İngiltere Premier Lig Nicolo Zaniolo'dan transfer itirafı! 'Bu ayrılık hayal kırıklığı yarattı'

Nicolo Zaniolo'dan transfer itirafı! 'Bu ayrılık hayal kırıklığı yarattı'

12.10.2023 - 19:38 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın Galatasaray'dan kiraladığı Nicolo Zaniolo suskunluğunu bozdu. İtalyan oyuncu çarpıcı bir transfer itirafında bulundu.

Nicolo Zaniolodan transfer itirafı Bu ayrılık hayal kırıklığı yarattı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kısa sürede gösterdiği performansla dikkat çeken Nicolo Zaniolo, sezon başında Premier Lig ekiplerinden Aston Villa ile anlaşma sağlamıştı.

Haberin Devamı

İtalyan yıldız, milli araya girilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Nicolo Zaniolo, dev kulüpten ayrıldığı döneme dair çarpıcı ifadeler kullandı.

İtalya'da baskının daha fazla olduğunu belirten Nicolo Zaniolo, "İtalya'da İngiltere'ye göre medya ve taraftar baskısı daha fazla. Burada arkadaşlarımla yürüyebiliyorum. İtalya'da bu durum biraz yorucu oluyor. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. İklime de alıştım; yağmurla uyanıyorsunuz, saat üçte hava güneşli, iki saat sonra tekrar yağmur yağıyor" dedi.

"Futbolda hiç hayal kırıklığına uğradınız mı?" sorusuna Nicolo Zaniolo, "İsim vermeyeceğim, medya atışmalarından hoşlanmıyorum ama İtalya maceram daha farklı sonuçlanabilirdi. Taraftara, takım arkadaşlarıma, şehre, takıma büyük bir sevgim var ve bu karşılıklı. Bu ayrılık hayal kırıklığı yarattı bende. Böyle karmaşalarda herkesin sorumluluk payı vardır aslında ama geçmiş hakkında konuşmak istemiyorum. Şu anda Premier Lig'deyim ve geleceği düşünüyorum" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Genç yaştan beri kendisini futbola adadığını vurgulayan İtalyan futbolcu, "Küçüklüğümden beri genç milli takımlarda oynadığım için pek boş zamanım olmadı. Antrenman dışında akşamları ara sıra arkadaşlarımla kahve içmeye ve yürüyüşe çıkıyorum. Saha dışındaki hayatın antrenmandan çok daha önemli. Geç uyur ve dinlenemezsen, ertesi gün iyi bir antrenman yapamazsın" açıklamasını yaptı.

"Real Madrid'e karşı 19 yaşında ilk Şampiyonlar Ligi maçını oynadın, ne düşünüyorsun?" sorusunu yanıtlayan Zaniolo, "O maç öncesi Di Francesco beni aldı. Bana hazır mısın diye sordu. Ben 'Evet' desem de hiç hazır değildim. Önceki güne kadar PlayStation'da oynadığım Modric, Bale, Casemiro gibi yıldızlara karşı oynayacaktım" dedi.

Rakip takımların derecesinin zorluğuna göre daha iyi hazırlandıklarını dile getiren Nicolo Zaniolo, "Zor maçlara hazırlanmak daha kolaydır. Daha zayıf bir takıma karşı oynadığınızda biraz daha az konsantrasyona sahip oluyorsunuz. Zor maçlar farklıdır. Bu maçları oynamayı seviyorum" ifadelerini kullandı.

"Roma'da Totti'nin 10 numaralı forması teklif edildi mi?" sorusuna Nicolo Zaniolo şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

"Bunu asla kabul etmezdim. Üzerinizde gereksiz baskı yaratır. Hepimiz o formanın kime ait olduğunu biliyoruz ve ben onu almayı hiç düşünmedim."

İtalya Milli Takımı'nda şampiyonluk yaşamak istediğini belirten Nicolo Zaniolo, "Milli takımla büyük bir turnuva kazanmak isterim. Avrupa Şampiyonası olabilir ama Dünya Kupası'nı da umuyorum" diye konuştu.

GALATASARAY'A DEV GELİR

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralanmasından dev bir gelir elde etti. Sarı-kırmızılılar öte yandan sözleşmede satın alma opsiyonu maddesinin de yer aldığını dile getirdi:

"Profesyonel futbolcumuz Nicolò Zaniolo’nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC Limited, şirketimize 5.000.000 euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 eurodur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır. Ayrıca, Aston Villa FC Limited'e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10’u şirketimize ödenecektir."

Haberin Devamı

ADA'DA GOLLE TANIŞAMADI

Nicolo Zaniolo şu ana kadar Aston Villa formasını 9 resmi maçta giydi. 24 yaşındaki on numara bu müsabakalarda gol ya da asist üretemedi. İtalyan yıldızın güncel piyasa değeri 27 milyon euro.

Genoa altyapısında futbola başlayan Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma formaları giydi.