Futbol Necla Güngör Kıragası: Futbol Köyü'nden A Milli Takım'a gelen 10 oyuncumuz var

Necla Güngör Kıragası: Futbol Köyü'nden A Milli Takım'a gelen 10 oyuncumuz var

15.11.2023 - 09:28 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve 'Geleceğin Yıldız Kızları' projesinin sponsoru Ülker'in CEO'su Mete Buyurgan Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta lansmanı yapılan Geleceğin Yıldız Kızları projesi kapsamında Ülker CEO’su Mete Buyurgan ve Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası Skorer’e özel röportaj verdi.

Haberin Devamı

Projenin sponsoru olan Ülker Ceo’su Mete Buyurgan, projenin nasıl başladığını anlattı. Mete Buyurgan şöyle devam etti: "Ülker biliyorsunuz kurulduğu günden bu yana sporla hep iç içe. Spor ve sporcunun her zaman yanında olan bir markayız. Futbol federasyonumuzla da yıllara baki çok ciddi güzel işler yapıldı. Bunlardan biri de 9 yıldır devam eden futbol köyleriydi.

'ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ'

Necla hocamızın da çok emekleri var o projede. Özel bir kuruluşla federasyonun yapabileceği örnek bir iş birliğiydi. Bu aktivitelerden 50’nin üzerinde sporcumuz milli takımlara, futbol kulüplerine başarılı bir şekilde devam etme hakkını kazandı. O projede biz sadece futbol değil bireysel gelişimlerine de eğitim veriyorduk sporcularımıza. Oradan bizim çok ciddi bir tecrübemiz oluştu. Bizim için kadınların, kızlarımızın hayatın her alanında ön planda olmaları ve ülkemizdeki üretim artışı için çok kritik bir faktör olduğunu düşünüyoruz. Bu projeye de başlarken bu düşünce ile yola çıktık. Sporcu kızlarımız için nasıl bir imkan yaratırız derken bu projeye başladık. Uzun zaman çalıştık. Bu projeyle birlikte bir Türk kızı dünyanın neresinde olursa olsun Türk milli takımında oynayabilmek için bu projeye başvurabilecek dijital olduğu için. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Necla Güngör Kıragası: Futbol Köyünden A Milli Takıma gelen 10 oyuncumuz var

'SPOR SAĞLIK DEMEK'

Birçok projede varız. Şu an en öncelikli projemiz bu. Spor sağlık demek. Toplumsal gelişmenin önemli unsurlarından biri. Spor yapmak isteyen kızlarımızın toplumun içinde yer alması çok önemli. İspanya- İngiltere finalinde stadyum dolmuştu. Bu kadın futbolunun geldiği nokta için önemli bir işaret. Çocuklarımızı ne kadar spora yönlendirirsek, hem kendilerine hem topluma çok fazla katkı olacağına eminim. Bütün ailelere bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.

Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası 'Futbol Köyleri' projesinden bahsetti. 'Futbol Köyleri'nin 9 sene süren ve çok ciddi yatırımın yapıldığı proje olduğunu ifade eden Kıragası, "Oradaki amaç Türkiye’de bulunan kızlarımızın lisanslı ya da lisanssız hiç fark etmeksizin belli bir yaş kriteri koyup sonra onları belli bir merkeze toplayarak, sadece futbol eğitimi değil yaşama, toplumsal gelişime dair ciddi eğitimlerin verildiği bir kamp ortamı yaratmaktı.

Haberin Devamı

'FUTBOL KÖYÜNDEN A MİLLİ TAKIMA'

Her kızımızı belli noktalarda topluyorduk daha sonra ciddi bir talep olunca 3-4 noktada açmaya başladık. Şu an futbol köyünden çıkıp kadın A Milli Takımı'na gelen 10 oyuncumuz var. 'Geleceğin Yıldız Kızları' ise aslında günümüze entegre ettiğimiz bir proje. Teknolojiyi futbolla birleştirip bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Bu projenin en kıymetli kısmı ise dünyanın neresinde yaşıyor olurlarsa olsunlar kendilerini bizlerle buluşabilirler" ifadelerini kullandı.

'SEYİRCİ REKORU BİZİ HEYECANLANDIRDI'

Teknik direktör Necla Güngör Kıragası, Çorum’da kırılan seyirci rekorunun kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek şöyle devam etti: "Özellikle oyuncularım adına konuşmak gerekirse, çok gururlandıkları, kendilerini ait hissettikleri bir ortamda maç oynadılar. Bu çok önemli. Demek ki bilgilendirince, doğru fırsatlar, fırsat eşitliği yakalandığında stadyumlar dolabiliyor. Oradaki en önemli ayrıntı bence şuydu. Kavga yok, gürültü yok, tek ses vardı Türkiye. Benim oyuncularım bir koşacaklarına beş koşup gelen taraftarlar için yüzde yüzlerini verdiler. O yüzden çok gururluyum. Bugünleri 15 yıl önce bana sorsanız hayaldi. Demek ki bu iş büyüyor. İstihdam için de çok önemli bir şey. Özellikle Çorum halkında çocukların heyecanı bizimle yaşamalarından dolayı çok mutluyum. Anneler ve babalar kızlara mutlaka destek olmalı. Kızlar asla pes etmemeli. İsterlerse her şeyi başarabilirler."

Haberin Devamı