Motor Sporları Nasser Al-Attiyah: Dakar Rallisi'nde hedefim rekor kırmak

Nasser Al-Attiyah: Dakar Rallisi'nde hedefim rekor kırmak

01.01.2023 - 19:14 | Son Güncellenme:

Motor sporları dünyasında en zorlayıcı yarış olan Dakar Rallisi 31 Aralık’ta yapılan özel açılış etabıyla start aldı. 4 kere şampiyon olan Nasser Al-Attiyah kendisine rakip olarak Sebastian Loeb'ü seçerken hedefini açıkladı.

Nasser Al-Attiyah: Dakar Rallisinde hedefim rekor kırmak

Katılımcıların sınırlarını zorladığı Dakar Rallisi, Kızıldeniz kıyısındaki Sea Camp etabıyla başladı. 31 Aralık – 15 Ocak tarihlerinde Suudi Arabistan çöllerinde yapılan rallide pilotlar efsane olmak için yarışacak. Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah, 2023 Dakar Ralli öncesi Skorer’in sorularını yanıtladı. 

Haberin Devamı

Dakar Rallisi gibi zorlu bir yarışta 4 kez şampiyonluk yaşadınız. Bu nasıl mümkün oldu? 
Dakar Rallisi’nde 4 kere şampiyon olmak gerçekten de muhteşem bir şey. Çünkü Dakar Ralli, motor sporlarının en zorlu yarışı diyebilirim. Hedefim daha fazla ralli kazanıp rekor kırmak. Yarışmaya devam ettiğimiz için takım olarak mutluyuz. 

Bu yılki etaplar hakkında yorumlarınız nelerdir? 
Bu zamana kadar Suudi Arabistan’da yapılan en zorlu rota olacak. Rallinin ilk haftasında en önde olmayı hedefliyoruz. Rüzgârı da hesaba katınca en iyi sürede dinlenme gününe ulaşmayı hedefliyoruz. Yarışın ikinci haftasındaki etaplar kesinlikle belirleyici olacak. Bu etaplara kadar iyi bir pozisyonda kalabilirsek otomobilimizin de gücünü ortaya koyarak orada hamlemizi yapabiliriz. Doğru hamlelerle beşinci şampiyonluk için şansımız var. 

Haberin Devamı

Nasser Al-Attiyah: Dakar Rallisinde hedefim rekor kırmak

Bu yıl size kim meydan okuyacak? 
2022 Dakar Ralli’de Sebastian Loeb gerçekten beni çok zorlamıştı ve bana çok yakındı. Bu sene de Loeb’un bana yakın olacağını düşünüyorum. Aslında o en büyük rakibim diyebilirim. Çünkü Dakar Ralli’deki ilk zaferini elde etmek için çok hırslı. Carlos Sainz’a ve Peterhansel’e saygı duyuyorum ama beni Sebastien Loeb zorlayacak diye düşünüyorum. İlk etaplarda otomobillerini görmem gerekiyor doğrusu. Eğer Carlos Sainz veya Peterhansel güçlü bir otomobile sahipse beşinci şampiyonluk için zorlayabilirler. 

Türk hayranlara mesajın var mı?
Türkiye’yi ziyaret etmekten her zaman keyif almışımdır. 2023’te de Türkiye’yi ziyaret etme fırsatım olacağı için çok heyecanlıyım. Türkiye’de bir yarışta yarışmayı gerçekten isterim. 

Yazarlar