor.

Hem de prolisansı olmadan teknik sorumluluk koltuğunda oturuyor.