Fenerbahçe Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi!

Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi!

16.07.2023 - 10:13 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe üçüncü hazırlık maçında kardeş ülke Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü'yü Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli oyuncu için ilginç benzetme yapıldı.

Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi

Fenerbahçe, Rusya’da katıldığı Pari Premier Cup’ta üç hazırlık maçı oynadı. Temsilcimiz, ev sahibi Zenit'e normal süresi golsüz berabere karşılaşmada penaltılarla 4-3 yenildi. Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’la kozlarını paylaşan temsilcimiz sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Turnuvanın şampiyonu Kızılyıldız oldu. Fenerbahçe, Pari Cup’taki son sınavında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yi 1-0 mağlup etti. 

Haberin Devamı

Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi

ASİST KENT'TEN GOL DZEKO'DAN

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Fenerbahçe, yeni transferi Edin Dzeko'nun 72. dakikada attığı kafa golüyle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Golün asisti de Glasgow Rangers'tan renklere bağlanan Ryan Kent'ten geldi. Bir başka transfer Djiku da maçın bitimine 10 dakika kala oyuna girdi.

Fanatik Gazetesi yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe-Neftçi Bakü maçını yorumladı. İşte Çetiner'in değerlendirmesi... 

"Neftçi maçının ilk 45 dakikası bittiğinde Arda Güler’in, Valencia’nın, Ferdi’nin ve Zajc’ın Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğuna bir defa daha şahit olduk. İsmail Kartal’ın 4-3-3 düzeninde sahaya sürdüğü takımda kenar bekler; Osayi ve Osterwolde olmuş; Peres, Serdar Aziz’le stopere geçmişti.

Haberin Devamı

'ROSSI EMANETÇİ GİBİYDİ'

Orta alanda İsmail Yüksek, Crespo ve Mert Hakan’ın defansif yönleri iyi ama yaratıcı özellikleri olmayınca ofansif oyun sıkıntıya giriyordu. Kanatlarda oynayan Rossi etkili olamayınca, Kent’in çabaları boşa gitti. Dzeko da ilk devre bir defa kafa vuruşu yapabildi. Rossi sahada emanetçi gibiydi. Neden formayı kaptı anlayamadık. Rakip oyunun genelinde topu Fenerbahçe’ye verip kendi alanında kaldı.

Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi

'MAÇ TEK KALEYE DÖNDÜ'

Katı defans yapan rakibi aşmak İsmail Kartal’ın hamlelerinden sonra gerçekleşti. Son bölümde oyunu dikine oynayan Ferdi ve Emre Mor’un görev alışı, Kent’in ikinci yarıdaki müthiş oyunu, Osayi’nin onlara ayak uyduruşu ile maç tek kaleye döndü. Kent’in yaptığı asist ile Dzeko kafayla Fenerbahçe’de siftahını yaptı. Kent ve Dzeko ikilisi bu yıl çok iş yapar.

'AMACINI ANLAYAMADIK'

Son 10 dakikada oyuna giren Djiku‘daki ışığı da kısa sürede görmek Sarı-Lacivertliler için moral oldu. Biten turnuva için de bir not düşelim. Kıran kırana geçen maçların amacını anlayamadık. Fenerbahçe bu turnuvayı ciddi sakatlıklar vermeden tamamladıysa İsmail Kartal kendini şanslı saymalıdır."

Neftçi Bakü maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncuya ilginç benzetme: Sahada emanetçi gibiydi