Tenis Novak Djokovic damgası! Yeniden zirvede

Novak Djokovic damgası! Yeniden zirvede

31.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nı 10. kez kazanan Djokovic, dünya sıralamasında zirveye yerleşerek tekrar en büyük olduğunu gösterdi. Maçın ardından Sırp raket sosyal medyada gündeme otururken, ona birçok tebrik mesajları yağdı

Novak Djokovic damgası Yeniden zirvede

Sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık sona ererken hem kadınlarda hem de erkeklerde kupayı kazananlar organizasyona damga vurmayı başardı. Kadınlarda Aryna Sabalenka ilk kez grand slamde mutlu sona ulaşırken, erkeklerde ise Novak Djokovic 10. kez bu önemli organizasyonda şampiyonluk kupasını kaldırdı. Aslında bu kupanın anlamı Sırp raket için çok daha büyüktü.

Haberin Devamı

Kovid-19 aşısı olmadığı için geçen yıl turnuvada korta çıkmasına izin verilmeyen Djokovic buna rağmen ne kadar profesyonel olduğunu bir yıl sonra gösterdi. Aslında maçın bitimince ailesi ve antrenörünün tribünde bulunduğu yere çıkan yıldız raketin gözyaşları her şeyi anlatıyordu. En çok grand slam kazananlar listesinde zirvede bulunan Rafael Nadal’ı (22) yakalayan yıldız raket dünya sıralamasında da tekrar zirveye çıkarken, kendisine sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı.

Nadal, paylaşımına ‘Harika bir başarı Nole. Sana ve takımına tebrikler! Hak edilmiş bir başarı. Keyfini çıkar Nole” diye yazdı. Nick Kyrgios ise Djokovic’in grand slam kupası sayısını 28’e çıkarabileceğini savundu. Djokovic ise mücadelenin ardından yeni kupalar, yeni başarılar için daha fazla çalışacağını vurgularken, “Herkes kadar ben de çok çalışıyorum. Gelişmeye devam edebileceğim bir şekilde başarıya ulaşacağım bir formül bulabildim. Durgunlaştığınız zaman geriye gitme riskiniz oluşuyor” dedi.

Haberin Devamı

'Gelmiş geçmiş en iyi tenisçi'
Novak Djokovic’in finaldeki rakibi Stefanos Tsitsipas da maçın ardından Sırp rakete övgüler yağdırdı. Yunan tenisçi, “Novak gelmiş geçmiş en iyi tenisçi. Hepimizi daha iyi olmaya ittiğin için sana teşekkür ederim” dedi. Tsitsipas daha iyi olmak için çok çalışacağını ve tekrar finalde olacağını belirtirken, “Bu kez de olmadı, ama pes etmek yok. O kupayı bir gün alacağım” diye konuştu

Yazarlar