NBA NBA'de en büyük Golden State Warriors! Curry'den bir ilk

NBA'de en büyük Golden State Warriors! Curry'den bir ilk

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

NBA’de şampiyon dün gece oynanan maçla belirlendi. Golden State, Boston Celtics’i devirerek seride durumu 4-2’ye getirerek mutlu sona ulaştı. En büyük olan Warriors son 8 sezonda dördüncü kez bu kupayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

NBAde en büyük Golden State Warriors Curryden bir ilk

NBA’de sezon Golden State Warriors’un şampiyonluğuyla sona erdi. Son 8 sezonda altıncı kez final oynayan Warirors, Boston Celtics’i serinin 6. maçında 103-90 mağlup etti ve durumu 4-2’ye getirerek mutlu sona ulaştı.

İlk çeyreği 27-22 önde kapatan Golden State, ikinci periyotta farkı biraz daha açtı ve soyunma odasına da 54-39 üstün gitti. İkinci yarının başında Boston Celtics son atağını yapsa da Warriors buna cevap verdi, maçı 103-90 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Takımını birçok maçta adeta tek başına sırtlayan Stephen Curry, son maça da damgasını vurdu. All-star basketbolcu, karşılaşmayı 34 sayı, 7 ribaund, 7 asistle noktalayarak galibiyetin mimarı oldu. Warriors’ta ayrıca Andrew Wiggins 18, Klay Thompson 12, Jordan Poole da 15 sayı ile çift hanelere çıkarken, Draymond Green ise 12 sayı, 12 ribaund, 8 asistle öne çıktı ve triple double’ı kılpayı kaçırırken double-double yaptı.

Öte yandan maçın ardından büyük bir üzüntü yaşayan Boston Celtics’te Jaylen Brown 34 sayı, 7 ribaund, 3 asistle öne çıkan isim olsa da bu performansı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Stephen Curry ilk kez MVP

Şampiyonluğa ulaşan Golden State Warriors’ta Stephen Curry kariyerinde ilk kez MVP seçildi. Attığı 34 sayıyla galibiyette başrol oynayan all-star basketbolcu, daha önce iki kez normal sezonun MVP’si olmuştu.

Haberin Devamı

Maçın bitiminde gözyaşlarına hakim olamayan Curry basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Buralara nereden geldiğimizi düşününce her şey gerçeküstü geliyor. Bunun için çok uğraştık. Çalışmalar sonucunu verdi. Hangi yolla olacağını, ortamın nasıl olacağını, duyguların ne denli olacağını tahmin edemiyorsunuz ancak bunların hepsi farklı anlam ifade ediyor. Maçın sonunda sadece anı yaşamak istedim çünkü gerçekten de özel bir andı.”

Yazarlar