Dünyadan Futbol Nantes'tan skandal oruç kararı! Demba Ba tepki gösterdi

Nantes'tan skandal oruç kararı! Demba Ba tepki gösterdi

06.04.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

Fransa takımı Nantes'ta skandal bir olay yaşandı. Jaouen Hadjam oruç tuttuğu için teknik direktör tarafından kadrodan çıkarılması büyük tepki çekti.

Nantestan skandal oruç kararı Demba Ba tepki gösterdi

Ramazan ayı sebebiyle Müslüman futbolcular için bazı liglerin aldığı kararlar alkış toplarken bazılarının ise tepki çekiyor. İngiltere Premier Lig'de oruç tutan oyuncular için oruçlarını açmaları için maçlarda birkaç dakika ara verilmesi kararı verildi. Ancak öte yandan Fransa Ligue 1'de oyuncuların oruçlarını açmasına izin verilmedi. Birçok kişinin tepkisini çeken bu olayda yeni bir gelişme daha yaşandı.

Haberin Devamı

ANTOINE KOMBOUARE'DEN TEPKİ ÇEKEN KARAR

Fransız ekibi Nantes'in teknik direktörü Antoine Kombouare, oyuncusu Jaouen Hadjam'ı oruç tuttuğu için maç kadrosundan çıkardı. Konu ile ilgili konuşan teknik direktör, "Tartışma yok. Oruç tutanları destekliyorum. Maç günlerinde oruç tutulmamalılar. bu bir ceza değil, kurallar koydum. (Hadjam'ın oruç tutması ile ilgili) Bu onun seçimi ve buna saygı duyuyorum." dedi.

Nantes, Hadjam'ın oynamadığı karşılaşmada Reims'a 2-0 yenildi.

'BENİ ŞAŞIRTIYOR'

Skandal karara birçok yerden tepki gelirken bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Demba Ba da karara tepki gösterdi. "Hala Ramazan ayında oruç tutmanın davranışsal olduğunu düşünmek beni şaşırtıyor. Bir kişinin kimliğinden bahsediyoruz. Basit bir soru: Birinin kimliğini yansıtan şeyi bir kenara bırakmasını istemek iyi bir şey mi? " açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı