Galatasaray Okan Buruk'tan hakeme VAR tepkisi! Diyalog ortaya çıktı

Okan Buruk'tan hakeme VAR tepkisi! Diyalog ortaya çıktı

17.05.2023 - 07:02 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta sarı-kırmızlı ekibin teknik patronu Okan Buruk, penaltı itirazı sırasında hakeme söylediği sözler ortaya çıktı.

Okan Buruktan hakeme VAR tepkisi Diyalog ortaya çıktı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'in 34. haftasında İstanbulspor ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçta teknik direktör Okan Buruk'un penaltı itirazında hakeme söylediği sözler dikkat çekti.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR DEPLASMANDA YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaray taraftarları, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kendilerine ayrılan yerleri tamamen doldururken, tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

LEO DUBOİS LİGDE 6 MAÇ SONRA 11'DE

Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, Fransız futbolcu Sacha Boey'un sarı kart cezasından dolayı sağ bekte Fransız oyuncu Leo Dubois'a görev verdi. Son olarak Konyaspor deplasmanında 11'de görev alan Dubois, 6 maç sonra İstanbulspor karşısında 11'de başladı.

Galatasaray, İstanbulspor mücadelesine; Fernando Muslera, Leo Dubois, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan hakeme VAR tepkisi Diyalog ortaya çıktı

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 12. dakikasında Galatasaray'da Rashica, merkezde yay çizgisinin önünden kaleye çok sert vurdu ve top yan direkten oyun alınana geri döndü.

Süper Lig'de bu sezon en fazla şutu direkten dönen takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip 20 kere direklere takıldı.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN PENALTI TEPİKİSİ

Müsabakanın 32. dakikasında Nelsson ve Eze hava topu mücadelesinde kafa kafaya çarpışınca iki oyuncuda yerde kaldı. Hakem Kaan Numanoğlu oyunu hemen durdurup sağlık görevlilerini oyun alanına davet etti.

Her iki futbolcunun tedavileri gerçekleştiği sırada Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 4. hakeme penaltı itirazlarında bulundu. Tecrübeli teknik adam, "Ben buradan görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan hakeme VAR tepkisi Diyalog ortaya çıktı

NET POZİSYON KAÇTI VE PENALTI KARARI GELDİ

Heyecan dolu maçın 45+7. dakikasında Galatasaray, Rashica ile net pozisyonu kaçırdı. Daha sonra Galatasaraylı futbolcular penaltı itirazında bulundu. Hakem Kaan Numanoğlu, itirazların ardından VAR'la görüşüp monitöre doğru geldi. Pozisyonu VAR'da inceleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.

ICARDI HATA YAPMADI

Penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi, sert bir şut çekerek topu ağlarla buluşturdu.

Opta'nın verilerine göre bu sezon Süper Lig'de en fazla maçın açılış golünü atan Galatasaray oyuncusu olan Mauro Icardi, sarı-kırmızılı ekibin deplasmandaki en geç ilk yarı golünü İstanbulspor filelerine gönderdi.

Okan Buruktan hakeme VAR tepkisi Diyalog ortaya çıktı

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Galatasaray'da bu sezon attığı goller ile dikkat çeken Mauro Icardi, bu maçı da boş geçmedi. Arjantinli yıldız, sarı-kırmızılı forma ile çıktığı 23 resmi karşılaşmada 18 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Bunun yanında Icardi, takım arkadaşlarına da 8 kez gol pası verdi.

Öte yandan Arjantinli futbolcu son 6 maçta 7. golünü kaydetti.

Haberin Devamı

GOL OFSAYTA TAKILDI

Müsabakanın 45+13. dakikasında Kerem Aktürkoğlu sağ kanatta ceza sahasının önünden yerden sert gönderdi, kaleciyi geçen top altı pas içinde savunmaya çarptı ve Icardi topu boş kaleye gönderdi. Sonrasında yapılan VAR incelemesinde gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

KIRMIZI KART KARARI

69. dakikada oyuna giren Zaniolo, Mehmet Yeşil'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. VAR'dan yine 'İzle' uyarısı olan Tugay Kaan Numanoğlu gitti, monitörde izledi ve dönünce sarıyı iptal edip 75. dakikada kırmızı kartını çıkardı. Zaniolo atıldı, Galatasaray 10 kişi kaldı.

Okan Buruktan hakeme VAR tepkisi Diyalog ortaya çıktı

ICARDI'DEN BİR GOL DAHA

89. dakikada Nelsson savunmada çok net bir müdahale yaptı ve Galatasaray'ın atağı başladı. Sağ kanatta Barış Alper, Kerem'i gördü, Kerem aradan Icardi'yi hareketlendirdi, yıldız oyuncu da karşı karşıya affetmedi ve fişi çeken golü kaydetti.

Müsabakayı Galatasaray 2-0'lık skorla kazandı.

Yazarlar