Basketbol Navarro'dan Türkiye açıklaması

Navarro'dan Türkiye açıklaması

12.08.2014 - 13:43 | Son Güncellenme:

2014 FIBA Dünya Kupası'na evsahipliği yapan İspanya'nın takım kaptanı Juan Carlos Navarro, İspanya olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, ancak henüz yüzde 100 kapasiteye çıkmadıklarını belirterek, "Daha zamanımız var, hedefimiz kupayı kazanmak" dedi.

Navarrodan Türkiye açıklaması

Navarro, 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek FIBA Dünya Kupası öncesinde AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, İspanya olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, ancak henüz yüzde 100 kapasiteye çıkmadıklarını söyledi. Büyük işler başarmak için hazırlık anlamında daha zamanlarının bulunduğunu belirten 34 yaşındaki basketbolcu, "Hedefimiz kupayı kazanmak. En azından finalde olmak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Evlerinde oynama avantajının ve "gerçekten iyi bir takıma sahip olmanın", bu hedefi koymalarına yardımcı olduğunu dile getiren tecrübeli sporcu, "Ama hepimiz biliyoruz ki maç 40 dakika ve her şey olabilir. 2007'de evimizde oynadığımız şampiyonada başımızdan geçenleri unutmadık. Herkes kazanacağımızı zannediyordu ama sonuçta kazanmadık" ifadelerini kullandı.

Turnuva boyunca zor ve kötü anların olacağını hatırlatan Navarro, bu anlarda taraftar faktörünün devreye girmesinin takımı canlandıracağını ve kendileri için avantaj olacağını söyledi. İspanya'nın en büyük silahının, pota altındaki uzun oyuncuları olduğunu belirten Navarro, "Özellikle Marc'ın çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. Bence, hiçbir takımın sahip olmadığı iç oyuncularımız var" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Navarro, İspanya'da kendisine "bomba" denilmesinin nedenini de "Çok küçük yaşlarda bana takılan bir lakap. İnsanlar beni, adımdan çok 'bomba' diye tanıyor. Bana bu adı geçmişte bir antrenörüm taktı. Çünkü oyuna girdiğimde her şeyi değiştiriyordum. Bunu genelde hep iyi anlamda yapıyordum ama bazen kötü de olabiliyordu. Sahada bir patlama oluyordu. Ancak zamanla bomba lakabı, şut atma şeklimden dolayı anlam değiştirdi. Artık şutlarım için bomba deniliyor" sözleriyle anlattı.

İspanya Milli Takımı ile son şampiyonasını oynayıp oynamayacağıyla ilgili ise Navarro, "Kafa olarak kendimi çok iyi hissediyorum ama vücudum ne karşılığı verir onu görmek lazım. Ayrıca bu Dünya Kupası'nı nasıl, hangi pozisyonda tamamlayacağımız da önemli. Ben asla kendime bir yaş sınırı koymadım. Gün gün kendime bakıyorum ve çalışıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Juan Carlos Navarro, kupayı kazanmaları halinde kafasında yapmak istediği bazı şeylerin bulunduğunu, ancak bunu şimdi söylemek istemediğini ifade ederek, "Ancak evimizde kupayı kaldırmak çok özel bir şey olur" dedi. Navarro ayrıca, "Çok fazla başarıya imza atan bu grubun kaptanı olmak benim için bir gurur verici" diye ekledi.

Öte yandan, İspanya'nın halen en önemli siyasi sorunu, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin, İspanya Milli Takımı'nda oda arkadaşlığı yaptığı Pau Gasol ve kendisi gibi takımdaki Katalan basketbolcuları nasıl etkilediğine ilişkin de Navarro, "Katalan olmaktan ve burada olmaktan çok memnunum. Milli Takım'da tek Katalan ben değilim. Başka oyuncular da var. Siyasi konuları her zaman dışarıda tutmaya çalışıyoruz. Gerçeği söylemek gerekirse İspanya Milli Takımı'nda herkese olduğu gibi bana da çok iyi davranıyorlar. Şu anda sahip olduğumuz Milli Takım bu ve memnuniyetle her yıl buradayız. Katalonya'da halkın bunu anladığını sanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Navarro'dan Türkiye değerlendirmesi

Navarro, kupada mücadele edecek Türkiye için "Dünya Kupası'nı kazanmaya aday olmamak, Türkiye'nin işine gelebilir" dedi.

Türkiye tanınmış bir takım olmasına rağmen, bu yılki şampiyonaya bazı yıldız oyuncularının katılmadığını, genç ve kendini göstermek isteyen oyunculardan kurulu bir takımla mücadele edeceğini söyleyen Navarro, "Türk Milli Takımı'nın bir geçiş dönemi yaşadığını sanıyorum. Genç oyuncuların üzerinde çok fazla baskı olmaması lazım ama Fransa, Brezilya, Arjantin, Sırbistan gibi Türkiye düzeyinde en az 8-10 takım var" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ABD, Durant'sız da en büyük favori"

Bu arada şampiyonanın favorisi ABD'nin yıldız oyuncusu Kevin Durant'ın sakatlanmasını, "önemli bir kayıp" olarak yorumlayan Navarro, "Türkiye'deki son Dünya Kupası'nda Durant belirleyici isim olmuştu ama ABD'nin 2-3 iyi takım yapacak bir oyuncu kadrosu var. Teoride çok da etkilememesi gerek. ABD, Kevin Durant'sız da şampiyonanın açık favorisidir" değerlendirmesini yaptı.

İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Navarro, Türkiye'ye veya başka bir takıma gitmesinin zor olduğunu dile getirerek, "Hedefim Barcelona'da kalmak ve kariyerimi orada tamamlamak" dedi.



Yazarlar