Tenis Novak Djokovic, Wimbledon'a iyi başladı

Novak Djokovic, Wimbledon'a iyi başladı

04.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Wimbledon’da rekor 24. grand slam zaferini kovalayan Novak Djokovic ilk turu rahat geçti, favori isimlerden Kyrgios ise turnuvadan çekildi.

Novak Djokovic, Wimbledona iyi başladı

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon’da heyecan, ilk tur maçlarıyla başladı. 16 Temmuz’da sona erecek organizasyonda 44,7 milyon Sterlin ile turnuva tarihinin en yüksek toplam ödülü dağıtılacak. Turnuvanın son dört şampiyonu olan favori isimlerden Novak Djokovic, ilk turu zorlanmadan geçti. Arjantinli rakibi Pedro Cachin’e set vermeyen Sırp raket, 6-3, 6-3, 7-6’lık set skorlarıyla sonuca giderek adını ikinci tura yazdırdı.

Tek erkeklerin bir diğer önemli ismi ve geçen yılın finalisti Nick Kyrgios ise sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildi. Yunan asıllı Avustralyalı raket Nick Kyrgios’un çekilmesiyle ilk turda eşleştiği rakibi David Goffin otomatik olarak tur atlamış oldu. Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Iga Swiatek de iyi bir başlangıç yaptı. Çinli rakibi Zhu karşısında rahat bir oyun çıkaran Polonyalı tenisçi 6-1 ve 6-3’lük setlerle hızlı bir galibiyet elde ederek turu geçti.

Haberin Devamı