Fenerbahçe Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmas'ın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor!

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmas'ın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor!

08.05.2023 - 10:48 | Son Güncellenme:

İtalya Serie A'yı şampiyon olarak tamamlayan Napoli transfere de hızlı biriş yapmayı hedefliyor. Daha önce Fenerbahçe'den Eljif Elmas ve Kim min Jae'yi kadrosuna katan İtalyan ekibi, sarı-lacivertlilerle ikili ilişkilerini kullanarak iki yıldızı daha kadrosuna katmayı planlıyor.

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor

İtalya Serie A'da esen Napoli fırtınası şampiyonlukla taçlandı. Diego Armando Maradona'nın efsanesi olduğu kulüp, 1989-1990 sezonundan sonra 33 yıl sonra ilk kez İtalya Serie A'yı zirvede tamamladı.

Haberin Devamı

33 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Napoli transfere de hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Fenerbahçe'den daha önce Eljif Elmas ve Kim Min Jae'yi kadrosuna katan Napoli, sarı-lacivertlilerde ikili ilişkilerini kullanarak iki yıldızı daha kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

33 YIL SONRA ŞAMPİYON

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında Napoli, deplasmanda Udinese ile 1-1 berabere kalarak, sezonun bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde şampiyonluğunu ilan etmişti. Mavi-beyazlılar dün Fiorentina'yı Osimhen'in golüyle 1-0 mağlup ederek şampiyonluk sevincini taraftarının önünde bir kez daha yaşadı.

Napoli, lig tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etti. Mavi-beyazlı takım, Serie A'da son olarak 1989-1990 sezonunda mutlu sona ulaşırken, ilk şampiyonluğunu ise 1986-1987 sezonunda kazanmıştı.

Haberin Devamı

Napoli'nin önceki iki şampiyonluğunun mimarı ise 1984 ile 1991 yılları arasında forma giyen Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona olmuştu. Bu sezon gelen şampiyonluk, Maradona'dan sonra ilk, toplamda ise 3. şampiyonluk oldu.

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor

UNITED, KİM MIN JAE'NİN PEŞİNDE

Manchester United, gelecek sezon savunmasını Kim Min Jae ile güçlendirmeye hazırlanıyor. İtalyan basınında yer alan habere göre, Manchester United'ın Güney Koreli savunma oyuncusunu kadrosuna katmaya en yakın takım olduğu belirtildi. İngiliz ekibinin, 26 yaşındaki futbolcuyu 60 milyon euro'luk bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katabileceği kaydedildi.

Öte yandan Kim Min Jae'nin sözleşmesindeki bir serbest kalma maddesi yer aldığı ancak bu maddenin şartlarının belirsiz olduğu ifade edildi. Kim Min Jae ile Liverpool, Manchester City, Tottenham ve Paris Saint-Germain gibi ekiplerin de ilgilendiği hatırlatıldı.

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor

NAPOLI'DEN KIM MIN JAE KARARI

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Napoli'deki transfer gelişmelerini derledi. Napoli Sportif Direktörü Cristiano Giuntoli, Atalanta'dan Rasmus Hojlund ve Sassuolo'dan Davide Frattesi'yi transfer etmekj için şimdiden girişimlere başladı. Ayrıca Napoli'de kiralık olarak forma giyen Tanguy Ndombele'nin de bonservisini almak için Tottenham ile görüşmelere başlayacak.

Haberin Devamı

Haberde Napoli'nin hiçbir şeyi şansa bırakmak istemediği ve gelecek sezon da İtalya'yı zirve bitirecek kadroyu oluşturmak için oldukça geniş çaplı bir transfer listesi hazırlandığı belirtildi.

Sportif direktör Giuntoli'nin takımın en iyi isimlerinden Rrahmani, Di Lorenzo, Zielinski ve Kvaratskhelia'nın sözleşmesini uzatmak için de kısa sürede görüşmelere başlayacağı okuyuculara aktarıldı.

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde Napoli'nin bu yaz en büyük endişesi Kim Min Jae'nin takımdan ayrılma ihtimali. Napol iyönetimi bu endişeyi ortadan kaldırmak için Güney Koreli yıldız yeni bir sözleşme önererek serbest kalma bedelini güncelleyecek.

Napoli, Kim Min Jae'nin ayrılma ihtimaline karşılık adaylarını belirledi. Güney Koreli yıldızın takımdan ayrılması durumunda ise Union Berlin'de forma giyen Danilho Doekhi en ciddi aday konumunda bulunuyor. Giuntoli'nin, Doekhi'yi yakından takip ettiğine yer verildi.

Haberin Devamı

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor

FENERBAHÇE'DEN İKİ TRANSFER DAHA

Haberde Napoli'nin Tanguy Ndombele'nin bonservisini almak için Tottenham ile görüşmelere başlayacağına yer verildi. Ayrıca Diego Demme'nin ayrılacaklar listesinde ilk sırada olduğu vurgulandı.

Tanguy Ndombele ve Diego Demme'nin takımdan ayrılması durumunda ise Napoli'nin Atalanta'dan Koopmeiners ve Sassuolo'dan Frattesi'yi gündemine aldığı iddia edildi.

La Gazzetta dello Sport, Napoli'nin Kim Min Jae ve Eljif Elmas'ın ardından Fenerbahçe'den Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler'i de yakından takip ettiği bilgisini okuyucularına aktardı. Haberde "Giuntoli, Fenerbahçe ile mükemmel ikili ilişkiler kurdu. Kim Min Jae ve Eljif Elmas bu ilişkiler için oldukça açıklayıcı. Napoli, Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler'i yakından takip ediyor." ifadelerine yer verildi.

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor

FERDİ KADIOĞLU VE ARDA GÜLER, AVRUPA DEVLERİNİN RADARINDA

Fenerbahçe'de bu sezona damga vuran isimlerden Ferdi Kadıoğlu ve genç yıldız Arda Güler, Avrupa'nın önde gelen takımları tarafından takibe alındı. Ferdi Kadıoğlu için Borussia Dortmund ve bazı İngiliz kulüplerinin devreye girdiği iddia edilmişti. Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılığından en az 20 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor. 

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin ve Türk futbolunun 'altın çocuğu' Arda Güler de tıpkı Ferdi Kadıoğlu gibi dev kulüpleri peşine takmayı başardı. Arda Güler için Borussia Dortmund, PSG ve son olarak Newcastle United'ın girişimlere başladığı iddia edilmişti.

Fenerbahçe, Arda Güler'den en az 25 milyon euro gelir hedefliyor. Son olarak İngiliz basını "Newcastle United yetkilieri Arda Güler'in ailesiyle Dubai'de transfer görüşmesi gerçekleştirecek" şeklinde bir iddia ortaya atmıştı.

Napoli, Kim Min Jae ve Eljif Elmasın ardından iki Fenerbahçeli yıldızı daha transfer ediyor