Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Anakaragücü ; geçen senenin sonlarına doğru güzel bir çıkış yakalamıştı. Boyd, Sacko ve Orgill üçlüsü Kitsiou'nun da geriden desteği ile hücumda müthiş işler başarmıştı. Bir de bu değişime Canteros'un etkili paslarını ekleyebiliriz. Bu sene kadroyu büyük oranda korusalar da Boyd ve Sacko gibi oyuncuları kaybettiler.

Yine de Fenerbahçe'nin geçen hafta kaybetmesi; Ankaragücü'nün rakibinin zaaflarını görmesi açısından bir fırsattı. Fenerbahçe geçen hafta 2 etkili kanat oyuncusu bulunan Alanyaspor karşısında oldukça pozisyon vermişti.

Haberin Devamı

Orgill ile de maçın başlarında gerçekten etkili geldiler. Sonrasında Rami'nin pas hatasında Jamaikalı golcü takımını öne geçirdi. Orgill; Geçen seneden daha formda gibi duruyor.

Golden sonra Fenerbahçe ortasahası daha yerinde ve ayağa oynamaya başladı. Bu dakikalarda kazanılan köşe vuruşunda Zanka'nın golü geldi. Danimarkalı oyuncunun tek dezavantajı ikili mücadelelerde ağır kalması. Ama Fenerbahçe defansı mutlaka geçen seneki görünümünden çok daha iyi bir noktaya gelecek.

Danimarkalı oyuncu Gücü ve futbol bilgisi ile bu eksiğini kapatmaya çalışıyor. Attığı golde de bu kapasitesini fazlası ile gösterdi.

Fenerbahçe de hem Kruse'nin hem de Muriq'in birbirleri ile olan uyumu çok iyi.

Bu ikiliye diğer oyuncular da uyum sağlamalılar. Fenerbahçe'nin başarması gereken en önemli nokta bu. Rodriguez, Louis Gustavo, Deniz gibi oyuncuların bu ikiliye katılması.

Çünkü kadro derinliğine baktığınız zaman takviyelere rağmen bu uyuma ihtiyaçları var.

Bu uyum sayesinde hem Kruse hem de Tolga önemli pozisyonlar yakaladılar.

Ankaragücü defansı Pazdan, Pinto ve Kulusic ile genelde etkili gözükse de Muriq'in golünde Kruse'nin ayağındaki topa müdahele edemedi. Bu ikilinin uyumu da beraberinde golü getirdi.

İki takımın kalecileri de müthiş toplar çıkardılar maç genelinde.

Ankaragücü'nün Orgill'in yanına Tyler Boyd gibi hem koşan hem de arkadaşlarını düşünen bir oyuncu bulması lazım. Fenerbahçe ise özellikle tüm hatları ileriye çıktığında defansını unutmamalı.