Fenerbahçe Nicolas Anelka'dan Fenerbahçe itirafı! 'Aziz Yıldırım ile biraz tartışma yaşamıştık'

Nicolas Anelka'dan Fenerbahçe itirafı! 'Aziz Yıldırım ile biraz tartışma yaşamıştık'

16.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Nicolas Anelka suskunluğunu bozdu. Fransız efsane, sarı-lacivertlilere transferinden ayrılık sürecine kadar yaşananları anlattı.

Nicolas Anelkadan Fenerbahçe itirafı Aziz Yıldırım ile biraz tartışma yaşamıştık

Dünyaca ünlü futbol adamı Nicolas Anelka açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'ye transfer kararının perde arkasını anlatan Nicolas Anelka, sarı-lacivertlilerden ayrılırken Aziz Yıldırım'la tartıştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Fenerbahçe'ye transfer olduğunu belirten Nicolas Anelka, "Manchester City’deyken daha büyük bir kulüpte oynamak istiyordum. O dönemki City şu ankinden çok farklıydı. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde oynama potansiyelini biliyordum. Eğer ligi 1. bitirirsek Şampiyonlar Ligi’nde oynayacaktık. Bu fırsat Manchester City’de yoktu. Nitekim Fenerbahçe’de ligi şampiyon bitirip Şampiyonlar Ligi’nde oynadık. Bu sebeple Fenerbahçe’ye geldim" dedi.

Tivibuspor'da konuşan Nicolas Anelka, sarı-lacivertli taraftarları çok özlediğini dile getirdi: "Fenerbahçe taraftarını çok seviyorum ve onları çok özledim. Gittiğimden beri çok zaman oldu. Her zaman kalbimdeler. Ben de hayatım boyunca bir Fenerbahçe taraftarı olacağım."

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Galatasaray ve Beşiktaş'a kaybetmesinin sıkıntı yarattığını belirten Nicolas Anelka, "Bence sıkıntı yaratan şey Galatasaray’a kaybetmek, Beşiktaş’a iç sahada kaybetmek. Bence Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı iç sahada 3 puan alsaydık belki sonunda şampiyon olabilirdik" açıklamasını yaptı.

Nicolas Anelkadan Fenerbahçe itirafı Aziz Yıldırım ile biraz tartışma yaşamıştık

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Aziz Yıldırım'la tartıştığını vurgulayan Fransız efsane, "Kulüpten ayrılırken Aziz Yıldırım ile biraz tartışma yaşamıştık ama ona her zaman saygı duydum. Çünkü iyi bir başkan ve kulüp için çok şey yaptı. Futbolu bırakmadan önce Fenerbahçe’ye dönmek istedim. Maalesef Aziz Yıldırım’a ulaşamadım. Yine de saygı duyuyorum" diye konuştu.

Arda Güler'in Real Madrid'e transferini değerlendiren Nicolas Anelka, "Bir mesajım yok. Çünkü artık o bir profesyonel. Ne yapması gerektiğini bilir. Ama bir şey söylemem gerekirse, sabırlı olması, orası büyük bir kulüp. Çok fazla oynamak isteyen oyuncu var. Sabırlı, sakin olup ağırdan almalı. Başlarda zor olsa da oynama şansı gelecek. İyi bir teknik direktörü var. Onunla Chelsea'de çalıştım. Onu tanıyorum, çok iyi. Arda'yı ne zaman sahaya çıkaracağını bilir. Bazen genç oyuncular oynamak ister. Ama Ancelotti yeterince akıllıdır. Onu ne zaman oynatacağını bilir. En önemli şey sıkı çalışmak ve sabırlı olmak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı