Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları

Galatasaray 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen ortaya koyduğu muhteşem mücadele ve attığı dört gole maçı çevirmesini bildi

Galatasaray, Orduspor karşılaşması futbol sahalarında ender görülebilecek bir golle başladı. 15. dakikada Muslera, futbol hayatı boyunca bir daha yapmayacağı tarzda bir hata ile Orduspor’u öne geçirdi. Aslında Galatasaray maça çok iyi başladı. Tüm hatları ile rakip sahaya yerleşip, Orduspor’a baskı yaptı. Top rakipteyken kanatları Burak ve Amrabat ile tutarken Galatasaray topu kazandığında bu ikili sürekli Drogba’nın yanına girerek Eboue ve Hakan’a alan açtılar. Orta sahada ise Selçuk merkezde oynarken, onun önünde Hamit-Sneijder ikilisi yer aldılar.
Galatasaray her hücumda çokça oyuncuyla rakip kalede görünürken Orduspor oyunun başından itibaren 11 oyuncuyla takım savunması yapıp sonrasında hızlı hücumları geliştirmeye çalıştı, bunda da zaman zaman başarılı oldu. İleri uçta oynayan Drogba-Burak ve Amrabat’a hücumda destek veren Sneijder ve Hamit ile birlikte Orduspor’a büyük baskı yaptılar. Merkezden yaptıkları ataklarla etkili olamazken kenardan geliştirdikleri her hücumda gol pozisyonuna girdiler.
Futbol çok ilginç bir oyun... İlk yarı itibariyle gol bulma umuduyla büyük baskı yapan, topu ayağında tutan, gol pozisyonlarına giren Galatasaray iken, 45. dakikada bu sefer Hakan’ın bireysel hatasından penaltı kazanan Orduspor ilk yarı sonunda skoru 2-0 yaptı.
İlk yarı itibariyle ilk 11’de yer alan oyuncularından dolayı hücumda çoğalan, pozisyona giren ancak savunma direnci düşük ve zaafları fazlaca olan bir Galatasaray gördük. Orduspor ise kendi ceza alanı üstüne kadar gerileyerek rakibini karşıladı. Oluşturduğu bu dar alanlarda çok iyi savunma yaparak başarılı oldular. Ancak bu başarının altında zeminin bu kadar ağır olması da önemli etkendi.
Galatasaray ikinci yarı daha da riskli oynayıp rakibine iyice baskı yapmaya başladı. Merkezi çok iyi kapatan Orduspor’a karşı sol kanattan Amrabat-Sneijder ile, sağ kanattan ise Hamit-Eboue ikilisiyle çok iyi ataklar geliştirdiler ve 55. dakikada Sneijder kendine has gollerinden birini Orduspor ağlarına gönderdi.
Fatih hocanın Umut ve Sabri’yi ele almasıyla tempoyu iyice yükselten Galatasaray üç dakika içinde Burak ile iki gol bularak öne geçti. Galatasaray’da her bir oyununcunun maçı lehlerine çevirmek adına müthiş bir reaksiyon göstermeleri ortaya koydukları kazanma azminden ve inançlarından etkilenmemek mümkün değildi. Bu baskı devam ederken her zamanki gibi sahanın yıldızı olan Selçuk 4. gole imza attı.
Galatasaray yaptığı iki bireysel hata sonunda 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen ortaya koyduğu muhteşem mücadele ve attığı dört gole maçı çevirmesini bildi.