Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları

İnsan üstü fizik gücüne sahip olan Drogba 3 dakikada maçın gidişatını değiştirdi

Bir yanda bünyesinde yerli ve yabancı çok kaliteli oyuncuları barındıran Galatasaray, diğer yanda ligin son sırasında yer alan mütevazı bir kadroya sahip Akhisar Belediyespor.
Oyunun daha 5. dakikasında, maçın nasıl geçeceği konusunda oynanan futbol bize bilgi verdi. Galatasaray topa hakim olan, pas yaparak rakip sahaya yerleşen, özellikle kanatlardan hücum geliştiren bir kimlikteydi. Akhisar ise Galatasaray’ın kaliteli ayaklarına fırsat vermemek için kendi sahasında agresif savunma yapan, ardından da Kenan ve Sertan ile hızlı hücuma çıkma düşüncesine sahip bir anlayış içindeydi.
Beklendiği gibi Galatasaray hemen maçın başında yüksek top hakimiyeti ile oyunun kontrolünü eline aldı. Semih-Dany ikilisi yüksek konsantrasyon ile oynayıp Gekas’a hareket alanı bırakmadılar. Selçuk, Yekta ve Sneijder pas oyununu organize eden isimler olurken, Galatasaray tüm etkili ataklarını sağdan geliştirdi.

Gekas fırsatları harcadı
Sabri-Hamit ikilisi çok iyi anlaşıyor. Eski günlerindeki gibi etkili oynamaya başlayan Sabri, Hamit’in her içeri girişinde sağ kanatta topla buluşup etkili ortalar yapıyordu. Maçın 30. dakikasında %74 topla oynama oranı ile oyuna hükmeden Galatasaray’da Umut ve Sneijder beklenen performanstan uzaktaydı. Burak ise hareketli oyununu sürdürdü.
Galatasaray maçın özellikle ilk 35 dakikasında etkili futbol ortaya koysa da çok pozisyon yaratamadı. Akhisar Belediyespor ise ilk yarının son 10 dakikasında etkili oldu ve rakip kaleye gitti. Ancak final toplarını Gekas ile buluşturamadılar. İki takım da ikinci yarıya hızlı başladı. Özellikle Akhisar Belediyespor’da Kenan çok etkili bir oyun ortaya koyarken, Galatasaray kalesinde gelişen tüm tehlikeli atakların mimarı oldu.
Galatasaray’ın temposu iyice düşünce oyun dengeye geldi. Hatta Akhisar, Galatasaray kalesinde daha etkili olmaya başladı. İlk yarının tam aksine Semih-Dany ikilisi Gekas’ı tutma konusunda sıkıntı yaşadılar ve bu anlarda Gekas, inanılmaz iki gol kaçırdı.
Oyuna tempo getirme, gol atabilme adına Fatih hoca Drogba ve Amrabat’ı oyuna sürdü ve beklenen oldu. Burak’ın ortasına müthiş yükselen Drogba kafa ile Süper Lig’deki ilk golünü attı. İnsan üstü fizik gücüne sahip olan Drogba 3 dakikada maçın gidişatını değiştirdi, ikinci golün asistini yaptı.
Buna karşılık Akhisar Belediyespor, iki gol yemesine rağmen oyunu bırakmayıp bir gol bulmasına rağmen ikinci yarıdaki olumlu futbolunun karşılığını alamadı.