Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray'ın kadrosu ligin en iyi bir iki kadrosundan birisi belki de en iyisi.

Muslera gibi bir kalecinin önüne 2 güçlü stoper, Nagatomo ve Mariano gibi çok koşan bekler ; hemen önlerine orta alanda mekik dokuyan ama savunma görevlerini aksatmayan Donk ,onun önünde Belhanda, Feghouli, Onyekuru ve Fernando gibi çok yönlü oyuncular ve işini yapan ama takıma alışma devresinde olan bir forvet.

Beşiktaş'ın ise eski gözü kapalı pas yapan ayakları yok. Oğuzhan, Olcay, Gökhan gibi isimlerin yokluğu çok önemli. Dün Kagawa, Quaresma, Adriano üçlüsü ilk yarıda maça başlasalardı belki şapkadan tavşan çıkardı ama o da olmadı.

Haberin Devamı

Üçü de oyuna sonradan girdiler. Beşiktaş'ın kanatlarda ve orta alanda Galatasaray'dan topu iyi saklaması lazımdı. Olmadı.

Beşiktaş savunmasının maçın başlarında daha hareketli olması gerekirdi. Galatasaray bu dakikalarda iyi top yapan taraftı. Orta alanın birbirlerine olan bağlılığı gün geçtikçe artmış. Fizikman güçlü oldukları gibi takım savunmasında da hiç kopmuyorlar. Luyindamada uzun bacakları ile burayı destekliyor sürekli.

Feghouli'nin kalabalık savunma arasından Onyekuru'yu kaçırdığı topta son anda Karius engelledi.Galatasaray hem sahaya daha iyi yayılıyor hem de kullanmasa bile pek çok oyuncuyu aynı anda öne kaçırabiliyordu.

İlk golde Taç atışında Beşiktaş sahasındaki defans oyuncuları bir veya iki kişiydi.Çabuk kullandılar ve bu tür topların ustası Feghouli önce Mariano'yu topla buluşturdu. Sonrasında Onyekuru ile gole ulaştılar.

Galatasaray golden sonra orta alanda daha istekliydi.İkinci golde ilk golün hazırlanış bakımından hemen hemen aynısıydı. Beşiktaş defansı mutlaka daha uyumlu olmalı. Fernando'nun golünde iki pasla pozisyona girdiler. Brezilyalı oyuncu'nun vuruşu güzeldi.

Beşiktaş sonradan oyuncu değişiklikleri ile bir kaç pozisyona girse de bu skoru değiştiremedi.