Turkish Airlines Euroleague Obradovic'i çılgına çeviren hareket: Bize orta parmağını gösterdi

Obradovic'i çılgına çeviren hareket: Bize orta parmağını gösterdi

21.06.2023 - 10:11 | Son Güncellenme:

Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan ABA Ligi Finalleri'nde ezeli rakibi Kızılyıldız ile şampiyonluk için mücadele ederken taraftarlar arasında yaşanan gerilim seriye damgasını vurdu. Tecrübeli koç da yaşananlara tepki gösterdi ve serinin 4. maçından sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu

Obradovici çılgına çeviren hareket: Bize orta parmağını gösterdi

Turkish Airlines EuroLeague'e olaylı Real Madrid serisi sonrası Play-Off'larda veda eden Partizan, ABA Ligi Finalleri'nde ezeli rakibi Kızılyıldız ile karşı karşıya geliyor. İki ekibin taraftarları arasındaki gerginlik yaşanırken, Partizan başantrenörü Zeljko Obradovic'in 4. maç sonrası yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

Haberin Devamı

13 YIL SONRA PLAY-OFF'A KALDI

Fenerbahçe ile üst üste kazandığı başarıların ardından kariyerine Partizan'da devam Zeljko Obradovic, geçtiğimiz sezon EuroLeague'e ise damgasını vurdu. Zeljko Obradovic önderliğindeki Partizan, 13 sene sonra Euroleague'de Play-Off'lara kalmayı başarmış ve Real Madrid ile eşleşmişti.

Obradovici çılgına çeviren hareket: Bize orta parmağını gösterdi

OLAYLI REAL MADRİD SERİSİ

Partizan'ın Real Madrid ile oynadığı maçlara ise yaşanan olaylar damgasını vurdu. İki ekip oyuncuları arasında skandal bir kavga meydana gelirken EuroLeague yönetimimnin tartışmalı kararları sonrası Partizan, Real Madrid'e elenmişti.

ABA FİNALLERİ'NDE RAKİPLERİ KIZILYILDIZ

EuroLeague macerası sonrası rotasını ABA Ligi'ne çeviren Partizan finalde ezeli rakibi Kızılyıldız ile mücadele veriyor. Kızılyıldız ile oynanan seriye ise parkede yaşanan mücadeleden daha çok taraftarlarla çıkan olaylar damga vurdu. Tecrübeli başantrenör de yaşananlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

YAŞANAN OLAYLARA DEĞİNDİ

Kızılyıldız’ın ABA Ligi Finalleri 4. maçını kazanmasının ardından Partizan koçu Zeljko Obradovic, kulübü ile Belgrad’daki ezeli rakipleri Kızılyıldız arasındaki mevcut durum hakkında konuştu ve NBA ile doğrudan bir karşılaştırma yaptı.

Eurohoops'ta yer alan habere göre Obradovic basın toplantısında gazetecilere “Kendi salonumuzda bana tezahürat duyup duymadığımı sormuştunuz, şimdi ben de size bu gece bunu duyup duymadığınızı soracağım” dedi.

Obradovici çılgına çeviren hareket: Bize orta parmağını gösterdi

Fenerbahçe Beko'dan yakından tanıdığımız bir isim olan tecrübeli başantrenör sözlerine şu şekilde devam etti:

“On beş gün önce hepimizin hayran olduğu Nikola Jokic’in NBA Finallerini izledim ama o maçtan hemen sonra 1988’de Kızılyıldız ve Partizan’ın oynadığı bir maça rastladım. Ben de o maçın oyuncularından biriydim. Tribünler doluydu ve taraftarların yarısı Partizan’ı, yarısı da Kızılyıldız’ı destekliyordu. Tezahüratlar Belgrad’ın şampiyonluğu kazanması üzerineydi. Bu duruma nasıl geldik? 2023’te yaşadığımız bu durum nedir? Bunu açıklayabilecek uzmanlarımız var mı?”

'BU NEFRET TOHUMLARINI KİM EKİYOR?'

"Tansiyonun daha da yüksek olduğu geçen yılla kıyaslandığında, şu ana kadar her şey nispeten sakin görünüyor. Ancak Obradovic taraftarların zihniyetinden bahsetti: “Bugün maça giderken, ailesiyle birlikte bir çocuk gördük. Biz yanlarından geçerken otobüse tükürdü, orta parmağını gösterdi ve annesi güldü. Bu nefret tohumlarını kim ekiyor? Bütün soruların atası bu”

Haberin Devamı

TARAFTARINA MESAJ GÖNDERDİ

“Onlara yalvarıyorum, adil ve sportmen ruhla tezahürat yapmalarını istiyorum. Hem Partizan hem de Kızılyıldız oyuncuları bunu hak ediyor. Maçtan sonra konuşacağımızı umuyorum. Umarım kim daha iyi basketbol oynarsa, hiçbir dış faktörün etkisi altında kalmadan, o kazanır. Kızılyıldız’ın kendini güvende hissetmesi için taraftarlardan adil bir şekilde tezahürat yapmalarını rica ediyorum. Bu oyuncular sezon bittiğinde burada kalıp kalmayacaklarını düşünmek zorunda kalacaklar. Bizimle! Bu halimizle! Bu kilit bir soru ve hepinizin kendine sorması gereken bir soru. Videoyu izlediğimde ben de kendime aynı soruyu soruyorum. Biz Kızılyıldız oyuncularıyla arkadaşız. Arkadaşım olan Kızılyıldız taraftarları maçtan sonra beni arayıp yaşananlardan dolayı özür dilediler. Belki benim de bazı şeyler için özür dilemem gerekiyor. Bunun için Tanrı’ya dua ediyorum, Partizan taraftarlarına uslu durmaları için yalvarıyorum. Sadece basketbol konuşacağımız bir finali hak ettiğimizi düşünüyorum. Burada sahip olduğumuz basketbol kalitesinin farkında mısınız? Biz böyle davranırsak bu oyuncular gelecek sezon burada kalmak isteyecekler mi?”

Haberin Devamı