Altay Nobre: "A Milli Takım'da forvet yoktu, Terim beni yine çağırmadı"

Nobre: "A Milli Takım'da forvet yoktu, Terim beni yine çağırmadı"

18.07.2021 - 16:05 | Son Güncellenme:

Altay'ın yardımcı antrenörü Mert Nobre, Türkiye'deki kariyerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Nobre, neden A Milli Takımı'nda oynamadığını şu sözlerle anlattı: "Fatih Terim'in kararıyla oynamadım. Beni aramadı da. Beşiktaş'ın doktorunu aramıştı. 'Nobre'nin sakatlığı var mı?" diye sormuş. O da 'Hayır, sakatlığı falan yok' demiş. Ona rağmen beni aramadı. Sakatlığım falan yoktu."

Nobre: A Milli Takımda forvet yoktu, Terim beni yine çağırmadı

 

2004 yılından bu yana Türkiye'de çeşitli ekiplerin formasını giyen ve teknik direktörlük de yapan Mert Nobre, gazeteci Atakan Kurt'un YouTube kanalına konuk oldu. Türkiye'deki futbol kariyerini, unutulmaz anılarını anlatan Nobre, neden A Milli Futbol Takımı'nda forma giyemediğini de futbolseverlerle paylaştı. Geçtiğimiz sezon Altay'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığını üstlenen Nobre, Denizli'den hayranlıkla bahsetti. Onunla aramızda 'baba oğul' ilişkisi var dedi. İşte, Mert Nobre'nin açıklamalarından satır başlıkları.

Haberin Devamı

Nobre neden milli takımda oynamadı?
2006 yılında Türk vatandaşlığına geçen Mert Nobre, neden A Milli Takımı'nda oynamadığını şu sözlerle anlattı: "Fatih Terim'in kararıyla oynamadım. Beni aramadı da. Beşiktaş'ın doktorunu aramıştı. 'Nobre'nin sakatlığı var mı?" diye sormuş. O da 'Hayır, sakatlığı falan yok' demiş. Ona rağmen beni aramadı. Sakatlığım falan yoktu."

Gazeteci Atakan Kurt'un "Ama o dönemde çok fazla santrafor vardı" demesi üzerine Nobre: "Sen de iyi hatırlarsın. Bir maçta forvet yoktu. Semih sakattı, Burak sakattı. Umut Bulut vardı, o da sakattı. Fatih Terim kimi çağırdı? Beşiktaş'tan Batuhan Karadeniz'i çağırdı. O dönemde Beşiktaş'ta 4 forvet vardı. Almeida, Bobo, ben ve Batuhan. Batuhan'ı çağırdılar beni çağırmadılar. Başka forvet yoktu o zaman. Terim beni yine aramadı." cevabını verdi.

Haberin Devamı

"Galatasaray'dan teklif aldım..."
Kurt'un "Hiç Galatasaray'dan teklif aldın mı?" sorusuna Mert Nobre: "Direkt almadım ama duydum. Dolaylı olarak teklifte bulundular. Fenerbahçe'deki 2. senemdi. O zaman bir sordular. Zordu. Fenerbahçe'yle Galatasaray çok farklıydı. Beşiktaş'a oyuncu gidebilir ama Galatasaray'a gitmesi daha zordu. Daha ağırdı." dedi.

"Alex'in Aykut Kocaman'a saygı göstermesi gerekirdi..."
Aykut Kocaman'la Alex arasındaki diyalogu yorumlayan emekli futbolcu: "Alex'in hocaya saygı göstermesi gerekirdi. Kesinlikle saygısız bir insan değildi ama buna gerek yoktu. Hocayla konuşmadılar galiba. Konuşması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Sergen Yalçın çok iyiydi..."
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın futbolculuk dönemine denk gelen Mert Nobre: "Türkiye'de onun gibi on numara oyuncusu çok nadir bulunur. Çok iyi bir oyuncuydu. Bence Türkiye'nin en iyi 10 numaralarından birisi Sergen'dir. Beş oyuncudan biri sayılabilir. Sergen ve Yusuf aşağı yukarı aynıydı. Sadece çok profesyonel değildi. Alex ve Hagi'yle kıyaslamak zor" şeklinde konuştu.

Nobre, Gençlerbirliği'ne böyle gelmişti

 

Yazarlar