Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta oynanan maçlara,öne çıkan oyunculara ve gerçekleşebilecek transfer gelişmelerine kısaca bakarsak ;

Galatasaray ilk haftalarda takım halinde futbolun doğrularını yapan, her oyuncusunu kullanmayı düşünen, saha içi paylaşımın çok iyi olduğu bir takım görüntüsünde .

Mariano , Fernando ,Nagatomo gibi oyuncular işini yapan , zaman zaman eleştirilse de iyi çalışan görev adamlarıydı .

Bu oyuncuları kaybetmelerine rağmen Linnes 'in takıma tekrar dönmesi ; transfer edilen Saracchi, Emre gibi oyuncular takımın pas yüzdesini olumlu anlamda etkilemiş durumda .

Haberin Devamı

Aynı etki takım savunması içinde geçerli. Rakip topla oynarken ; rakibe kolay fırsat vermeyen, sahayı iyice dolduran bir takım izliyoruz..

Elbette ; Ömer Bayram'ın Taylan 'ın ve Emre 'nin zaman içerisinde daha fazla ön plana çıkacağını da söylemek lazım. Bu oyuncularda saha içi yardımlaşmayı çok seven oyuncular.

Fenerbahçe ise kadro kalitesi olarak son 2 sezona göre olumlu anlamda değişmiş durumda. Valencia ,Thiam ,Sosa futbolu bilen kariyerli isimler.

Özellikle lig yeni başlamasına rağmen forvet arkasında ki bölge de ki oyuncular topu eskiye nazaran daha olumlu kullanıyor.

Dirar ve Hasan Ali 'nin hatta Valbuena 'nın çok formda olduğu dönemlerde de benzer oyunlar izliyebiliyorduk.

Valbuena takımda top sıkıştığında oyuna sonradan girsede hem topu forvete taşıyor hem kanatlara destek veriyordu.

Ancak hem defansif hem de ofansif bazı eksiklikler sözkonusuydu.

Adil Rami, Benzia, Falette, Slimani , Moses,Kruse gibi pek çok oyuncu geldi ve gitti. Açıkçası pek çoğu da kariyerli isimlerdi. Aynı şekilde son bir kaç sezondur antrenör değişiklikleri de yaşandı.

Takım ; Zaman zaman özellikle defansif oynayan ekiplere karşı pozisyon bulmakta zorlanıyor. Bunun içinde Forvette pres özelliği olan ve ortasaha da rakibini oynatmayan bir takım haline dönebilmeleri lazım .

Ortasaha da bekleyerek ,rakibin yerleşmesine izin vermek veya sürekli kanatlara alıp vermek onların da temposunu düşürüyor. Bu anlamda çabuk oynamaları da lazım. Çabuk oynadıklarında Thiam ve Valencia 'nın kontratak etkinlikleri de öne çıkacak.

Haberin Devamı

Ortasaha da gelirse ; Bakasetas veya yanına alınabilecek bir forvet transferi de için şu an için yeterli gözükebilir.

Alanyaspor ; futbol kalitesi olarak çok değerli bir takım.

Campos ve Fernandes gibi takımını ileri taşıyan 2 kanat oyuncusunun yanısıra takımın en önemli golcüsü olan Cisse de yeni sezonda takımda yok . Alanyaspor da Cisse ve ondan öncesinde Love önemli gol rakamlarına ulaştı.

Elbette sahada kendilerine yakın oynayan isimlerin performansları ile de alakalı bu rakamlar. Efecan,Emre,Bakasetas, Fernandez gibi.

İyi bir sistem takımı olmayı başardılar.

Vellinton ve N'skala gibi uzun zamandır birlikte oynayan 2 defans oyuncusunu da Beşiktaş'a verdiler.

Buna rağmen izlemesi en keyifli takımlardan. Barrerio çok fırsatçı bir golcü. Altıpas içerisinde topla buluştuğunda gerçekten etkili ki ligi tanıdıkça daha çok gol atıcak.

Forma girmiş bir Juan Fran ve yeni gelen Moubandje takımın savunma gücünü de olumlu anlamda arttıracak.

Haberin Devamı

Sivasspor ; Max Gradel transferi ile iyi bir oyuncu almış durumda. Sürekli rakip ceza sahasına yönelen , rakip defansları karıştırabilen ,asist ve şut yeteneği kuvvetli tam bir takım oyuncusu. Nokta transfer.

Ancak Fernando Andrade gibi gol yollarında becerikli ve önemli bir oyuncuyu kaybetmelerine rağmen gelen diğer isimler de çok iyi. Jorge Felix ,Ninga ve Yatabare de bu istikrara katılırsa çok iyi bir takım oldular .

Göztepe de Halil ve Tripic çok formda.

Mossoro ve Napoleoni ile birlikte bu dörtlü aynı anda oynarsa çok etkili olabilirler. Ideye Brown henüz aradığı pozisyonlardan uzak gibi.

Biraz daha top alabilirse ve Göztepe defansı Atınç 'ın da katılması ile daha etkili oynarsa ; böyle devam ederler.

Göztepe 'nin Castro, Beto, Wilcek, Wallace Reis, Cameron Jerome ,Borges pek çok oyuncuları ile yolları ayırmasına rağmen yaptığı başlangıç çok iyi.

Gençlerbirliği geçen sezonki forvetleri ile devam ediyor. Stancu yılların golcüsü. Ceza sahası içi ve hemen dışında rakibi de uğraştıran bir oyuncu. Sio her yerden kaleyi düşünebilen ,Stancu ile de oynamayı seven bir forvet .

Yeni aldıkları Piris de Motta takım için iyi işler yapabilir. Bu sene Sessegnon dan yoksun oynayacaklar. Stancu ve Sio 'nun arkasında ki alanı doldurabilecek çok iyi 2 oyuncu bulabilmeliler.

Benin 'li eski Paris Saint Germain oyuncusu takım için çok önemli bir ortasaha uzmanıydı.Ve o alanı da doldurabiliyordu. Kaliteli bir kalecileri var . Nortdfelth ; tıpkı takımın daha önceki kalecisi Johannes Hoph gibi kalesinde iyi izlenimler bırakıyor .

Candeias ,Ayite ve yeni gelen Johansen ile kariyer ve kalite açısından önemli bir takımlar.

Denizlispor ise Rodallega'dan daha fazla faydalanmalı. Onun yeteneklerini iyi oynadığında anlatmaya gerek yok.

Arkasında oynayan Sacko ve diğer oyuncular onu daha fazla düşünmeli. Madou Barrow Denizlispor için Estupinan ile birlikte iyi işler yapmıştı. Bu iki oyuncunun olmaması da Rodallega 'ya ulaşan top sayısını etkileyebilir.

Subotiç oynadığında ve Murawski biraz daha forma girdiğinde fark yaratacak oyuncular. Biraz daha Prosinecki ye zaman vermek lazım.

Karagümrük ise ligin önemli oyuncularını kadrosunda tutan bir takım. Mevlüt 'ün golü hem takım hem onun için çok önemliydi bu hafta. Sobiech ; Polonya futbolunun en önemli golcülerinden.

Hem N'dao hem de Sabo takım için çok önemli 2 yıldız. Özellikle Sabo bu sene kendini daha çok gösterebilir.

Takıma yeni katılan Zukanoviç mücadele açısından çok iyi bir transfer olmuş. Aynı şekilde yeni alınan Biglia ' da takıma çok şey verebilecek bir isim.