NBA NBA'in eski yıldızı tutuklandı! Dilenirken görüntülenmişti

NBA'in eski yıldızı tutuklandı! Dilenirken görüntülenmişti

28.10.2022 - 18:17 | Son Güncellenme:

NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers’ın eski oyuncusu Delonte West, araca izinsiz girme, kolluk kuvvetlerine direnme ve kamuda sarhoş olma suçları nedeniyle tutuklandı.

NBAin eski yıldızı tutuklandı Dilenirken görüntülenmişti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Boston Celtics ve Cleveland Cavailers'in eski basketbolcusu Delonte West tutuklandı. Polis tutanaklarına göre West, kolluk kuvvetlerine direnme, kamusal alanda sarhoş olma ve kendine ait olmayan araca izinsiz girme suçları yüzünden tutuklandı.

Haberin Devamı

Amerikan web sitesi TMZ Sports’un aktardığı bilgiye göre eski NBA oyuncusu Delonte West 15 Ekim’de tutuklandı. İddiaya göre Fairfax County polisi akşamüstü saat 17.53 sıralarında kendisine ait olmayan bir araca girmeye çalışan birine dair ihbar aldı. Olay yerine giden ekipler başka birine ait bir araca zorla girmeye çalışan Delonte West’i gözaltına almak istedi ancak eski basketbolcu saldırgan bir tavırla polislere engel oldu ve kaçtı.

NBAin eski yıldızı tutuklandı Dilenirken görüntülenmişti

39 yaşındaki eski basketbolcu polislerden kaçtıktan sonra yakalandı ve araca girme, bir vasıtaya izinsiz girme, kamuya açık alanda sarhoş olma ve kolluk kuvvetlerine direnmek suçlamaları ile suçlandı. West ertesi gün ise serbest bırakıldı.

2 YIL ÖNCE DE TUTUKLANMIŞTI

Haberin Devamı

Delonte West 2020’de Washington DC’de kaydedilen bir video ile gündem olmuştu. Videoda yarı çıplak şekilde kaldırımda oturan West’in elleri polis tarafından kelepçelenmişti. İnternette binlerce kişi tarafından izlenen videoda eski NBA yıldızı çevresindekilere tutarsız sözler söyleyerek bağırıyordu. West’in internette yankı uyandıran görüntülerinin ardından Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, eski basketbolcunun Florida’daki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görebilmesi için eski yıldıza ulaştı.

NBAin eski yıldızı tutuklandı Dilenirken görüntülenmişti

Bu yılın başlarında ise TMZ, eski basketbolcu Delonte West’in parkeye geri dönmeye hazırlandığını iddia etti. Web sitesinden aktarılan bilgilerde West’in Pat The Roc Basketbol Akademisi’nde her gün antrenman yaptığı belirtildi.

WEST'İN NBA KARİYERİ

West, 2004 NBA Seçmeleri’nde Boston Celtics tarafından 24. sıradan seçildi. NBA kariyeri boyunca Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Oklahoma City Thunder ve Dallas Mavericks formaları giyen eski NBA yıldızı toplam 432 maçta yer aldı. Bu maçlarda 27,4 dakika süre ortalaması yakalayan Delonte West’in diğer ortalamaları ise şu şekilde: 9,7 sayı, 2,9 ribaunt, 3,6 asist, 1,1 top çalma ve 0,4 blok.