Skorer Olimpiyat şampiyonu Girişmen'e bakan desteği

Olimpiyat şampiyonu Girişmen'e bakan desteği

15.10.2008 - 13:17 | Son Güncellenme:

.

Olimpiyat şampiyonu Girişmene bakan desteği

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2008 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Gizem Girişmen’i ziyaret ederek, "Gizem iradesiyle neler yapabileceğini bize gösterdi" dedi.
Bakan Faruk Nafiz Özak, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan ve oyunlarda elde ettiği şampiyonlukla Türkiye’ye bayanlarda ilk altın madalya getiren sporcu olma unvanını da elde eden Gizem Girişmen’i çalıştığı iş yerinde ziyaret etti.
Milli okçu Girişmen’in Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nde 2 yıldır sözleşmeli olarak çalıştığını ifade eden Özak, şunları söyledi:
"Gizem, engel tanımayan, azmiyle, iradesiyle, eğitimiyle örnek bir kişidir. Gizem, iradesiyle neler yapabileceğini bize gösterdi. Kendisine yardımcı olmaya çalışacağız. Başarısında babasını kaybettikten sonra büyüten ve destek veren annesinin emeği çoktur. Gizem, sürekli başarısını yükseltmiştir. Şartlarını daha da iyileştirmeye çalışacağız. Maddi ödül ne kadar iyi olursa o kadar önem taşır. Ayrıca toplumun da kabullenmesi ve takdir etmesine önemlidir. Ne kadar çok ödüllendirirsek daha iyi olacak."
Sözleşmeli personel olduğunu için Gizem Girişmen’in şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını belirten Bakan Özak, "Bizdeki ödül yönetmeliği destekleyici. Eksikleri de tamamlamaya çalışacağız" diye konuştu.
Gizem Girişmen ise desteklerinden dolayı Bakan Faruk Nafiz Özak’a teşekkür ederek, "Bana verilen destek çok büyük. Spor ve çalışma hayatını bir arada yürütmek çok zor. Çalışma arkadaşlarım ve bakanlığıma destekleri için teşekkür ediyorum. Destek olmadan başarı olmuyor" dedi.
Milli sporcunun annesi Seyhan Girişmen de başarı elde edebilmek için çok mücadele verdiklerini ve sonuca ulaştıkları için gururlu olduklarını belirterek, "Dört yıldır emek veriyoruz. Ama neticesi sevindirici oldu" diye konuştu.
Daha sonra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, olimpiyat şampiyonu Gizem Girişmen’e dizüstü bilgisayar ve porselen tabak hediye etti.