Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

-

Tüm Yazıları

Her iki takım teknik direktörü ve futbolcuları maçı kazanmak adına her şeyi denediler

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadığı maçlardaki kadar olmasa da, genelde oyunun inisiyatifini elinde tutabiliyor. Aykut hoca, sezon başından beri dile getirdiği oyun anlayışını uygulayabiliyor. Bu uygulamanın merkezinde Fenerbahçe orta sahası yer alıyor. Orta saha, oyunun hem savunma, hem de hücum yönünü etkili oynayabiliyor. Fenerbahçe’nin en büyük gücü, top hakimiyeti, güvenli pas oyunu...
Mehmet Topal, Meireles ve Cristian, topla ilişkileri çok iyi olan teknik oyuncular... Bu üçgende Mehmet Topal ikili mücadelelere fazlaca girip, çok iyi alan kapatırken, aynı zamanda güvenli pas oyununa katkı sağlıyor. Meireles ise tam bir üstad... Ne oynaması gerektiğini bilen; çok sakin ve savunmadan topu hücum bölgesine geçirmede, rakip baskısını kırmada çok başarılı... Cristian ise dinamik yapısıyla büyük mesafelerde koşup oynarken, hem savunma anlamında çok ciddi destek verip, mücadelenin içine giriyor, hem de hücum anlamında pas oyununun içine giren, aynı zamanda rakip kalede ve gol noktalarında çok görünen bir oyuncu. Cristian ile ilgili düşüncelerimi perçinleyen birçok örnekten biri de, maçın 24. dakikasında Sow’un sol kanattan yaptığı ortaya ikinci bölgeden koşarak gol pozisyonuna girmesi...
Kayserispor’un çok etkili hücumlarına rağmen Fenerbahçe’nin bu olumlu oyununun ardında Yobo’nun önderliğindeki savunma dörtlüsünün çok dengeli olması ve yüksek konsantrasyonla oynamasıydı. Özellikle Kayserispor’un Mouche, Sefa, Riveros, Cleyton ve Bobo ile geliştirdiği hızlı hücumlarda Meireles-Mehmet Topal destekli savunma dörtlüsü, rakibin ciddi baskılarında çok kompakt kaldı ve başarılı oldu.
Ancak Fenerbahçe adına şu ana kadar yazdıklarım, Aykut hocanın maçı kazanma adına 58. dakikada Meireles-Sezer değişikliğine kadar bölüm içindi. Bu dakikadan itibaren oyunun ofansif bölümünde yer alan Sezer’in oyuna girmesiyle Cristian’ı merkez orta sahaya çekti. Bu hamleyle birlikte Fenerbahçe rakip kalede görünse de, rakibine fazla sayıda ciddi pozisyonlar vermeye başladı.
Kayserispor sahaya kazanmak için çıkmış. Fenerbahçe’ye sahanın her yerinde ciddi baskı yapıp, kazandıkları her topla çok sayıda oyuncuyla rakip kalede tehlike yarattılar. Özellikle 60. dakikadan sonra Riveros, Cleyton, Mouche, Bobo ve Sefa ile Fenerbahçe kalesinde ciddi gol pozisyonlarına girdiler. Bunlardan birinde de Bobo harika bir gol attı.
Dün gece oynanan bu maçta her iki takım teknik direktörü ve sahadaki futbolcular maçı kazanmak adına her şeyi denediler. Her iki kalede de çok pozisyon olan seyir keyfi yüksek bir maç izlettiler ve karşılıklı gelen gollerle de geceye renk kattılar.