Voleybol O kupa bize gelecek!

O kupa bize gelecek!

05.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi finali bugün Romanya'da başlayacak, Galatasaray ile VakıfBank en büyük olmak için ter dökecek.

O kupa bize gelecek

Son 7 sezonda 5 Türk takımının mutlu sona ulaştığı dev organizasyonda son şampiyon unvanına sahip Vakıf ilk maçında Imoco ile sarı-kırmızılılar ise ev sahibi Alba Balaj ile karşı karşıya gelecek. İki temsilcimiz de kazanması halinde yarın oynanacak finalde kozlarını paylaşacak
CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’i, Romanya’nın başkenti Bükreş’te hafta sonunda yapılacak. Sala Polivalenta’da dev organizasyonda Türkiye’yi VakıfBank ile Galatasaray temsil edecek. VakıfBank, günün ilk maçında İtalyan temsilcisi Imoco Volley Conegliano ile 16.00’da karşı karşıya gelecek. Galatasaray ise Romanya ekibi CSM Volei Alba Blaj ile 19b00’da mücadele edecek. Rakiplerini mağlup eden 2 takım yarın finalde kupa için kozlarını paylaşacak. Diğer 2 takım ise yine aynı gün 3’üncülük-4’üncülük maçına çıkacak.
Üst üste 6 kez Dörtlü Final’de yer alacak olan sarı-siyahlılar, toplamda 10 kez Avrupa’nın en büyük kupasında son 4’e kalmayı başardı. 2011, 2013 ve 2017 yıllarında şampiyon olan VakıfBank, geçtiğimiz sezon İtalya’nın Treviso şehrindeki Dörtlü Finaller’in finalinde Imoco Volley Conegliano’yu 3-0’la geçip, mutlu sona ulaşmıştı.
Cim-Bom ikinci kez
Galatasaray ise 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Dörtlü Final’in ardından tarihinde ikinci kez organizasyonda yer alacak. Sarı-kırmızılı ekipte Tatiana Kosheleva sakatlığı nedeniyle yer alamayacak.
Öte yandan iki temsilcimizin de kaptanları voleybol kariyerlerine son verecek. VakıfBank’ta alt yapıdan gelen ve 19 yıldır görev yapan Gözde Kırdar, Galatasaray’da ise sene başı takıma dahil olan Neslihan Demir Güler, Dörtlü Final’de son maçlarına çıkacak.