Dünya Kupası Nereden nereye! Janssen'in dönüşü olay oldu

Nereden nereye! Janssen'in dönüşü olay oldu

21.11.2022 - 21:44 | Son Güncellenme:

Katar 2022 Dünya Kupası'na eski Fenerbahçeli eski golcü Vincent Janssen damga vurdu. Bir dönem istenmeyen adam ilan edilen Hollandalı yıldızın dönüşü dikkat çekti.

Nereden nereye Janssenin dönüşü olay oldu

Katar 2022 Dünya Kupası'na eski Fenerbahçeli eski golcü Vincent Janssen damga vurdu. Hollandalı ismin kariyerindeki yükselişi dikkat çekti.

Haberin Devamı

F.BAHÇE'YE BÜYÜK BEKLENTİ İLE GELMİŞTİ
AZ Alkmaar'da çıktığı 49 maçta 32 gol atıp, 7 de asist yapan Janssen, Temmuz 2016'da 22 milyon Euro bonservisle İngiliz ekibi Tottenham'a transfer oldu. Hollanda'da yaptığı çıkışı Ada'da sürdüremeyen solak forvet, eski günlerine dönmek için takımdan ayrıldı ve kiralık olarak Fenerbahçe'ye geldi. Sarı Lacivertliler'in 2.5 milyon Euro kiralama bedeli ile transfer ettiği Hollandalı forvetten beklentisi çok büyüktü.

SAKATLIK ÖNÜNÜ KESTİ
Hollandalı forvet, 2017-18 sezonunu Fenerbahçe’de geçirdi. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle birçok maçta takımı yalnız bıraktı. Sarı Lacivertliler, sezonu 72 puanla şampiyon Galatasaray'ın ardından 2. sırada tamamlarken Janssen'den beklediği katkıyı alamadı. Hollandalı forvet, 18 resmi maçta 5 gol, 4 asistle oynarken Tottenham'a geri döndü.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İTİRAFI
Hollandalı yıldız, ilerleyen dönemde ülke basınına konuşurken Fenerbahçe itirafında bulunmuştu. Janssen, 'Fenerbahçe'de geçirdiğim sakatlıktan dolayı işler yolunda gitmedi' dedi ve ekledi: "Tottenham'da ilk sezonumda 40 maç oynadım ancak birçoğu yedekten girerek oldu. Fenerbahçe'de geçirdiğim sakatlıktan dolayı işler yolunda gitmedi. Çok talihsiz günler yaşadım. İstanbul'da hayat güzeldi. Güzel bir şehirdi ama ben Fenerbahçe'ye çok katkı sağlamak istiyordum. Ancak katkı sağlayamadım. Fenerbahçe taraftarları başarıyı hak ediyordu çünkü."

TOTTENHAM'DA İSTENMEYEN ADAM OLDU
Eski günlerini mumla arayan Janssen, geri döndüğü İngiliz ekibinde istenmeyen adam oldu. Uzun süreli ayak sakatlığının ardından 2019'un başında sahalara U-23 takımıyla geri dönen solak oyuncu, Tottenham'ın planlarında yer almadı.

Nereden nereye Janssenin dönüşü olay oldu

MEKSİKA'DA YENİNDEN PARLADI
Başarısız geçen Tottenham ve Fenerbahçe maceralarının ardından Avrupa'dan ayrılan Vincent Janssen, sürpriz bir şekilde Temmuz 2019'da Meksika ekibi Monterrey'e 9 milyon Euro bonservisle transfer oldu. Meksika'daki ilk sezonunda 35 maça çıkan ve 12 gol, 2 asistle oynayan Janssen, eski günlerine geri dönüş sinyali verdi.

İstikrarı sağlayan ve formasını kaptırmayan Hollandalı, 2020/21'de 30 maçta 9 gol, 2 asistle katkı verirken 2021/22'de 29 maçta 3 kez ağları sarstı, 1 kez de arkadaşlarına gol pası verdi. Monterrey'de adeta hayata dönen Janssen, 94 resmi maça çıkarken lig, kupa ve CONCACAF şampiyonluğu yaşadı.

Haberin Devamı

YENİDEN MİLLİ TAKIMDA
Dünya Kupası Elemeleri'nde 10 Ekim 2017'de İsveç'le oynanan maçta 45 dakika oynamasının ardından uzun süre milli formaya hasret kalan Janssen, Hollanda'nın Uluslar Ligi'nde Galler'i 3-2 mağlup ettiği maçta 73 dakika oynadı, 1 asist yaptı. Polonya ve Belçika maçlarında da oynayan Janssen, bir dönem herkesin kendisinden umudu kestiği dönemleri geride bıraktı, Dünya Kupası'nda Hollanda'nın Senegal'le oynadığı maça ilk 11'de başladı, Wout Weghorst, Memphis Depay ve Luuk de Jong gibi isimleri geride bıraktı.

Nereden nereye Janssenin dönüşü olay oldu

HOLLANDA KAZANDI

Katar 2022 Dünya Kupası A Grubu'nda Senegal ile Hollanda karşı karşıya geldi. Al Thumama Stadyumu'ndaki mücadeleyi Hollanda 2-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşma uzun süre 0-0'lık skorla devam ederken Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 84. dakikada Cody Mathes Gakpo ve 90+9. dakikada Davy Klaassen attı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Hollanda, gruba 3 puanla başladı. Senegal ilk maçında puan alamadı.

WEGHORST'UN YERİNE JANSSEN 11'DE
Senegal'de Alanyasporlu Famara Diedhiou ile Hollanda'da Beşiktaşlı Wout Weghorst, karşılaşmada süre almadı. Mücadelede dikkat çeken isimlerden biri Fenerbahçe'nin eski golcüsü Janssen'in ilk 11'de sahaya çıkması oldu.

 

Nereden nereye Janssenin dönüşü olay oldu

ANTWERP'E TRANSFER OLDU
Meksika’da kariyerinde yeni bir sayfa açan Janssen, 2022'de Avrupa'ya geri döndü ve 5.5 milyon Euro bonservisle Royal Antwerp'in yolunu tuttu. Belçika ekibinde bu sezon 23 maçta 9 gol, 5 asistle oynayan, şu sıralar güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan Hollandalı forvet, ülkesinin Dünya Kupası kadrosunda da kendisine yer buldu.