Fenerbahçe Ömer Faruk Beyaz'a büyük şok! Stuttgart resmen açıkladı

Ömer Faruk Beyaz'a büyük şok! Stuttgart resmen açıkladı

13.12.2022 - 11:33 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Arda Güler'den önce piyasaya sunmaya hazırlandığı Ömer Faruk Beyaz büyük beklentilerle gittiği Almanya'da büyük şok yaşadı. Kulübünden resmi açıklama geldi.

Ömer Faruk Beyaza büyük şok Stuttgart resmen açıkladı

Fenerbahçe altyapısında yetişen ve büyük beklentilerle A takıma kadar yükselen Ömer Faruk Beyaz flaş bir kararla Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ın yolunu tutmuştu. Emre Belözoğlu veda maçında oyundan çıkarken genç futbolcuya kaptanlık pazubandını vererek büyük jestte bulunmuş fakat Ömer Faruk Beyaz Almanya'da istediği başarıyı elde edemedi. Stuttgart kulübünden resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

ÖMER FARUK BEDELSİZ OLARAK GİTTİ
Sarı-lacivertlilerle beklediği şansların gelmemesinin ardından takımıyla yollarını ayıran Ömer Faruk Beyaz, 2021 yazında bedelsiz olarak Stuttgart’a transfer olmuştu.

ALMANYA'DA İSTEDİĞİNİ BULAMADI
Ömer Faruk Beyaz, Avrupa hayali kurduğunu gerekçe göstererek Bundesliga ekibi Stuttgart'a transfer olmuştu. Stuttgart'ta futboldan uzak kalan ve sadece 79 dakika süre alan Ömer Faruk Beyaz, daha sonra Magdeburg'a kiralandı. Genç futbolcu Magdeburg takımında da toplamda 69 dakika forma şansı bulabildi.

Ömer Faruk Beyaza büyük şok Stuttgart resmen açıkladı

STUTTGART'TAN İSYAN GELDİ
Ömer Faruk Beyaz'ın Magdeburg takımında 69 dakika forma şansı bulabilmesi Stuttgart cephesinde büyük tepkiye yol açtı. Stuttgart Sportif Direktörü Sven Mislintat, Bild'e Ömer Faruk için, "Magdeburg'da oynayacak niteliklere sahip olduğuna inanıyorum. Sahada değilse, orada iyi takımlarınız olmalı" diye isyan etti.

Haberin Devamı

Magdeburg Sportif Direktörü Otmar Schork, geçtiğimiz haftalarda Ömer Faruk Beyaz için, "Ömer esnek şekilde kullanılabilir bir oyuncu ve hücum hattımız için canlandırıcı bir unsur olacak. Ömer bizim oyun felsefemize çok uyuyor" demişti.

Magdeburg cephesinden gelen bu açıklamaya rağmen Ömer Faruk Beyaz'ın rotasyona dahil edilmemesi ve süre alamaması büyük tepkiye yol açtı.

STUTTGART'TAN AÇIKLAMA
Magdeburg'a kiralık gönderdiği Ömer Faruk Beyaz, yeniden Stuttgart ile antrenmanlara çıkmaya başladı. Bundesliga ekibi resmi Twitter hesabı üzerinden 19 yaşındaki oyuncuya kulüp aradıklarını duyurdu.

Açıklamada; "Ömer Faruk Beyaz, VFB Stuttgart ile antrenmanlara çıkıyor. Aynı zamanda kiralık sözleşmesinin erkenden sona erdirilmesi ve devre arasından sonra maçlara çıkabileceği diğer kulüplerle görüşmeler yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

Ömer Faruk Beyaza büyük şok Stuttgart resmen açıkladı

2025'E KADAR SÖZLEŞMESİ VAR
Genç orta saha, Bundesliga2’de henüz skora katkı sağlayamadı. Magdeburg ligde sondan ikinci durumda bulunuyor. Ömer Faruk Beyaz’ın Stuttgart ile Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

ADANA DEMİRSPOR İSTİYOR
Ömer Faruk için Stuttgart'ın görüştüğü takımlar arasında Adana Demirspor'un da yer aldığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

ÜMİT MİLLİ TAKIMI'NDA GOLÜNÜ ATTI
Ümit Milli Takımı'nın Gürcistan ile oynadığı hazırlık mücadelesinde Ömer Faruk Beyaz kadroya çağrıldı. Türkiye mücadeleyi 1-0 kazanırken tek golü 41. dakikada penaltıdan Ömer Faruk kaydetti.

VOLKAN DEMİREL: MESSI YAPTIK ÇOCUĞU... NEREDE ŞİMDİ?
Fenerbahçe eski kalecisi olan Volkan Demirel, Karagümrük'ün başındayken şu açıklamaları yapmıştı: "Bir genç oyuncu çıkıyor, ertesi gün bir bakıyorsunuz, çok büyük futbolcu deniyor. Veya gelişimde olan biri gol atamadığında veya kötü bir gol yediğinde hemen sosyal medyada yerden yere vuruluyor. Bunun ayarını bulmak lazım. Ömer Faruk Beyaz vardı. Messi yaptık çocuğu... Nerede şimdi Ömer Faruk Beyaz?"

Giroud, Fransa milli takımının en golcü oyuncusu oldu