Diğer Oklar Sivas'ta atılıyor

Oklar Sivas'ta atılıyor

06.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Sivas’ta düzenlenirken açılışta konuşan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Vekili Ömer Koç, “Geleneksel okçuluğun yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Oklar Sivasta atılıyor

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası dün yapılan seremoni ile başladı. Şampiyonanın 1. gününde sıralama ve eleme atışları gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Muhsin Yazıcıoğlu Stadı’nda yapılan şampiyonada okçular geleneksel kıyafetlerini giyerek atışlarını gerçekleştirdi. 2 gün sürecek şampiyonada 24 il ve 47 kulüpten oluşan toplamda antrenörler hariç 239 sporcu yarışacak. Şampiyonanın 1. gününde ilk olarak kadınlar dalında sıralama ve eleme atışları gerçekleştirildi. Organizasyonun açılış seremonisine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, protokol üyeleri ve sporcuların aileleri katıldı.

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Ömer Koç, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şu günlerde 100. yılını kutladığımız süreçte Sivas’ta olmaktan gurur duyuyoruz. Tarihi kültürel ve sportif mirasımız olan geleneksel okçuluğun yaygınlaşması için federasyonumuz olarak çalışmalarımızı gittikçe artan bir ivmeyle sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı